Kürt sorunu var mı,yok mu?
995 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Kürt sorunu var mı, yok mu sorusuna benim cevabım şudur: İttihat Terakki zihniyetinden kaynaklanan vesayet sisteminin, derin devlet eliyle bu milletin, ülkemizin başına sardığı sorunlar var. Adına Sünni-Alevi, Türk-Kürt, laik-anti laik sorunları dense de, hiçbiri bizim millet olarak, vatandaş olarak çıkardığımız sorunlar değil. Hepsi yüzlerce provokasyon ile tutuşturulmuş fitne ateşlerinin bizi yaktığı sorunlar. Hepsi de bu milletin düşmanlarının işine gelen ve bu yüzden de yabancı istihbarat teşkilatlarınca büyütülen, sürdürülen sorunlar.

 

Sorumluluğu sadece başkalarına yükleme dönemini de bitirmek için artık büyük bir fırsat yakaladık. Yeni demokratik bir sivil anayasa sayesinde, eşit vatandaşlık, hukukun üstünlüğü, özgürlüklerin genişletilmesi temelinde biz bütün sorunları çözeriz. İşte bu yüzden İmralı süreci tam bir turnusol kâğıdı işlevi görecektir. Samimi olanla olmayan, gerçek vatanseverlerle statükocular bu süreçte ayırt edilecektir

 

http://www.zaman.com.tr/kurt-sorunu-var-mi-yok-mu_2044188.html

 

 

Yorum:

 

Özgürlük ve Açlık Sorunu

 

Ülkemizdeki etnik kimlikler, dini anlayışlar ve çeşitli gruplar arasında oluşturulmaya çalışılan düşmanlığın ortadan kaldırılması için yerinden yönetime geçilmesi, adli sistemin hakemlik sistemine çevrilmesi ve faiz ile işçilik temelli ekonomik sistemden selemli ve ortaklığa dayalı sisteme geçilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bunlar sayesinde insanlar özgürlüklerini, güvenliklerini ve refah seviyelerini yukarı çekeceklerdir.  

 

İşsizlik ve açlık sıkıntısı çekmeyen, inanç ve kültürel yönden özgürlükleri güven altına alınmış insanlar bu toplumu yıkmayı doğal olarak istemeyecekler, buna tevessül edenlere, kışkırtıcılık yapanlara, fitne çıkaranlara karşı da otokontrol sağlayarak fırsat vermeyeceklerdir.

 

Bugün dışarıdan destekle oluşturulan PKK canavarının üstü birtakım hesaplar ile çarşafla örtülse de yarın ihtiyaç hasıl olduğunda çarşaf kaldırıldığında başka formlarda karşımıza başka canavarlar çıkacaktır. Bu ve buna benzer sorunların bir daha karşımıza çıkmayacak şekilde toprağın altına gömülmesi ancak Adil Düzen ile olacaktır. Sorun kürt sorunu değil özgürlük ve açlık sorunundan başka birşey değildir.    

 

    

 

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
28.01.2013
10:12

Türkiye'de oluşturulan Kürt-Türk, Alevi- Sunni, Laik- antilaik, kemalist- anti kemalist çatışmalarının kaynağı a) Türk milletinin kendisinde mevcut bölünme meylinden b) Ülke yöneticilerinn ve MİT'in geçmişte bu bölücülüğü teşvik etmiş olmasın dan c) Dış ajanların iç kışkırtıcılarla iş birliği halinde olmaları d) Ekonomik zaruretlerin ve devlet baskısının halkı isyan ettirmesi sebeplerinden ileri gelir. Sorunlar, İmralı ile çözülemez. Kürt sorunu biter Laz sorunu başlar. Sorunlar, yerinden yönetim, hakemlik, karşılıklı faizsiz para, aşiret ve medreselerin ihyası ile çözülür. Yorumda bunlar çok açık olarak anlatılmıştır. Acaba insanlar neden duymazlar.





Sayı: 189 | Tarih: 27.01.2013
Mehmet Şevket Eygi
Atatürk İngiliz Sefiri Sir P. Loraineden Ne İstem
Yanlış ve Doğrularıyla İnsan
1359 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Tek yol mizah
Topluluğun ölümü
1174 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Gidenlere teşekkür eder gelenlere başarı dileriz
Yeni Dönem
1142 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Nebevi tasavvur ve Peygamberimizin hayatiyeti
Peygamberleri üretmek,tüketmek değil!
1118 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Muhalefetin Rolü
Nasıl Bir Gelecek
1053 Okunma
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Kürt sorunu var mı,yok mu?
Özgürlük ve Açlık Sorunu
995 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler