Müslüman bir Kadın bir Kafirle Evlenemez!
1488 Okunma, 5 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

21 NİSAN 2012

Müslüman bir kadının kafir bir erkekle evlenmesinin haram olduğu her Müslümanın bildiği bir gerçektir. Zamanımızda, kendilerini mutlak müctehid sanan bazı reformcu kişiler, şimdi bu yasağı ve haramı da delmeye çalışıyor.

Son yıllarda mukaddes dinimizi Avrupa Birliği standartlarına uydurmak ve ayarlamak bid'at ve dalalet cereyanı zuhur etmiştir.

Avrupa'ya yaranmak için Ceza Kanunu'ndan zina suçunu çıkarttılar.

Halbuki M. Kemal, İsmet Paşa, Celal Bayar, Gl. Cemal Gürsel, Gl. Kenan Evren devirlerinde bile zina suçtu.

Avrupacılar bir ara camileri sıra, sandalya ve tabure ile doldurup kiliselere benzetmeye kalktılar.

Hıristiyanlara ve Yahudilere yaranmak maksadıyla, içinde 700 kadar Tevrat ve İncil referansı olan Kur'an mealleri hazırladılar.

Meşhur bir ilahiyatçı, "Kur'an Yahudileri İslam'a çağırmıyor" diye yazdı.

Yine "Kur'an Hıristiyanları İslam'a çağırmıyor" dedi.

Mardin Kasımiye medresesinde papazlar ve müftüler çanlar çalınır, ezanlar okunurken havuz üzerindeki tahta salaş köprüden törenle geçtiler. (O köprü Sırat köprüsünü temsil ediyormuş!..)

Mübarek Ramazan aylarında beş yıldızlı içkili otellerde papazlar, patrikler, hahamlar, monsenyörler ile neşeli iftar yemekleri yenildi.

AB sözcüleri işi o kadar ileri götürdüler ki, Cuma hutbelerinde "Allah katında tek hak din İslam'dır" ayetinin okunmamasını istediler.

Birileri "Zamanımızda üç hak ibrahimî din vardır, üçünün mensupları da ehl-i necat ve ehl-i Cennettir" propagandası yapmaya başladı.

Müslüman bir gazetede "Ehl-i Kitab ile aramızda Âmentü konusunda ittifak vardır" başlıklı bir yazı yayınlandı.

Müslüman kılığına giren, İslamcı postuna bürünen Tat Yahudileri, Kırımçak Yahudileri, Kürt Yahudileri, Türk Yahudileri, daha çeşit çeşit Kripto Yahudi ve onların yardakçıları; dinde reform, dinde yenilik, dinde değişim, Kur'ana dönüş bayrakları altında münzel (Allah katından indirilmiş) gerçek İslam'ı kaldırıp, onun yerine uydurulmuş bir İslam türetme faaliyetine başladılar.

Ortaya akıllara ziyan teoriler, safsatalar, iddialar attılar.

İslamda teravih namazı yokmuş.

İslamda kader inancı yokmuş.

İslamda tesettür yokmuş.

İslamda devlet yokmuş.

Nihayet son bombalarını patlattılar: Müslüman kadınlar, kafir erkeklerle evlenebilirmiş...

Onların cephaneliklerinde daha nice bomba vardır.

Onlar Ehl-i Sünnet Müslümanlığını yıkıp yerine AB ve BOP standartlarına uygun ılımlı ve light bir Müslümanlık getirmek istiyor.

Hiçbir Sünnî Müslüman reformcuların, yenilikçilerin, AB'cilerin, BOP'çuların tuzaklarına düşmemelidir.

Onlara inananlar, imanlarını kaybetmek tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Haram olan bir şeyin helal olduğuna inanan kafir olur.

Sünnî Müslümanlar itikad, ibadetler, temizlik, muamelat, ukubat, ahkam-ı sultaniye, ahlak-ı islamiye gibi konulardaki bilgileri Ehl-i Sünnet ulemasının kitaplarından öğrenmelidir.

Kur'ana, Sünnete, icmaya aykırı bütün görüşler, re'yler bâtıldır.

AB'ciler ve BOP'çular yeni bir din çıkartmak istiyor.

On dokuzuncu yüzyılda sahte peygamber ve sahte Mesih Gulam Ahmed Kadiyanî'nin yaptığına benzer bir iş etmek istiyorlar.

Sünnî Müslümanlar ilmihal konusunda Hacı Zihni Efendi'nin Nimetü'l-İslam'ını, Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali'ni ve benzer Sünnî kitapları esas almalıdır. (Şafiî kardeşlerimiz, bu kitaplar ayarında Şafiî ilmihalleri edinip okumalıdır.)

Fıkıh konusunda ilki baskısı İstanbul Üniversitesi tarafından yapılmış "Hukuk-i İslamiye ve Istılahat-i Fıkhıyye Kamusu" (Müellifi: Ömer Nasuhi Bilmen) kitabı esas alınmalıdır.

Meydanı reformculara, AB'cilere, BOP'çulara, Fazlurrahmancılara, dinde yenilik ve değişim isteyenlere bırakırsak ne din kalır, ne iman.

Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/makale/musluman-bir-kadin-bir-kafirle-evlenemez-236601.htm

 

Yorum:

Maide Suresi Beşinci Ayet

Müslüman bir kadının kâfir (farklı dine mensup) bir erkekle evlenmesinin haram olduğunu her Müslüman maalesef kulaktan dolma bilgiye dayanarak haram olduğunu bilir. M. Şevket Eygi her zaman olduğu gibi araştıran ve Kuran’ın ışığında bulunan içtihatlara reformcu kişiler olarak adlandırsa da o reformcu kişilere bizlerde dâhil oluyoruz.

Kuran bu konuya Maide suresinde yer vermektedir. Buna göre;

الْيَوْمَ أُحِلَّ لَكُمُ الطَّيِّبَاتُ وَطَعَامُ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ حِلٌّ لَكُمْ وَطَعَامُكُمْ حِلٌّ لَهُمْ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الْمُؤْمِنَاتِ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ إِذَا آتَيْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ مُحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ وَلَا مُتَّخِذِي أَخْدَانٍ

Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helâldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. (Maide-5)

Bu ayetten kendilerine kitap verilenlerin kızları size helaldir diyor ve burada bırakıyor. Sizin kızlarınız onlara helal demiyor. Hanefilere göre mefhum-u muhalefet delil değildir. Dolayısıyla kıyasla Müslüman kızları gayri Müslimlere helal olur. Şafilere göre mefhum-u muhalefet geçerli olduğu için helal olmayabilir.

Bize göre ise; eğer onların yani kendilerine kitap verilenlerin şeriatında laiklik varsa dini baskı varsa onlara kız verilmez. Baskı yoksa o zaman kız verilir yani helaldir diyoruz. İllet olarak biz bunu alıyoruz. Kuran’ın bunu bahsetmemesi yani sizin kızlarınız onlara helal dememesinin sebebi de bundan kaynaklanmaktadır.

Ayrıca “Ehli kitap” ile “kendilerine kitap verilenler” farklıdır. Ehli kitap; kanunları olan her topluluk ehli kitaptır. Bugün ehli kitap olmayan topluluk kalmamıştır. Kendilerine kitap verilenler ise ilâhi kitapları olan topluluklardır.

M.Şevket Eygi ehl-i sünnet Müslümanlığını yıkıp reformcu Müslümanlığı getirenleri ve Sünni Müslümanların reformcu Müslümanların tuzağına düşmemelidir diye yazdıkça bunu okuyan kimseler Kuran’dan çıkarılan günümüz içtihatlarına inanmayacaklardır. Çünkü onlar M.Şevket Eygi ve bunun gibi Kuran ilmiyle uğraşan adamların söylediklerine inanacaklardır. Bu yanlış anlamaların olmaması için Kuran Pozitif ilimler ışığında ilim adamlarıyla tartışılmalı ve doğruya gidilmelidir.

Ayrıca bu konuda daha ayrıntılı bilgi için tefsir dersleri 598. Seminere başvurabilirsiniz.

 

Emine Hocaoğlu


YorumcuYorum
Emine Hocaoğlu
22.04.2012
15:23

Burada kâfirler topluluğun erkekleri demekle siz kitap verilenler yani Hıristiyan olan topluluktan mı bahsediyorsunuz.

Eğer bu ise bize göre bu kişilerle evlenmek haram değil. Çünkü onların kuralları var ve eğer laik iseler ve kadının dinine de karışmıyorlarsa evlenebilirler diyoruz.

Siz ise erkeğin mümin olmasını ya da orada ayrılmasını dile getirmişsiniz. Eğer sizin kâfir topluluk dediğiniz müşrik topluluksa o zaman sizinki doğrudur. Ben böyle anladım.

Emine Hocaoğlu
22.04.2012
19:22

Cengiz Bey,

Ben sizin yorumunuza katılmıyorum. Kuran da geçen sure adil düzen geldikten sonra uygulanır diye bir şartı yok. Bana göre böyle bir uygulama şu zaman içinde geçerlidir. Erkekte olsun kızda olsun evlenebilir. Tek şartımız baskı yapılmaması ve hukuk düzeninin olmasıdır. Zaten evlenmeden önce bunları konuşulur. Baskı yapılacaksa evlenmezler. Bu günahtır demek yanlıştır.

Mete Firidin
23.04.2012
11:08

Birde Müslüman dediğmize bakalım , Güya Adam müslüman ne namaz kılar, ne oruç tutar nede dine inanır, fakat karısı tam tersine bunların durumu ne olacak. Toplumun önemli bir kısmı böyle.

Ayrıca Nurcular Saidi nursinin ilim kitaplarını Kutsal kabul ederler. Bu şirk değilmi?

Nakşiler Allah = Muhammed derler bu şirk değil mi?

Ve diğerleri de benzer durumdadır. Ortada müslüman olmadığı gibi Müşrik çoktur.

Şimdi tartışma şöyle oluyor: Bir müşrik kızı ile Bir ehli kitab müşriği erkeği evlenebilir mi?

Bana ne neyaparlarsa yapsınlar.

Ayrıca Ömernasuhinin ilmihal kitabı Kutsal kitapmıdır(Talmud, Mişna gibi???)

Mete Firidin
25.04.2012
15:02

Evet Mümine bir kadın Bir kafir ile evlenemez . çünkü Erkek kadının yöneticisidir. Mümin ve mümineler kafirleri yönetici edinemezler.

Hüseyin Kayahan
25.04.2012
17:31

Burada bahsettiğiniz KAFİR ve MÜŞRİK tabirlerini, tamamen sosyolojik olarak anlamalısınız. (Eski makalelerin birinde kısmen değinmiştim.)

Buradaki kafir; tanrı tanımaz değil, dvelet/topluluk/kamu tanımaz, kurallı yaşamaz kimse demektir. Böyle bir kimse ile ne evlenilir ne de başka bir akit yapılır. Zira onun mensup olduğu bir hukuk yok demketir. Bir topluluğu ve bir hukuku olmayınca, bir ihtilaf ve bir mağduriyet ortaya çıktığında bunu giderecek kurum ve sistem yok demektir.

Müşrik ise, devlet ve hukuku kabul etmekte ama onu rüşvet, iltimas, kayırma vb yöntemler hükümleri ve yükümlülükleri bypass eden kimse demektir. O devlet/kamu erkine; rüşvet, tanıdık, iltimas gibi kendi erklerini ortak eder ve kamunun gücünü böylece kullanır. Bu belki de kafirden daha tehlikelidir, çünkü bu fiilleri gizli yapar. Kafir ise baştan bellidir.

Allah'ı tanımayana Allah'ın gücü yeter. Allah'a şirk koşana Allah'ın gücü yeter. Biz bizim kafirlerimizle ve bizim müşrüklerimizle meşğul olalım...

Saygılarımla.

H. Kayahan

Sadece evlilik akti değil, bunlarla her türlü hukuki akit yapmak caiz değildir diye düşünüyorum.





Sayı: 149 | Tarih: 22.04.2012
Ahmet Altan
Doktorlar ve Tiyatro
Mübalağa
1858 Okunma
11 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Şevket Eygi
Müslüman bir Kadın bir Kafirle Evlenemez!
Maide Suresi Beşinci Ayet
1488 Okunma
5 Yorum
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Bediüzzamanın gelişi,Anadolu kıtası'nın direnişi
Zamanın Bediüzzaman'ları olmak
1189 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ruşen Çakır
Hep birlikte taşları kaldırıp altlarına bakmamız
Gülen Cemaati'ne Ayakta Alkış!
1159 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
CHP’ye dini konulardaki tartışmalar için 10 öneri
Çaresiz CHP
1096 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
28 Şubatların Esas Sebebi
28 Şubat Başarılı Olmuştur.
1054 Okunma
Zafer Kafkas
Mahir Kaynak
Dikkatli olalım
Çözüm
1028 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler