Sinsi Pusu
1362 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

11/03/2016

Kayseri’nin en zengin hayırsever firmasının sahipleri tutuklandılar.  Paralel yapıyı desteklediler, diye. Onlardan çok daha büyük güçlü teröristler, Gezi olaylarını ve başkalarını destekleyenler var. Onlara dokunan yok. Asıl suçlular dışarda. Asıl hedef AB ile Türkiye’nin arasını açmak ve Erdoğan’ı devre dışı etmektir.

- İşi baştan ele almamız gerekir. Sermaye’nin tek korktuğu Kuran’dır. Kuran’ın çağımızın sorunlarını çözecek şekilde yorumlanmasıdır.  Sermaye’nin ezberini Erbakan bozdu. İslam ve ilim konferansıyla başlayan cihat, Adil Düzen’i dünyaya sunmakla neticelendi.  Türkiye’de iktidar İslamcıların eline geçti. İran’da İslamcılar inkılap yaptılar. Sovyetler yıkıldı. ABD’de Obama başkan oldu. Bu akışı durdurmak için Sermaye Erbakan’a karşı AK Parti’yi ve Cemaat’i örgütledi. Güçlendirdi. Sonunda bunlar güçlendiler ama Erbakan’ı etkisiz hale getirdiler. Ne var ki onlar Erbakan’ın dediğini yaptılar.

Şimdi her ikisindeki Paralelciler faaliyetteler. Erdoğancı görünüp İslamiyet’e darbe indiriyorlar. Gülenci görünüp İslamiyet’e darbe indiriyorlar. Tasfiye edilenler samimi Nur Risalelerini okuyanlardır. Tasfiye edilenler samimi Milli Görüşçü AK Partililerdir. Çözüm nedir?

AK Parti de, Cemaat de Akevler’e dayanarak bugünkü gücü elde ettiler. Her ikisi Akevler ile birleşip Kuran düzeni için el ele vermeliler. Akevler’in hakemliğini kabul etmeliler.

        

2- Türkiye’nin Savaşı

Türkiye kilit bir ülkedir. A,B Rusya ve ABD cepheleri arası denge unsuru. Avrupa bizi Kürtler olmadan istiyor. ABD Rusya anlaştı, Suriye halkını zorladılar. Avrupa tehdit altında. CHP, MHP Avrupacı. Koalisyon istemiyorlar. Kahire’de Amerikan Üniversitesi var. Eski Ankara büyükelçisi şimdi orada rektör oluyor. Etkin adamlar orada yetişiyor.

-  Terazinin kefesindeki ağırlıklar eşitse eldeki bir gramlık taşı ne tarafa koyarsanız o taraf artar. Türkiye böyle iki taştır. Eğer ikiye bölünürse dünya dengede olur. Savaş sürüp gider. Ta ki bu iki devlet birbirini yesin. Bir olursa denge taşı bunlar olur. Sermaye şimdi İran’la Türkiye’yi kapıştırmak ile meşgul. ABD’deki etkin adamların Kahire’den olması, Sermaye’nin bir planıdır. Sermaye ile Hıristiyanlar arasında tarihi dayanışma vardır. Sermaye ile Müslümanlar arasında tarihi düşmanlık vardır.  Üniversiteyi Kahire’de kurarak batı eğitimini orada veriyor böylece iki gücü de yönetiyor.

 

3- Rus Planı

Ruslar, sokakta topladıkları Kürtleri, Sibirya’nın doğusuna götürüp eğitiyor. Yarın buraya dönecekler ve yeni PKK oluşturacaklar. ABD Rusya’yı silahlandırıyor. Kissinger Moskova’ya gitti. Hedef Türkiye.

- Sermaye iki bakımdan üçüncü cihan savaşı çıkarmak zorunda. Biri, beş büyükler güçlendi. Artık Sermaye’yi dinlemiyorlar. Onları yola getirmek gerek. İkincisi faizli ekonomi tıkandı, önünü açmak için savaş çıkacak, yeryüzü harabeye dönüşecek ki doları kredi olarak verecek yer bulabilsin. Sermaye’nin en büyük hasmı Putin, Obama ve Erdoğan’dır. Doların gücü yönetime hakim değildir. Bunlar gerekli tedbiri almazlarsa giderler. Tedbiri yorum kısmında okuyacaksınız.

 

4- Yürüyün

Gelecek yüzyıl petrol yüzyılıdır. Petrolü elinde tutan güç hakim güç olacaktır. Petrolün deniz taşımacılığı yerine boru taşımacılığı gelmektedir. Türkiye petrol ülkesi değil ama petrol içinde yaşamaktadır. Boru taşımacılığının merkezi Türkiye olabilir.

- ABD denizlere hakimdir. Dolayısıyla bugün petrole ABD hakimdir. Fiyatını koyuyor. ABD’nin karda hakimiyeti yoktur. Petrolün %70’i Ortadoğu’da. Türkiye petrolleri henüz toprak altında. Dünyada petrol bitince Türkiye zengin olacak. Türk petrolleri pahalı mal edildiği için sermaye açılan kuyuları kapatıyor. Petrol bir asrın savaş sebebidir. Savaş gücüdür. Çözümü,  İslam’ın madenlerle ilgili hükümlerini uygulamaktır. Devlet beşte birini alır. Geri kalana karışmaz.  Üretmede ‘değiştirme’ der, tüketmede ‘serbest rekabet’ der. Fiyatları tekeller değil, arz ve talep kanunları belirler.

 

5- Türk Asrı

Gülen Moskova’daki devlet yanlısı gazetenin 33 yıllık müdürü ile konuştu. Oysa daha önce Putin okullarını kapatmıştı. Türkiye tüm süper güçlerin ajan merkezi idi. Çünkü petrol elimizde idi.

- Çin’de, Rusya’da, Avrupa’da ve ABD’de de etkin Müslüman cemaati yaşamaktadır. Bu günkü yeryüzü uygarlığı Osmanlıların öğretileri ile doğmuştur. Sermaye Müslümanlara dayanarak  Avrupa’da zengin oldu. Her iki ümmeti, çatıştırarak bugünkü hakimiyeti elde etti. Türkiye’de Erbakan’ın başlattığı solla yakınlaşma sayesinde dünya uyandı. Asıl düşmanın Müslümanlar değil Sermaye olduğunu gördü. Obama, Putin ve Erdoğan üçlüsü, Türkiye’nin çocukça hareketleri ile dağılma durumuna geçti. Şimdi bunlar arasındaki yakınlık bozulunca sermaye serbestçe faaliyettedir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Rus Planı ve Tedbir

İlim geçmişteki olayları alıp inceler. Bir olayın birçok olaya nasıl etki ettiğini ele alır. Fıkıh ise değişik olayları alır ve bir olayı nasıl oluşturduğunu inceler. Gelecekte olacakları veya yapılması gerekenleri haber vermedir. Bu hususta elimizde iki kaynak vardır. Peygamberlerin haber verdikleri ve tarih. Ben bir şey söylerken iki kaynağın da birlikte haber verdiklerini söylüyorum.

Kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. İnsanlık uygarlaşan varlıktır. Uygarlaşma böyledir, doğum gibi sancılı geçer. Uygarlaşmaya uyanlar daha ileri hayata ulaşırlar, uymayanlar da mağlup giderler.

Türkiye merkezdir. Musa Peygamber’in iki uygarlığı öğrenmesi gibi Türkiye de iki uygarlığı Tanzimat’tan beri öğrenmektedir. İki uygarlığın da merkezindedir. Büyük devletler Türkiye’yi, İstanbul’u birbirine bırakmazlar. Dolayısıyla onlar doğrudan saldırmazlar. Komşu devletleri bize saldırtırlar. Bize saldırabilecek tek devlet İran’dır. O halde Türkiye İran’la mutlaka siyasetini birleştirme durumundadır. Davudoğlu’nun İran seyahati son derece önemlidir.

Bir devlet zengin olmakla büyük devlet olmaz. Güçlü ordusuyla da büyük devlet olmaz. Bunlar şart olabilir ama asıl büyük olan adil olan devlettir. Halkın adaletinden dolayı ona teslim olup sadakat kurduğu devlettir. Bugün Adil Düzen’i kurmaya aday devlet Rusya’dır. Sonra Avrupa Birliği’dir, sonra Çin’dir. En uzak olan ABD’dir. O halde sonunda ABD mağlup olacaktır. Sermaye ile birlikte çöküp gidecektir.

Rusya, AB ve Çin ortak araştırma merkezi kurmalıdır. Adil bir yönetim şeklini ilmen ortaya koymalıdırlar. Çözüm ortaya konduğunda artık uygulama bu devletler için haftayı bile gerektirmez.

Peki bu araştırma merkezi nasıl çalışacak.

Mevcut olan dört büyük dini öğrenecek. Bu arada İslamiyet ve Kuran’ı öğrenecek. Araştırma heyeti görecek ki bu dinler arasında ayrılık yok. Uygulama farklılıkları vardır. Tevrat yalnız Yahudilerin kitabı değildir, Hıristiyanların da kitabıdır.

Kuran uygarlığını bugün anlatacak iki güç var. Klasik Arapçayı çok iyi bilen İran ile batıyı çok iyi bilen Türkiye el ele verip araştırma merkezi kurmalılar. Süper güçlere destek vermelidirler.

      Çözülecek acil sorunlar şunlardır.

     1)Yerinden yönetim (Kuran içtihat ve icma ile çözmüştür.)

     2)Adil Yargı ( Kuran hakemler sistemi ile çözmüştür)

     3)Herkese iş ve aş (Kuran bunu kredileşme ve selem  (ödemeli sipariş sistemi) ile çözmüştür)

     4)Güvenlik (Kuran bunu cihat sistemi ile çözmüştür)

Gönüllülerden oluşan silahlı güç olacak. Bunlar hakemlerin kararlarına uymayanları devre dışı edeceklerdir. Ganimet için savaş yapılmaz ama hakemlerin kararı ile başlayan savaşta ganimet meşrudur ve caydırıcıdır.)

     Tüm insanlık halkına Bin Dil Üniversitesini öneririm.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 352 | Tarih: 13.03.2016
Ahmet Hakan
En sevdiğim Kadınlar Günü ilanı
Kadınlar Günü
1453 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Sinsi Pusu
Rus Planı ve Tedbir
1362 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Büyük akla güvenen küçük akıllılar hayal görüyor
Kuran’ın vaadi
1162 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Aköz
En İyi Haber
Teknoloji
1097 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Hukuk “kılıf”ı: Demokles’in kılıcı!
HUKUK,KRAL,İP,MENDERES; YUSUF HOCAM NEREYE GİDİYORUZ!
1014 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler