Rusya’daki Görüşmeler
963 Okunma, 0 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

10/05/2014

- Ukrayna’daki olayların geçmişle değerlendirilmesi gerekir. 1950’ten sonra iki grup oluştu. ABD ile NATO ve Sovyetler ile Varşova, bunlar görünürde çatıştı dünyanın barış dengesini korudular.

- Sermaye iki güç oluşturur, bunları çatıştırır, kendisi yönetir. Daha önce Hıristiyanlarla Müslümanların çatışması ile dengeyi kuruyordu. Birinci Cihan savaşından sonra dengeyi rejimlere dayandırarak kurdu. Türkiye’deki MHP MSP koalisyonu, İran ihtilali, Gorbaçov inkılabı sermayenin bu tezgahını bozmuştur.  Bugün yeni denge aracını aramaktadır.

 

- Çin doları ABD’nin sermayesine verdi. ABD devleti bundan rahatsız oldu. Rusya ile anlaşma yoluna gitti. Çin de ABD’ye yaklaşıyor.  Sermaye ile devletler çatışıyor. Devletin gücü sermayesiz bir düzen koyabilir.

- Sermayenin gücü karşılıksız paradır. Bu güçle savaşlar çıkarır,  mafyalar kurar ve devletlere istediğini yaptırır. Bunu kavrayan Putin ile Obama ABD’deki üretici sermaye ile anlaşarak banker sermayeye savaş açtılar. Faize dayanma yerine emeğe dayanan para ile sermaye yenilecektir. Putin, Gorbaçov bu çözüme başvurmazlarsa yenilirler. Başka Putin, başka Obama ve başka Erdoğan bu işi yaparlar.

 

- Rusya görevi yapmadı. Kutup olamadı. Rusya etkisiz hale getirilmek isteniyor.  Türkiye AB’de yer alabilir.  Ukrayna Rusya’ya karşı harekete geçiyor. ABD Ukrayna’yı desteklese Rusya ile arası açılıyor. Desteklemese ABD’deki gücünü kaybediyor. Ukrayna olayı budur.

- Olay tamamen budur. Bunu yapan ABD’deki sermayedir. AB’nin bir ilgisi yoktur. O da ABD durumundadır. Yapılacak iş sermayenin elinden doların gücünü almaktır. Bu da Altın bonosunun çıkarılmasıdır. Türkiye İstanbul’da bir Kuyumcular Kooperatifi kurarak bu başarır.

 

-Dünya dengesini Rusya ve ABD kuracaklardır. Türkiye önemli rol oynayabilir. CHP ve MHP’nin tutumu önemlidir.

- Türkiye ancak Adil Düzen’i müttefiklerine sunarak çözüm üretmekle etkili olabilir. Bunun için AK Parti’nin Akevlerle işbirliği yapması gerekir. Arabanız var ama şoförünüz yoksa o arabayı kullanamazsınız. Bugün Rusya, ABD ve Türkiye birliğinin arabası var. Şoförleri yok. Yeryüzünde tek şoför, Akevler’dir. Başka çözümleri yoktur. Bunlar boş sözler değildir. Aksini kimsenin iddia edemeyeceği ilmi gerçektir.

 

17/05/2014

Düşünmek ve İnanmak

- Geçmişi geleceği anlamak için öğreniriz. Cumhuriyet imparatorluğumuzun yıkılması nedeniyle kuruldu ama biz istiklal savaşı için kurduk.

- İmparatorluğun yıkılması kaderdir. Cumhuriyeti bizim kurmamız bizim çalışmamız sonucudur.

 

- Dengeli devlet diğer devletlerde dengeye sebep oldu. Cumhuriyetimiz, ortadoğuyu kurdu bundan sonra da etkilemeye devam edecektir.

-Türkiye Adil Düzen’i dünyaya götürmekle görevlidir. İsrailoğulları ve Arapların bugünkü rolünü Türkiye oynamaktadır. 300 yıldır Batılılaşıyoruz, İslamiyet’i bırakmıyoruz. III. bin yıl uygarlığı İslamiyet ile batı uygarlığının sentezi ile doğacaktır. Bu sentezi yapacak başka topluluk yoktur. Hazırlanmamıştır.

 

- Putin Çarlara ve Stalin’e övgüler yağdırmış, Lenin’den bahsetmemiştir.

- Putin Lenin’in sermaye ajanı olduğunu bilmektedir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Türkiye’nin Yapacağı İş

Allah İsrailoğullarını uygarlıkları tetiklemek için var etmiştir. İbranı uygarlığından sonra Grek uygarlığı doğmuştur. Bu uygarlığı Ege bölgesindeki Yahudiler doğurmuştur. Onlar Tevrat okuyorlardı. Dorlar’ın gelmesiyle Atina’dan kaçanlar Batı Anadolu’da Yahudilerle karşılaştılar. Onlara Tevrat yerine Mezopotamya ilimlerini öğretmeye başladılar. Grek uygarlığı böyle doğdu.

Kıbrıslı Zenon Tevrat’ı laikleştirdi. Stoa ekolünü kurdu. Roma’da bu hukuk ekolu olarak geldi. Böylece Roma uygarlığını Yahudiler kurdular.

Kuran uygarlığı Tevrat uygarlığının devamıdır. Kuran İslamiyet’i İbrani uygarlığına dayandırmaktadır.  Tek muhatap aldığı kavim İsrailoğullları’dır.

Batı uygarlığını da Yahudiler sayesinde oluşmuştur. İslam uygarlığını batıya taşıyan Yahudilerdir. Bugün de dünyanın en güçlü kavmi Yahudilerdir. Karşılıksız para ile dünyayı fesada veriyor ve sömürüyor.

 

Sermayenin teraküm etmesi için faizin meşru sayılması gerekiyordu. Sermaye teraküm etmiş ve sanayi inkılabı gerçekleşmiştir. Kağıt para keşfedilmiştir. Karşılıklı kağıt para sayesinde artık ekonomi yönetimi kolay hale gelmiştir. Ne var ki İsrailoğullarından olan sermaye hala faizli sistemi sürdürdü. Karşılıksız TL basıyor. Halka karşılıklı olarak verilmektedir. Bu zaten bir gasptır. Bu yetmiyormuş gibi ayrıca da faiz istemektedir. Oysa halk para basmadığına göre faizi nasıl ödeyecektir. Ödeyemiyor. Bunun için Merkez bankası faiz kadar fazla para basıyor. O kadar enflasyon oluyor. Kısır döngü devam ediyor.

 

Yapılacak iş karşılıklı para çıkarmadır. Dört çeşit para çıkarılacaktır.

a) Kuyumculardaki altın kadar altın para çıkarılacaktır. Halk altınları kuyumcudan bu para ile alacaktır. Bu parayı İnsanlık çıkarır.

b) Satılığa arz edilmiş yapılar ve topraklar karşılığı toprak para çıkarılacaktır. Halk komisyonculara bu para ile yapılarını satacak ve para ile alacaktır. Komisyonculardaki satılık taşınmaz kadar toprak parası halkın elindedir. Bu parayı devletler çıkarır.

c)Mağazalarda satılmak üzere bulunan malların alınması için halkın elinde demir para bulunur. Halk mallarını bununla satar, mamul malları bununla alır. Bu, illerin parasıdır.

d) Halka sipariş vermeleri için buğday parası kredi olarak verilir. Tüccarlar, siparişlerini iş yerlerine sipariş verirler. İşyerleri işçileri çalıştırıp üretim yaptırır.  Halkın eline para geçer. Sipariş borçlarını kapatır.

 

Böylece karşılıklı para ile tam istihdam sağlanır, karşılıksız para da piyasaya çıkmaz. Faizli para ile tekel oluşmaz. Sermaye fitne çıkaramaz. Savaşları tetikleyemez. Türkiye müttefiklerine bunu öğretmelidir. Akevler Kooperatifi yarım asırdır uygulamalı olarak bunun üzerinde çalışmaktadır. Otuz bini aşkın yazılı yayınları vardır. Yeryüzünde Akevler’den başka bu konuda çalışan bir yer yoktur.

Türkiye bunu dünyaya sunarak dünyanın savaşsız üçüncü bin yıl uygarlığına geçmesine yardımcı olacaktır.  Sizlere bir sır vereyim mi? Eğer bunu başka bir kavim yapmazsa sonunda İsrailoğulları bunu  benimserler ve onlar yararlanırlar.  Kimse ağlamasın.

 

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 257 | Tarih: 18.05.2014
Yusuf Kaplan
"Büyük insanlık"olarak İslamiyet!
Yazmak değil yaşamak esastır!
1060 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Konuştukça infiali körüklüyorsunuz
Sanki madeni hükümet yıktı
1059 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Rusya’daki Görüşmeler
Türkiye’nin Yapacağı İş
963 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Krizin doğru yönetilmesi ile iş bitmiyor
Hangisine üzüleyim bilemedim!
944 Okunma
Tayibet Erzen