Ahlaksızlığın Kaynağı Kötü Medyadır
1011 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

05 Mayıs 2013

 

1. Çıplaklığı, seks azgınlıklarını, zinayı, içkiyi, şehvetleri, hafifmeşrepliği, fuhşu teşvik eden kötü tv’ler ahlaksızlık kaynağıdır.
2. Gazete ve dergilerin bir kısmı da ahlaksızlık, seks ve şehvet ocağı haline gelmiştir.
3. Ahlakı yıkılan bir toplum, maddeten ve teknik bakımından kalkınsa, ilerlese ve zenginleşse bile çökmeye mahkumdur.
4. Ahlaksızlık ve iffetsizlik o derece yaygın ve yoğun hale gelmiştir ki, seks pislikleri içinde yaşayan çocuklar vaktinden iki sene önce ergenleşmektedir.
5. Agresif din düşmanı sözde laikler içkiyi, çıplaklığı, fuhşu, zinayı, gayr-i meşru birleşmeleri laikliğin ve çağdaşlığın zarurî gerekleri sanacak kadar beyinsizleşip çıldırmışlardır.
6. Medyada, bundan yüz sene evvel, fahişelerin bile söylemekten ve yazmaktan utanacağı çirkin yayınlar yapılmakta, azdırıcı resimler basılmaktadır.
7. Zerre kadar abartmıyorum: Geçen yaz, Bursa Emniyet müdürü, “Karanlık bastı mı, Kültür Parkı bir açık hava fuhuş mekanı oluyor, her çalının ardında uygunsuz vaziyette bir çift… Uyarmaktan başka bir şey yapamıyoruz…” dedi mi, demedi mi?
8. Bu Müslüman memlekette İslamın ahlak, iffet, namus, terbiye, edep, nezaket kuralları ayaklar altına alınmıştır.
9. Bu pisliğin ana kaynağı bir kısım tv’ler ve gazetelerdir.
10. Müstehcen ve ahlaksız yayınları yasaklayan bir kanun çıkartılsa bunlar yaygarayı basacak, basın ve düşünce hürriyeti baskı altına alınıyor diye bağıracaktır.
11. Müslüman çoğunluk, onun temsilcileri ve başı çekenleri maalesef bu ahlaksızlık ve müstehcenlik tufanına karşı direniş ve tepki göstermemektedir.
12. Diyanet, ahlaksızlığı bir oldu bitti gibi görmekte ve halkı uyarmamaktadır.
13. Birtakım gafil Müslümanlar dindarlık ile ahlaksızlığın barış içinde birlikte yaşayabileceğini sanıyor.
14. Ahlaksız medya yüzünden vatanımız bir pislik deryası haline gelmiştir.
15. Pislikler ahlaksızlıklar bir kısım Müslümanların üzerlerine de sıçramıştır.
16. Elinde imkan, fırsat ve hürriyet olduğu halde ahlaksızlıkla, iffetsizlikle, azgınlıklarla mücadele etmemek de bir ahlaksızlıktır.
17. Müslüman halkın bir kısmı ahlaksız tv’leri fütursuzca ve utanmadan seyr etmekte, ahlaksız basını okumaktadır.
18. İş o hale gelmiştir ki, 12, 13 yaşındaki kızlara topluca tecavüz edilebilmektedir.
19. Ceza Kanunundan zina suçunun çıkarılması ahlaksızlık yangının üzerine benzin dökmek gibi olmuştur.
20. M. Kemal, İsmet, Celal Bayar devirlerinde bir otele bir kadın ile bir erkek birlikte gidip bir oda istedikleri zaman onlardan evlilik cüzdanı soruluyordu. Zamanımızda böyle bir belge sormak ve istemek suç ve küstahlık olmuştur.
21. Birtakım siyasal İslamcıların ahlaksızlığa, iffetsizliğe, fuhşiyata karşı direnmemeleri, bu konuda çare ve çözüm aramamaları işin en vahim tarafıdır.
22. Bir Müslüman olarak din kardeşlerimi uyarıyorum: Ahlaksızlıkla, fuhuşla, işretle, iffetsizlikle, her çeşit azgınlıkla, açıkta küstahça ve meydan okurcasına işlenen günahlarla mücadele etmek, bunları engellemeye çalışmak emr-i mâruf ve nehy-i münker farzı içindedir. Müslümanlar bu farz terk ederlerse ahlaksızlık ve namussuzluk tufan haline gelir ve ülke batar.
23. Halkın ahlakını bozan, halkı iffetsizleştiren, sarhoşluğu ve her çeşit azgınlık ve çılgınlığı teşvik eden medya şerlidir ve şakidir.
24. Bir ülkede ahlaklılar, namuslular ve iyiler; en az ahlaksızlar, namussuzlar ve kötüler kadar cesur ve gözü kara olmazsa o ülkenin geleceği çok karanlıktır.

 

Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Ahlaksizligin_Kaynagi_Kotu_Medyadir/14804

 

Yorum:

 

Seviye Düşük

 

Televizyonun geliri reklamdır. Televizyonun reklamdan çok para kazanması için, çok seyredilen programları göstermeleri gerekir. Bunları da çok seyredilen saatlerde gösterilmesi gerekir.Reyting ölçüm cihazları da genellikle sosyo-kültürel seviyesi düşük insanların evindedir. Zaten topluluğun çoğu da böyledir. Şu anki lise mezunları eskinin ilkokul mezunlarının bilgisine dahi sahip değildir. Bu nedenle beyni yormayan, aradan bir ay bile geçse konu kopukluğu yaşamayacağı basit dizileri seyretmektedirler. Bu seyirci grubu için sinema bile ağır gelmektedir.

Genellikle bilimsel eğitici programlar ise gece  12'den sonra yayınlanmaktadır. Çünkü en çok seyredilen saatlerde televizyona en çok para kazandıracak reklamları alamaz.

Buradan anlaşılıyor ki halkımızın seviyesine uygun programlar yayınlanmaktadır. Halkın seviyesi artarsa zaten böyle programlar yayınlanmaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 204 | Tarih: 12.05.2013
Yusuf Kaplan
'ed-din' ve din
Din'in etrafında dönmek!
1030 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Şevket Eygi
Ahlaksızlığın Kaynağı Kötü Medyadır
Seviye Düşük
1011 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Milletvekilinin maaşıyla ilgilenmedim, ilgilenmem
550 kişinin maaşıyla ülke batar mı?
974 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Çevre Şartları
Başarılarımız
964 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Egonun boyu aklın boyundan uzun olmamalıdır...
Ego’nun yolu çok
953 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler