Kimler Halife ve Hilâfet İstemez
997 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

26 Ağustos 2013

 

1. Kur’ana, Sünnete, icmâ-i ümmete, Şeriata bağlı, selîm bir akla sahip, Allahın nuru ile gören her firasetli mü’min Ümmetin başında ehliyetli ve muttaqi bir Halife-i Resulullah, bir İmam-ı Kebir, bir Emîrü’l-mü’minîn bulunmasını ve bütün mü’minlerin ona biat ve itaat etmesini ister.

2. Siyonistler Ümmetin başında, onu çekip çevirecek, idare edecek bir İmam bulunmasını istemezler.

3. Gerek Katolik, gerekse Evangelist Protestan Haçlılar Hilafet istemezler.

4. Katoliklerin başında bir Papa bulunmasını çok tabiî gören bid’atçiler Halife istemezler.

5. Emperyalist ve sömürgeci kafirlerle işbirliği yapan, onları dost ve velî edinen münafıklar Halife istemez.

6. Müslümanları divide et imperia (böl parçala ve hükm et) şeytanî prensibiyle idare edenler ve sömürenler Halife istemezler.

7. Ehl-i Sünnet ve Cemaati yıkıp, yerine birbirinden kopuk binlerce hizip, parça, cemaat, grup, İslamcılık mozaiği ikame etmek isteyenler Halife ve Hilafet istemezler.

8. ABD ehliyetli, gerçek, hür bir Halife istemez. Bir Halife seçilecekse kendisine hizmet edecek sahte, satılmış, fantoş sahtekâr bir kimsenin o makama geçirilmesini ister.

9. AB Halife ve Hilafet istemez.

10. Laikler Halife istemez.

11. Kemalistler Halife istemez.

12. Müslüman halkın zekatlarını Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha aykırı olarak toplayıp sarf eden zalimler ve gasıblar Halife istemezler. Çünkü Halife zekat konusundaki yolsuzluklara izin vermez.

13. İslama aykırı bozuk düzenlerin haram ve kara rant ve “ganimetlerini” iğtinam ederek zenginleşen gulülcüler Halife ve Hilafet istemez.

14. Müteşiyyihler, sahte ve uyduruk gayr-i kâmil sözde mürşidler Halife ve Ümmet birliği istemez.

15. Din kültüründen mahrum cahil ve saf halkı kaz gibi yolan ve inek gibi sağan din sömürücüleri ne Halife ister, ne Hilafet.

16. Seher vakitlerinde leşler gibi uyuyan fasıklar Halife istemez. Çünkü Halife ve Hilafet olursa Hakk’a ibadet etmek için camilere gelmeleri gerekecektir.

17. Lüks, israf, sefahat, saçıp savurma, aşırı tüketim bataklıklarında çırpınan “Şeytanın kardeşleri” Halife istemez.

18. Ümmet şuuruna sahip olmayan, hizip ve cemaat asabiyetine, holiganlığına, militanlığına kapılmış olan gafiller ve bid’atçiler Halife istemez.

19. Birtakım ruhbanları erbab (rabler) haline getirip onları putlaştıranlar Halife istemez. Halife ve hilafet olursa Meclis-i Meşayih kurulacak ve aşırılıklara izin verilmeyecektir.

 

Not: Gerçek Halifenin şartları:

*Halifeliğe harîs ve talip olmayacak, bir şura tarafından seçilecektir… *Sahih itikatlı olacaktır… *Dinde fakih olacaktır… *’Âbid, zahid, muttaqi, muhlis olacaktır… *Nebevî siyaset kültürüne sahip olacaktır… *Allahın yardımına nail müeyyed bir kimse olacaktır… *Dirayet ve kiyaset sahibi olacaktır… *Hz. Ebubekirin, Hz. Ömerin, Hz. Osmanın, Hz. Alinin… Ömer b. Abdülazizin, Nureddin Zenginin, Selahaddin Eyyubinin, Şeyh Şamilin ve benzerlerinin yolundan gidecektir…. *Hilafeti ateşten bir gömlek bilecektir… *Resulullah Efendimizle (Salat ve selam olsun ona) mânen irtibatlı olacaktır… *Şeriat-ı Garra-i Ahmediyyeden kıl kadar ayrılmayacaktır… *Mütevazı yaşayacaktır… *Kefenini yanında taşıyacaktır…

 

 

Yazının devamı için ;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Kimler_Halife_ve_Hilfet_Istemez/16298

 

Yorum:

 

Çözüm Kuran

 

Birilerinin hilafeti isteyip istemesiyle olmamalıdır. Meclisteki insanların Kuran'ı önemsiyor olması gerekir. Mecliste olan insanların ilim bakımından donanımlı olması daha iyi olacaktır.

Meclisteki insanlar Kuran ilmini bilmiyorlarsa ki Kuran'ı bilen ilim adamlarından oluşan bir topluluktan yardım almaları gerekir. Bu yardım bizim sorunlarımıza Kuran'dan çözümler aranması şeklinde olmalıdır.

Kuran ana kitabımız olursa zaten yukarıda anlatılan tüm olumsuzluklar da ortadan kalkacaktır. Allah insanlığa Kuran'ı süs olsun diye göndermedi. Orada anlatılan kıssalarda hikaye olsun diye anlatılmadı. Hepsinin incelikleri vardır.

Yaşadığımız sorunlar geçmişte de vardı, şimdide var ve gelecekte de olacaktır. O yüzden Kuran'a kulak vermeli ve sorunlarımızı onunla çözmeliyiz. Bu sayede kurtuluşa ereriz.

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 219 | Tarih: 25.08.2013
Ahmet Hakan
Bağdat’tan kareler
Acı durum
2677 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Suriye ve Mısır'daki faciaları susarak izlemek de
Kıssadan Hisse
1266 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Hedef"İslam'a karşı İslam"
İslam dünyasını yeniden tesis etmek
1122 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Hangisi araç
Haklı çıktım!
1119 Okunma
5 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Kimler Halife ve Hilâfet İstemez
Çözüm Kuran
997 Okunma
Emine Hocaoğlu