İsrail’in Rolü
954 Okunma, 1 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

 

20/10/2013

-Yahudilerin ABD’de bir rolleri yoktur.

-İslamiyet’te bir devletin kurulması,  adına hutbeler okutması ve para çıkarması ile bilinirdi. ABD hutbesini İngiliz Protestanlar adına okutmaktadır. Para ise Yahudi’nindir. ABD Yahudi’nin finanse ettiği yarı bağımsız bir devlettir.

 

-İsrail devletini Avrupa Yahudileri kurdu. Suudi Arabistan ve İsrail ABD’nin dostlarıdır. Silahları ABD’den almaktadırlar. Ama sonra birbirinin amansız hasmıdırlar.

-İsrail’i ABD Yahudileri kurdu. ABD Yahudileri sonra satın aldı. Orta doğuyu fitne merkezi olarak oluşturmaktadır.  Bütün dünyadaki savaşları ve fitneyi ABD’deki sömürü sermayesi destekler. Başka sermayeye nefes aldırmaz.

 

-Yahudilere herkes düşmandır. Onları aşağı görürler. Ama Yahudiler her yerde zengindir. Herkes onlardan korkar ve onlara hizmet eder.

-Yahudiler kendilerini sevdirmedikleri için herkesi korkutma yolundadırlar. Onları kötüleyenler aslında onları büyütmekte ve korkunç hale getirmektedirler.

 

-Kişilerde üstünlük farkları vardır. Irklarda yoktur.

-Irkların farklı yetenekleri vardır. Bu onlara üstünlük sağlamaz. Yeteneklerini değerlendirenler üstün topluluk olur. İsrailoğulları tarihte büyük inkılapları en çok gerçekleştiren topluluklardır. Bundan sonra da görevleri sona ermiş değildir. Sorumlulukları da o kadar çoktur.

 

-1990’larda Yahudileri fazla önemserdik. Bizim için insanlar eşittir. İyiliğe karşı iyilik kötülüğe karşı kötülük görürler.

-İsrail oğulları insanlığın uygarlaşmasında en büyük rolü oynamışlardır. Ekonomide ve ilimde yine de hizmetleri devam edecektir. Dinde ve siyasette ise onların insanlığa verecekleri bir şey yoktur. Yahudiler Kudüs’e giremiyorlardı. Hazreti Ömer onlara imkân sağladı. Bundan sonra da müminler onları koruyacaktır. Faizden sömürüsüz ekonomi faaliyetlerine devam edeceklerdir. İlimdeki katkıları devam edecektir.

 

26/10/2013

Karmaşa

-Hakan Fidan’a basın saldırdı. İran tarafı yer almıştı. ABD’dekiler yalanladı.

-Hakan Fidan’a saldıran sömürü sermayesidir. Yalanlayan ABD ve İsrail yetkilileridir. İsrail de Sermayeye karşı cephe almaktadır demektir.

 

-Türkiye Çin’e siyasi bakımdan da yaklaşmaktadır. İran Çin’in yanındadır. ABD İran’la iyileşmeyi istemektedir. Türkiye bu gidişi durduramaz.

-Hakan Fidan’ın Dünya ve Türk siyasetinde bir rolü ve etkisi yoktur. Hakan Fidan üzerinde fırtına koparılarak, başka bir oluşu gözden uzak tutmaktadırlar. Bunun ne olduğunu bilemiyorum, yakında ortaya çıkar.

 

-ABD’de de çift siyaset vardır. Bir kısmı Türkiye’nin İran'a yaklaşmasının İsrail’e zarar verdiği kanaatindedir.

-ABD de bankerler ve patronlar arasındaki çatışma İsrail’i korumada birleşmektedir. Her ikisi İsrail’in çıkarlarını yönünde tutmaktadır. Bankerler İsrail çıkarının çevresi ile çatışmada, Patronlar ise İsrail’in çıkarının çevre ile barışta olduğunu ileri sürmektedirler. Bizim görüşümüz de İsrail ile çevresinin barış içinde olmasındadır.

 

-Askeri savaşlar çok tehlikelidir. Kolay kolay kimse cesaret edemez. Onun yerine ekonomik savaş vardır ve bugün o yapılmaktadır. Küçük devletler bu savaşta ancak kazanacak tarafı kalırlarsa karlı çıkarlar. Kazanan kemal dervişlerle yönetmek ister.

-Ekonomik savaş bugün soğuk savaşa dönüşmüştür. Sermaye siyasileri hâkimiyeti altına almak istemektedir. Siyasi güç de sermayeyi yola getirmekle meşgul. Küçük devletler bu savaştan yararlanmaktadırlar.

 

-Bu savaşın en önemli etkenleri gizli istihbarattır.  Gizli istihbarat siyasi savaşmıştır. Oysa asıl savaş ekonomiktir.

-İdeolojik savaşlarla,  ekonomi savaş dışı tutulmuştur. Bu gün ideolojik savaş sona ermiş ekonomik savaş ortaya çıkmıştır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

İsrail ve Kuran

Kuran’da sadece üç örnek verilir. Haram olan etlerden yalnız domuz eti zikredilmiştir.  İçkilerden yalnız üzüm içkisi zikredilmiştir. Uluslardan bir ulus ele alınmış ve ondan bahsedilerek ulusların yapısı anlatılmıştır.

İlk insan Adem’dir. Aynı zamanda ilk peygamberdir. Uzun seneler insanlar kabile hayatı yaşadılar. Şeriat yönetimi yerine kişi yönetimi vardı. Bundan beş bin sene önce Nuh zamanında şeriat dönemine geçilmiştir. Onun çocuklarında İbrahim bundan dört bin sene önce insanlığı tek millet yapma görevini aldı. Onun çocuklarından bir kısmı doğuya gittiler Brahmanizm’i kurdular. Ondan Budizm doğdu. Brahmanizmden Hinduizm’e dönüldü. Batıda İsrail ondan doğan İshak İsrailoğullarının babası oldu. Mısırlı köleden doğan İsmail ise Kuran ehlinin atası oldu. İsrail oğullarında yetişen Hz. İsa Hıristiyanlığı kurdu.

İsmail’in torunlarından Muhammed nübüvvet görevini tamamladı. Uygar topluluğun düzenini kurdu. İnsanlık buluğ yaşına ermiştir. İsrailoğulları Kuran ehlinin oluşturduğu uygarlığı batıya taşıdılar ve Hıristiyanlarla birlikte bugünkü batı uygarlığını kurdular.

Uygarlık İslam ve Hıristiyanlığın sentezi ile oluşmuştur. Sentezi yaptıranlar İsrailoğulları olmuştur. Sermaye terakümünü sağlamak için İsrailoğulları faizli sömürü ekonomik düzenini kurdular. Bugün o düzenin ömrü tamamlanmıştır. Yeni uygarlığın eşiğindeyiz.

Tevrat’ta vaat edilen topraklar İsrailoğulları’na teslim edilecektir. Batı Şeria ve Gazze İsrailoğullarınındır. Kızıl Deniz’e uzanan topraklar onların değildir. Tevrat’ta vaat edilen toprak onlara verilecektir. Adil Düzen iktidarı onlara bunu teslim edecektir. Onlar faizli sömürü düzenine son verecektir. Dünya ticaretini serbest rekabet içinde yine ellerinde tutacaklardır.

Sermayenin, ilme dine ve siyasete hükmetmesine son verilecektir.  Müminlerin oluşturacağı ulusal devletler Tevrat ve Kuran düzenini yeryüzüne hakim kılacak ve birlikte insanlığı barış içinde yönetecektir. Bu hususta etkin rolü Kuran ehli ve İncil ehli alacaktır. Bunlar dost olarak, Budistlere ve Hindular da bunların birliğine katılacaklardır.

İsrailoğullarının başka hizmetleri ilimlerde olacaktır. İsrailoğulları dışındaki uluslar, kendi alimlerine değer vermemekte onları horlamaktadırlar. İsrailoğulları ise kendi alimlerini yüceltmede onları desteklemektedirler. Asıl buluşlar Müslimler ve Hıristiyanların olmuştur. Ama onların adları unutulmuş, İsrailoğulları bulmuş olarak insanlığa tanıtılmıştır.

Bu meziyetleri onları gelecekte hep faziletli kılacaktır.

Kuran’ın bildirdiğine göre İsrailoğulları mevcut topraklarda toplanacaklardır. Geldikleri yerlerdeki dostları sayesinde dünya ticaretini yine ellerinde tutacaklardır. Parayı onlar çıkarmayacaklardır. Adil Düzen’de karşılıklı para hakim olacaktır.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
28.10.2013
07:09

http://haber.stargazete.com/yazar/prof-dr-mahir-kaynak-bolgedeki-kaosun-nedeni-enerji-ve-turkiye-meselenin-tam-gobeginde/yazi-800971





Sayı: 228 | Tarih: 27.10.2013
Ahmet Hakan
Ankara’nın Gezi’sini çıkarmak istiyorlarmış
Eziklik psikolojisi
1217 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Şevket Eygi
En Üstün Hukuk Sistemi Şeriat Hukukudur
Şeriatı Bilmiyoruz
1146 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bu kadar kafa karışıklığı düşmanların başına...
Korku
1001 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Güney Afrika'da bayram-1
Gözkamaştırıcı,gözyaşartıcı bir kardeşlik manzara
982 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
İsrail’in Rolü
İsrail ve Kuran
954 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle