Büyük akla güvenen küçük akıllılar hayal görüyor
1159 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 08.03.2016

Bazılarının "Büyük Akıl" olarak niteledikleri ve her çeşit melunluğun arkasından çıkan o yaratık, aslında akılsızlığın ta kendisi olsa gerek... Eğer "Büyük Akıl" olarak görülen şey ABD'nin "Derin Devleti" ise, bu aklın kendisine de dünyanın başka ülkelerine de bir hayrı olmadığı ortada değil midir? 
Şu anda Amerikan demokrasisinin en hızlı yükselen değerinin "Trumpizm" olması, büyük aklın akılsızlığının kanıtı değil midir? 

Fiyaskolar 
Bu akılsızlığın dünyada neden olduğu fiyaskolara en somut örnek ABD işgalinden sonra Irak'ın içine düştüğü trajik durum değil midir? Irak'ın parçalanması yetmemiş gibi, şimdi de Rusya ile girilen ve amacın tam olarak bilinmediği pazarlık sonucu, Suriye'nin de Irak'la aynı kadere sürüklenmesi bir başka somut örnektir. 
Örneğin IŞİD denilen oluşum da, "Büyük Akıl"ın Irak'ta sergilediği akılsızlıkların sonunda üretilen bir gerçek değil midir? Geçmişte görmezden geldikleri "Filistin Trajedisi" de sonunda El Kaide'yi üretmemiş miydi? 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/03/08/buyuk-akila-guvenen-kucuk-akillilar-hayal-goruyor

 

Yorum:

Kuran’ın vaadi

Büyük akıl olayını en iyi anlatan durumlardan biri pire psikolojisidir. Bizim ‘Sermaye’, Sayın Barlas’ın ‘Büyük Akıl’ dediği güç işe insanları pireye çevirmekten başlıyor. Bilindiği üzere bire kapatıldığı fanusta zıplar da zıplar fayda etmez çünkü çıkış yoktur. En fazla yükselebileceği yükseklik hiç değişmez. Derken fanus kalkar ama pirenin yükselişi değişmez aynı yerde saymaktadır.

İnsanlık da bu gücün çok uzun bir eli olduğuna, bitmez tükenmez kudretine inandırılmış durumda. Kimsenin aklına bu durumun değişebileceği gelmemektedir. Herkes derin bir teslimiyetle durumu kabullenmektedir. Bir avuç Mümin ise oturmuş kara kara düşünmektedir; “Allah yapamayacağımız bir şeyi bizden neden istemektedir?” diye. Bu şey de faizsiz ekonomiden başka bir şey değildir. Ekonomi tekel olmaktan çıkınca bugün sömürü düzeni kuran Sermaye her şeyini kaybetmiş olacaktır.

İnsanoğlu Kuran’a kesin iman edip, düzenin değişebileceğine inandığı zaman kalkanlar kalkacak ve dünyaya Hak hakim olacaktır, böylece Kuran’ın vaadi gerçekleşmiş olacaktır.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 352 | Tarih: 13.03.2016
Ahmet Hakan
En sevdiğim Kadınlar Günü ilanı
Kadınlar Günü
1432 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Sinsi Pusu
Rus Planı ve Tedbir
1358 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Büyük akla güvenen küçük akıllılar hayal görüyor
Kuran’ın vaadi
1159 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Aköz
En İyi Haber
Teknoloji
1094 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Hukuk “kılıf”ı: Demokles’in kılıcı!
HUKUK,KRAL,İP,MENDERES; YUSUF HOCAM NEREYE GİDİYORUZ!
1011 Okunma
Ali Bülent Dilek