Süreci bulandırma oyunları başladı.
972 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Onun için dikkat diyorum. Bu çözüm sürecinde oyun içinde oyun oynamak isteyenler hâlâ devrededir. Süreci sabote etmek için, barış yoluna provokasyon mayınları döşemek için vesayetin bütün adamları devreye girecektir. Bu süreçte en önemli şey üsluptur. Üslup yanlışları bir çuval inciri berbat edebilir. İşte gördük, İmralı’dan dönen BDPli Buldan’ın ilk lafı, devletin elinde de tutsaklar var…” herzesi oldu. Zihniyet değişmiyor ki; PKK-BDP kendini hâlâ devletle aynı ayarda görüyor. Yetmiyormuş gibi arkadan BDP Genel Başkanı’nın eşit iki halkız teranesi geldi. Halk diyorsan bu ülkede sadece Türkler ve Kürtler mi var? Hem bir arada yaşama iradesinden bahsedeceksiniz hem de etle tırnak falan değiliz diye afra tafra yapacaksınız

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/sureci-bulandirma-oyunlari-basladi-_2059588.html

 

 

Yorum:

 

Öncelikle bu süreci bir çözüm olarak görmek hataların en büyüğüdür. Çatışmalar son sürat giderken, şehitlerin sayısı her geçen gün artarken, hükümet yetkilileri söylemlerini şiddet üzerine kurmuşken bir anda ne olduysa oldu ve herkeste bir yumuşama, bir barış sevdası oluşmaya başladı. Bu anlık değişim sürecin dışardan yönetildiğinin ve ileriye yönelik farklı hedefler için gündeme getirildiğinin en önemli göstergesidir.

 

Süreç devam ederken manüpile edileceği ülkeyi farklı sıkıntılara sokacağı tahmin edilemeyecek bir durum değildir. Sorunların başkalarının aklıyla çözülmeye çalışılması nedeniyle ne yapacağını bilemez durumda olan iktidarın önümüzdeki günlerde daha fazla sıkıntıya düşeceği aşikardır.

 

Sorunlar sünnetullaha uygun çözülmeye çalışılsa idi, hiçbir güç önünde engel olarak duramazdı. Bugün sürecin önünde engel olarak gösterilen vesayetçi yapılanma zaten sistemin üretimi olduğundan sistem düzeltildiğinde zaten bu yapıda ortadan kalkacaktır. Bu yapılanmaların oluşumundaki sebebin başka yerlerde aranması çözüme ulaşmayı zorlaştırmaktadır. Kürt sorununun çözümü için başlatılan süreç zaten dışardan yönetilmektedir. Bu yüzden kontrol dışıdır. Kimseyi suçlamanın bir manası yoktur, çözümü kendi değerlerinde, kendi kaynaklarında aramayan biliçsizler dışında.

 

Zafer Kafkas






Sayı: 194 | Tarih: 3.03.2013
Yusuf Kaplan
Gelecek,Osmanlı modeli'nin
Hangi Osmanlı?
1279 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Gerçek Nedir?
YENİ DÜNYA OLUŞUYOR
1138 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
'Hayal fabrikası'mı yoksa 'yalan fabrikası' mı?
Çıkış Yolu Var Mı?
1101 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kim sızdırdı?
Allah’tan akıllı zannetmek
1066 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Süreci bulandırma oyunları başladı.
Boş Beklentiler
972 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Kemalist Eğitimle İslamî Kurtuluş Olmaz
Katoliklere Evet, İslam'a Hayır
959 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler