Ne iş yahu, ne iş?
977 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

30.07.2013

AHA düne kadar Suriye’de “El Kaide”yi desteklemekle suçlanan Türkiye, şimdi Somali’de “El Kaide” saldırısıyla karşı karşıya... Ne iş?

“Mücahit Hakan Fidan”ın başında olduğu MİT’te, personel için düzenlenen moral gecesinde dansözler sahne almış... Ne iş?

Bizim Sırrı Süreyya Önder, “İstanbul’a BDP’den belediye başkan adayı olacağım” dedikçe AK Parti’den “yuppi” sesleri yükseliyor, bir sevinç ve heyecan dalgası oluşuyor... Ne iş?

Beyazıt Camisi’nde cuma namazlarından çıkışta Amerika ve İsrail bayrakları yakılarak yapılan eylemlerin izi tozu kalmadı... Ne iş?

TRT’de “hamile kadınlar” ile ilgili tepki çeken sözler, sanki hükümet yetkililerinden biri tarafından yapılmış bir açıklama gibi algılandı ve hükümet yetkilileri bu yanlış algıya karşı bir laf etmedi... Ne iş?

“Uludere’de emri ben vermedim” açıklaması yapılıyor ama “Uludere’de emri kim verdi” tartışması yapılamıyor... Ne iş?

Gezi eylemcileri bile eylemi unuttukları halde hükümet yetkilileri Gezi’yi bir türlü unutamıyorlar... Ne iş?

28 Şubat’ta işten atılan gazeteciler Yeni Şafak’ta iş bulurlarken bugün işten atılan gazeteciler yazacak gazete bulamıyorlar... Ne iş?

“Seçim barajını biz koymadık ki biz kaldıralım” diyen hükümet yetkililerinin aklına, şu ana kadar kendileri koymadıkları halde kaldırdıkları barajlar hiç gelmiyor... Ne iş?

“Şu ligler başlasa da gündem değişse” diyenler bile ligler başladığında gündemin değişmeyeceğinden adları gibi eminler... Ne iş?

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24420135.asp

 

Yorum:

Böyle işler

Bütün yasadışı örgütler yasa içi görünen örgütler tarafından kurulur, geliştirilir, yetiştirilir, idare edilir. Bu ister “El Kaide” olsun, ister “PKK” olsun değişmez. İsterse PKK’nın uzantısı olan partiler olsun yine değişmez.

Bu yasadışı örgütlerin yasa içi uzantılarının içinde de yasa içi teşkilatların uzantıları vardır ve onların yönetimi bu uzantılar tarafından yapılır. Bu ulusal yasa içi örgütler de uluslararası yasa içi örgütler tarafından kontrol edilir.

Bu uzantılar belediye başkan adayları da olurlar, bayrak da yakarlar. Parklarda olay da çıkarırlar, dükkânları da yakarlar, polise molotof da atarlar.

Dünyada zalim düzen varken hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

Ancak ve ancak hak düzen geldiğinde dünya değişecek, gerçekler ortaya çıkacaktır. Bugün yapılan zulümler ve zulüm düzeninin mekanizmaları, maşaları, oyuncuları ayan beyan ortaya çıkacak, o pis örgütlerle içli dışlı olanlar nasıl da oyuna geldiklerini anlayacaklardır.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
04.08.2013
04:42

http://haber.stargazete.com/saglik/sofrada-olduren-7-zehir/haber-778686

*

Sofrada öldüren 7 zehir

Hazır meyve suları, yoğurtlar, reçeller, şarküteri ve tavuk gibi onlarca işlenmiş gıda, yavaş yavaş zehirliyor. Tepeden tırnağa sağlığı vuran bu gıdalar adeta ölüme davetiye çıkartıyor. HER türlü gıdanın hazırına kolayca ulaştığımız günümüzde, hastalıklar da bir o kadar çabuk yakamıza yapışır oldu. Market raflarını süsleyen hazır gıdalar, uğraş gerektirmeden çabuk hazırlanması nedeniyle özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; doğal olandan uzaklaştıkça, hastalıklara yakınlaşıyoruz. İngiliz bilimadamlarının yaptığı çalışmalar, işlenmiş gıdaların zehirden farkı olmadığını ortaya koydu. Özellikle hazır meyve suyu ve reçeller; boyalı gazlı içecekler, meyve tozları, her türlü boyalı içecek, hazır meyveli yoğurt, sucuk, sosis, pudingler ve işlenmiş tavuk ürünlerinin ölüme davetiye çıkarttığı kanıtlandı. Bu besinlerin, kısa sürede insan beyninde hasarlara yol açtığı, ayrıca kalp-damar sağlığını da etkilediği belirtildi. Baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, eklem ağrısı, bulantı, uyuşukluk, kas spazmları, şişmanlık, depresyon, korku atakları, uykusuzluk, görme kaybı, işitme kaybı, kulak çınlaması gibi birçok hastalığa da neden olan işlenmiş gıdaların tüketilmemesi önerildi. İşte uzmanların asla tüketilmemesi gerektiğini söylediği 7 işlenmiş gıda: BUNLARI ASLA TÜKETMEYİN NUGGETS: Birçok işlemden geçirilen tavuk parçaları, uzun ömürlü olması için katkı maddeleriyle dolduruluyor. MEYVELİ SODA: Çilekli, limonlu ve vişneli gibi birçok çeşidi bulunan sodanın, mutlak suretle sade olanı içilmeli. CİPS: Yüksek oranda yağ içeren cipslerde, kimyasal plastik sanayinde ve sigarada bulunan ölümcül akrilamidin bulunuyor. KAHVALTIK TAHILLAR: Yüksek ısı ve buharda toz haline getirilen tahıl taneleri, sunta gibi sıkıştırma yöntemiyle hazırlanıyor; içine çeşitli kimyasallar katılıyor. SALATA SOSLARI: İçeriğinde kullanılan trans yağ ve kimyasallarla lezzeti artırılıyor. SUCUK-SOSİS: Bu ürünlere canlı kırmızı rengini vermek için Carmine (E120) adında bir gıda boyası kullanılıyor.





Sayı: 216 | Tarih: 4.08.2013
Mehmet Şevket Eygi
Niyet Ettim Para Kazanmak İçin Din Kitabı Yazmaya
Ruhu-l Kuran
1295 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Başbakan Erdoğan'a takıntılı bir hayat tarzı...
Beyhude Bekleyenler
983 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Ne iş yahu, ne iş?
Böyle işler
977 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Güçlü Devlet
Ulusal devletlere geçiş
900 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler