Tek yol mizah
1169 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

24.01.2013

- Üç çocuk yapılması gerektiğini söylüyor.

- Rakamı revize ediyor, beş çocuğa çıkarıyor.

- Kadınların doğum yapma biçimini belirliyor.

- Bebekler için emzirilme süresi tayin ediyor.

- Ekmek tüketirken dikkat edilmesi gereken hususları sıralıyor.

- Başbakan, her şeyimize karışıyor.

* * *

Bununla başa çıkmanın tek bir yolu var galiba:

Mizah.

Mesela hep birlikte, “Başbakan başka nelerimize karışabilir” falan diye listeler yapalım.

Belki mizah yoluyla kendisini geriletmek mümkün olabilir.

Ne dersiniz?

Yazının tamamı için Not supported field expression!

 

Yorum:

Topluluğun ölümü

Bir topluluğun nüfusunun çok veya az olması o kadar önemli değildir. Önemli olan nüfusun yaş durumudur. Bu durum nüfus piramidi grafikleri ile görülür. İdeal olan yaşlı nüfusun genç nüfustan az olması ve piramidin gerçekten bir piramit şeklinde olmasıdır. Bu nedenle nüfus piramidi denmiştir zaten. Oysa Avrupa ülkelerine bakarsanız nüfus dikdörtgenleri görürsünüz.

Bir topluluğun ileride nasıl bir nüfus yapısında olacağı son yıllarda elde edilen verilerin kullanılması ile ortaya konur. Buna nüfus projeksiyonları denir. Bu veriler yıl içinde evlenme sayısı, boşanma sayısı, kadın başına doğum sayısı, ölüm sayıları gibi verilerdir. Şu andaki nüfus piramidimize bakanlar bu nedenle büyük bir yanılgı içindedirler. Oysa nüfus projeksiyonlarına bakanlar gerçekleri görmektedirler. Başbakana da bu gerçek gösterilmiştir. Evlenme sayısı azalmakta, boşanma sayısı artmakta, kadınlar ilk evliliklerini artık 30 yaşından sonra yapmakta hatta bu yaş 40 yaşına doğru kaymaktadır. Geç evlenen kadınların yaratılış gereği doğurganlıkları düşük olmaktadır. Buna çözüm olarak başbakan ne yapsın? Mevcut evli kadınlara yükü bindirmekte, üç çocuk demektedir. Ancak nüfus projeksiyon çalışmalarında artık bunun da yetmediği görülmektedir. Bugünkü hızla giderse 20-30 sene içinde Türkiye Avrupa’nın durumuna düşecektir. Artık nüfus yaşlanacak ve dinamik bir nüfusun yerini statik bir nüfus alacaktır. Topluluk ölüme gidecektir. Bu nedenle başbakan artık beş çocuk istemektedir. Oysa bu da çözüm değildir. Çünkü beş çocuk doğuran kadınların çocukları da ilerine nikâhlanmayacak, doğurmayacak ve sonuç değişmeyecektir. Topluluk ölecektir.

Toplumda aile iki sebepten dolayı bitmektedir: Zinanın helal edilmesi, çok eşliliğin haram edilmesi. İşin acı yanı inananlarla inanmayanların az sayıda istisna dışında bu iki konuda ittifak halinde olmalarıdır.

Bu iki sebep kadınların israf olmasına sebep olmakta, onların doğurganlığının yok edilmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle mevcut evli kadınlar isterse on çocuk doğursunlar yine topluluk ölecektir. Çünkü o on çocuk içinden yine çok azı evlenecek, çok azı çocuk doğuracak ve yine nüfus yaşlanacaktır.

Matematikten anlayan herhangi birisi eldeki verileri kullanarak hesap yaparsa bunu çok açık bir şekilde görecektir.

Siz istediğiniz çareyi ortaya koyun. İstediğiniz kadar üç çocuk, beş çocuk deyin, hatta on çocuk deyin. Vatandaş da size uysun ve dediğinizi yapsın. Yine sonuç değişmeyecektir. Allah’ın helallerini haram, haramlarını helal ettiğiniz sürece hiçbir iyi sonuca varamayacaksınız.

Siz Allah’tan daha iyi mi bildiğinizi sanıyorsunuz? Öyle ise şimdiden geçmiş olsun.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
27.01.2013
13:11

Beş çocuk yapınız demekle kimse beş çocuk yapmaz, evlenin dediğimizdede kimse evlenmiyor. Ne yapacağız. Yüz dairelik apartman projesini yapacağız. Kamudan alt yapılı arsa alacağız. Halkımızın buna iştirakini isteyeceğiz 1000 er TL verecekler. Bir yüz lojmanlı apartman yapacağız. Lojmanlı işyerine ortak arayacağız edeceğiz. Allah inana ahirete inanan eşler gelecekler ,bunlar yeni lojmanlı apartmanlar yapacaklar. Sonunda ne olacak bunların nufusu artacak, evlenmeyen ve çocuk yapmayanlar elenip gidecekler insanlık yeniden oluşacaktır. Bizim müçtehit yetişme mertkezinin hedefi kendi kendine finanse olan bir yüz dairelik apartımnanlarıt inşa etme şirketinin oluşmasını sağlamaktır.





Sayı: 189 | Tarih: 27.01.2013
Mehmet Şevket Eygi
Atatürk İngiliz Sefiri Sir P. Loraineden Ne İstem
Yanlış ve Doğrularıyla İnsan
1355 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Tek yol mizah
Topluluğun ölümü
1169 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Gidenlere teşekkür eder gelenlere başarı dileriz
Yeni Dönem
1139 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Nebevi tasavvur ve Peygamberimizin hayatiyeti
Peygamberleri üretmek,tüketmek değil!
1113 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Muhalefetin Rolü
Nasıl Bir Gelecek
1048 Okunma
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Kürt sorunu var mı,yok mu?
Özgürlük ve Açlık Sorunu
991 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas