Hani dış güçler hikaye idi...
946 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Taksim Gezi Parkı olaylarının, çevre, doğanın korunması gibi insani saiklerle başladığı doğruydu. Ancak bu tepkilerin, sonradan profesyonellerin kontrolüne geçtiğini ve AK Parti karşıtlığının bir öfke, kin ve nefret patlamasına dönüştürüldüğünü gördük. Taksim Meydanı, Tahrire çevrilerek, iktidarın sandık dışında alaşağı edilmesi için kör gözüne gözüne isyan başlatıldı. Ama bir çevre, ısrarla bunu görmedi, göstermedi, karartma ve bilgi kirliliği ile 90 gençliği diye 1968lerdeki heveslerini tatmin için bir de nostalji yapanlar devreye girdi. Vesayetin adamlarının, odaklarının ve medyasının, darbe davalarında gördüğümüz, meseleyi özünden saptırma, davaları, mahkemeleri itibarsızlaştırma, sulandırma, bulandırma, perdeleme ve karartma hamlesinin yeni bir versiyonu sahneye konuldu. Ne hazindir ki, Türkiyenin demokratikleşmesine samimi destek vermiş aydınların bir bölümü de, bütün faturayı Sayın Başbakana kesme çabalarına iştirak ettiler. Hiç istemedikleri halde diğerleriyle yan yana göründüler. Tamam, Sayın Başbakan’ın hatalarını söyleyelim, haklı eleştirilerden kaçınmayalım. Kendisi de itiraf etti, hata yaptım dedi. Ama asıl resmi göstermeyip, bir de dış güçleri gündeme getirenlerle alay etme de neyin nesiydi?

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/hani-dis-gucler-hikaye-idi-_2109048.html

 

Yorum:

 

Doğru dersi çıkarmak...

 

Ülkemizdeki, Mısırdaki ve  tüm dünyadaki krizler mevcut sosyal ve ekonomik sistemlerin tıkandığının göstergesidir. Ekseriyete dayalı demokratik düşüncenin ve faize dayalı ekonomik sistemin değişmesi gerektiği açıkça görülmektedir.

 

Tartışılması ve savunulması gereken mevcut demokratik sistem değil onun yerine geçmesi gereken gerçek domokratik sistemin ne olduğudur. Tartışılması ve savunulması gereken mevcut liberal ekonomik politikalar değil  gerçek liberal ekonominin ne olduğudur.

 

Bu olaylar bizleri barış düzenine götürecek ilk kıvılcımlar olabilir, insanlığın olaylardan doğru dersi çıkarması şartıyla.

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 213 | Tarih: 14.07.2013
Ahmet Hakan
Adeta laikçi
Yeri gelir
1046 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Mısır’da Darbe
İnsanlık
1030 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Feminist Kadın Müftü Yardımcısı “Canınızı Fena Ya
Kadınlarda Camilerde Kılar
1008 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
"Orucu neler bozar neler bozmaz" sorunsalı...
Asap bozan sorular
1006 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İslam demokrasiyle bağdaşır mı?sorusu yada korku
Hangi müslümanlar intikam almayacak*
992 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Hani dış güçler hikaye idi...
Doğru dersi çıkarmak
946 Okunma
Zafer Kafkas