Nusret Karaca
Evet mi? Hayır mı? (Referandum)
26.01.2017
5568 Okunma, 1 Yorum

            Pedagoglar bir çocuğa yapılacak en büyük kötülüğün her istediğine evet demek, her davranışını övmek, her istediğini yapmak olduğunu söylerler. Her istediği yapılan çocuk sonunda merhamet duygularını kaybetmiş, bencil bir narsiste dönüşür. Onu normal hale getirmek de çok zordur. Maalesef şimdi AKP’nin başına gelen de budur. Halk her istediğine evet demiş ve her durumda destek olmuştur. AKP artık “ne yaparsam yapayım beni desteklemek zorundasınız” modundadır. Kendisine yapılmış adi bir kötülüğe (15 Temmuz) abartarak tepki vermekte, insanların mallarını, işlerini ellerinden almakta, yüz bine yakınını mahkeme etmeksizin resmi gazetelerde tüm dünyaya terörist olarak ilan etmekte ve yüz binlercesinin ekmeğiyle oynamaktadır. Ayrıca bunun da ne kadar büyük bir acıya neden olduğunu “ne mağduru, mağdur mu var” diyerekten anlamak istememektedir.

       CHP, HDP, MHP alt tabanı ve Gülen Cemaatinin yakınlarını hesaba katarsak; önümüzdeki referandum hiç de kolay geçmeyecek gibi gözüküyor. İnsanlar kararsız, zaman çok kısa; Ülke için HAYIRlısı ne ise o, olsun derim. Türkiye Ekonomik Krize doğru sürüklenmektedir. Halk kara kara düşünüyor. Bu gidiş nereye diye…

    Ak Parti Hükümeti ağırlık olarak yol, köprü ve tüneller üzerinde yoğunlaşmış, gelecek için bunlar elbette gerekli ama; daha mühim konular var. İlk önce ekonomik krizi önleme için çaba sarf edilmelidir. Siyasi boyut olarak çıkmaz sokağa döndü. 15 Temmuz belki başarısız oldu fakat Türkiye’de derin bir iz bıraktı.

       Dış politikada Türkiye’nin attığı adımlar ülkeyi bataklığa sürüklüyor. Türkiye, ne AB’den ne de Ortadoğu’dan kopabiliyor. İkisini de bir arada götüremiyor. Gün geçtikçe gerileme dönemine doğru ilerliyor. Astana Görüşmelerinde Kürtlere Özerklik çıktı. Türkiye’nin en büyük çabası Kürtleri kendi sınırında istememesiydi. Ne yazık ki bundan da mağlup oldu.

       ABD ve Rusya Türkiye’yi oyuncak gibi görmekte ve istedikleri zaman onunla oynamaktadırlar. Türkiye sadece kendi halkının sesini dinlemelidir. Zira, Ne ABD ne de Rusya Türkiye’nin gelişmesini istemez. Biz sadece duygusal olarak olaylara bakıyoruz. Biz sadece birbirimize muhtacız, ABD ve Rusya’nın kıskacından bir an önce kurtulmamız lazım.

      Nisan ayındaki referandum Ak Parti ve Halk için çok önemli bir virajdır. Hayırlısı neyse o, olsun derim.

Saygılar sevgiler…

 

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
27.01.2017
02:56

Sevgili Nusret kardeşim. yazınız için Allah razı olsun. Elinize, yüreğinize sağlık.

Allah'ın dediği olur. Olanda hayır vardır. Tahminim %55-%65 arasında ''Evet'' sonucu olacaktır. önemli olan milletin tercihine referandum sonrası herkesin saygı duymasıdır.

Ekonomi sorunu ile ilgili olarak, bu milletin çok büyük kesimi bankalardan faizli krediler kullanmıştır. Devletimiz bugün KOSGEB aracılığı ile esnafa faizsiz kredi verme çabasında. Bu faizsiz kredileri memura da vermelidir. Taksit miktarı kadar maaşa haciz konularak ödeme garantisi sağlayacaktır. Bu durumda bankalara faizli borcu olan vatandaşlarımız, borçlarını kapatacaklardır. Ülke çapında bereketimiz artacak, piyasada para dolanımı hızlanarak artacak, yatırımlar hızlanacak, üretim artacak, istihdam artacak, enflasyon düşecek, ayrıca tüm bankalar faizleri düşürecektir, merkez bankasına faizlerini düşür demeye gerek de kalmayacaktır. Devlet bankalarından en az birini bu şekilde değerlendirmelidir. Cenabı Allah'ın emir ve yasaklarının hiç birisi boşuna değildir. Müslümanların dünya ve ahiret için İslama dört elle sarılmalarından başka bir kurtuluş yolu, huzur ve barış yolu yoktur. Ekonomik yönden rahatlama sağlayan insanlarımızın, maddi değerlerle aldatılması, teröre destek vermesi düşünülemeyeceğinden, terörün destek bulması da zorlaşacaktır. Terör ekonomik yönden zayıf, inanç yönünden zayıf bir kısım insanlarımızı kandırabiliyor.

İkincisi eğitim sorunumuz, bir türlü manevi ve milli eğitim reformunu gerçekleştiremedik. Erbakan hocamız: ''Manevi eğitim reformu yapılması, sanayileşme hamlesinden daha önemlidir.'' diyordu. Sayın cumhurbaşkanımız: ''DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ. '' dediğinde de, özellikle sol kesim büyük tepki göstermişti. Daha önce MHP ile birlikte Başörtü Zulmüne son vermek istediğinde, laiklik elden gidecek, yaygaralarına ardından AYM tarafından AK Partinin kapatılma eşiğinden döndüğünü görmüştük. Tabi bu konu bir süre ertelendikten sonra yine çözüldü, laiklik de elden gitmedi. Aslında laiklik, tüm inançlara saygılı olmayı gerektirmektedir. Biz de ise yıllarca inançlara baskı ve zulüm olarak uygulandı. Değişen anayasa da değilse bile, ilerde laikliğin tanımı da anayasaya yazılmalı.

Benim şahsi düşüncem, sayın cumhurbaşkanımız,/başkanımız, ilerde MANEVİ EĞİTİM REFORMUNU gerçekleştirecek, böylece DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ. Dünyada 100 yıl yaşasak sonu ölüm değil mi, dünyayı kazanıp, ahiretimizi kaybettiren bir eğitim sistemi, ne kadar akıl ve mantığa uygundur. 100 yıl rahat yaşayıp, ebedi hayatı kaybetmeye razı olmak asla akıl işi değildir.

Dindar yetişen bir nesil, adaleti, barışı, huzuru bir arada sağlayacak, tüm sorunları akıl ve mantık çerçevesinde, istişarelerle çözecektir. Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim, diyen bir nesil, vatan ve millet sevgisiyle, hizmet aşkıyla dolu bir nesil ile geleceğe güvenle bakabiliriz. Bir karış toprağı düşmana çiğnetmeyen, hakkı üstün tutan, hakkın hakimiyeti için farz olan cihada dört elle sarılan bir nesil önünde tüm dünyaya huzur getirecektir. ''GÜLÜMSEYEN GELECEK'' yazım da, ''görür gibi inandığım gerçekler'' derken kastettiğim de bu idi. 

Bugün 4-12.Sınıflar arasında verdiğimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Seçmeli Kuran dersleri bize bu imkanı verebiliyor mu? Halkın %90-99'u Müslüman diyoruz. Ülkemizdeki yıllara göre intihar olaylarını ve yüzdesini düşünelim, öğrettiğimiz dini bilgiler bunu önlemeye yetiyor mu? ''BÜYÜK GÜNAHLAR'' konu başlığında adam öldürme, kendi canına kıyma vb. günahlar, ahiretteki sonuçlar öğrencilere işlenebilse, kim bilir belki bu konuyu iyice kavrayan çocuklarımız ileride karşılaşacakları sorunlar için, böyle bir çözüm teşebbüsünde bulunmayacaklardır.

MANEVİ VE MİLLİ EĞİTİM REFORMU  nasıl olmalı? Ana okullarından başlayan seviyelere göre uygulamalı manevi eğitimi en az lise son sınıf dahil verebilmeliyiz. Biz ilkokulda okurken ceddimiz Osmanlıyı da öğreniyorduk. Bugün Müslümanların bir kısmı tarikatlara, Allah dostlarına/şeyh/mürşit/meşayih karşı çıkarak dil uzatabiliyor. Fatih'in şeyhi/hocası Akşemseddin'i unutuyor, Yavuz Selim'in şeyhine verdiği değeri unutuyor, Şeyh Edibali vb Allah dostları unutuluyor. Her şeyden önemlisi: ''ALLAH'IN DOSTLARINA KORKU YOKTUR, ONLAR MAHZUN DA OLMAYACAKLAR.'' Yunus/62, unutuluyor. Yine: ''EY İMAN EDENLER, SADIKLARLA BERABER OLUNUZ.'' Tevbe/119, unutuluyor. ''BİLMEDİKLERİNİZİ EHLİ ZİKRE SORUNUZ.'' emri unutuluyor. Kardeşlerimiz bu ayetlerin tefsirlerini de okumalıdır. Yunus 63-64 ayetleri ve tefsirleri de okunmalı.

Hristiyanların yılbaşını kutluyoruz ve tatil yapıyoruz. Bin aydan hayırlı olan ''Kadir Gecesi''ni neden tatil yapmıyoruz? Hristiyanlar bizim Kadir gecemizi kutluyorlar mı? Peygamber efendimizin dediği gibi: ''HRİSTİYAN VE YAHUDİLERİ ADIM ADIM TAKİP EDECEKSİNİZ. ONLAR BİR KELERİN DELİĞİNE GİRSELER, SİZ DE GİRECEKSİNİZ.'' Dünya Müslümanlarının ve bizim bugünkü yaşantımızı işaret ediyor, biz ''ONLARIN DİNİNE GİRMEDİKÇE, ONLAR RAZI OLMAYACAKLAR.'' Daha dün, BOSNA HERSEK de yaşanan katliamların sebebi, onların dinine girilmediği için, razı olamadıkları için değil miydi?

''HÜDA'NINDIR CEMİ İŞLER, KUL ELİYLE İŞLER.'' bu Kelam-ı Kibarlar (Allah dostlarının kelamları) tefekkür edersek, Ayet-Hadis açıklamaları olduğunu göreceğiz. ''Şüphesiz bir millet kendilerindeki iyi hali değiştirmedikçe Allah da onlara verdiği nimeti değiştirmez.'' (Ra'd-11) Haccac-ı Zalim'in, kendisine Hz Ömer gibi adaletli bir idareci olmasını tavsiye eden alimlere: ''Getirin bana Hz Ömer'in halkını, ben de Hz Ömer gibi idare edeyim.'' dediği gibi. Peygamber efendimizin: ''NASILSANIZ ÖYLE İDARE EDİLİRSİNİZ DEDİĞİ GİBİ.'' Yine bir Allah dostunun: ''HALK İYİ İSE İYİ İDARECİ, KÖTÜ İSE KÖTÜ İDARECİ GELİR.'' dediği gibi. Nefsim de bu şekilde düşünüyorum. Bu yüzden seçtiğimiz idarecileri değil, İslamı hakkiyle yaşayamayan nefsimi suçluyorum. Bugün ülkemizdeki Müslümanların belki yüzde 80'i, faizli kredilerle iştigal edebiliyorsak, içki, kumar, zina aleni işlene biliyorsa (Zina, AB uğruna suç olmaktan çıkarıldı ve Müslüman halk olarak yeniden suç olmasını sağlayamadık), bir de dinimizin direği namazı Müslüman halk olarak kılanlar azınlıkta isek (NAMAZ KILMAYAN KAFİR OLMAZ FAKAT KAFİRLER NAMAZ KILMAZ.'' Hz ömer), Namaz, Oruç, zekat, Hac... Sınıfta kaldık. Hristiyanların adetlerine sarılmak da Hristiyanları da geçtik.

Kardeşlikte sınıfta kaldık. Parti kardeşliğimiz, İslam kardeşliğinin önüne geçti. Aynı safta omuz omuza namaz kıldığımız kardeşimizi münafık ilan eder olduk, benim tuttuğum partiyi tutmuyor diye. Dünyanın her hangi bir yerinde şehit olan kardeşimizi öne sürerek, milletin hür iradesiyle seçtiği idarecilerimizden bilerek, oy verenlerden bilerek sövmek için fırsat bilir olduk. Üzülebiliriz, kardeşlerimize dua edebiliriz fakat ''BİZ İKTİDARDA OLSAYDIK BUNLAR YAŞANMAZDI, ŞEHİT OLMAZDI, ÖLMEZDİ.''gibi itikat yönünden tehlikeli sözler söylemek doğru değildir. Allah ezeli ilmiyle her nefis ölümü tadacak, buyurmuştur. Kimine şehadeti nasip etmiştir. HANGİMİZ ALLAH'TAN DAHA MERHAMETLİYİZ, HANGİMİZ ALLAH'TAN DAHA İYİ BİLİYORUZ?

Bir Allah dostu, ilmiyle kendini beğenen bir alime: ''Allah'ın ilmiyle, Peygamber efendimizin ilmini bana anlat.'' der. Alim: ''Allah'ın ilmi bir derya ise, Peygamber efendimizin ilmi, bu deryanın yanında ancak bir noktadır.'' şeklinde cevap verir. Allah dostu tekrar sorar: ''Bu noktanın yanında senin ilmin nedir?'' diye. Alim hatasını anlar.

İmam- Azam Ebu Hanife hz. :''BİLMEDİKLERİMİ AYAKLARIMIN ALTINA SERSEM, BAŞIM GÖĞE DEĞERDİ.'' buyurmuşlardır.

Uzun sözün kısası, Müslümanların bütün sorunlarının çözümü, İslama sarılmaktan, İslamı yaşamaktan geçer. Allah'ın Kitabı, yüce Kuran'ın hükmü kıyamete kadar bakidir. Müslümanlar birbirlerine parti tebliği değil, İslami tebliğ etmelidir. Müslümanlar Müslümanlığı yaşadıklarında zillet gider izzet gelir. Huzursuzluk gider huzur gelir, dünyaya barış gelir.

Alemleri yaratan Allah, alemleri yönetiyor. Güneş'i, Ay'ı, yıldızları, dünyayı, Türkiyeyi yönetiyor. Dünyayı ABD-Yahudiler-Sermaye yönetmiyor. Yaprak bile Allah'tan izinsiz kıpırdamıyor, rüzgar Allah'tan izinsiz esmiyor. Kul neye layıksa, Allah onu veriyor. Şer görünenin sonucunda dilerse hayır yaratan Allah, hayır görünenin sonucunda dilerse şer yaratıyor. Amentünün beş şartına ya da beş buçuk şartına inanıp, kalanına inanmadığımızda imanımız kemal bulmuyor. HAYIR DA ŞER DE ALLAH'TANDIR.

Harun Reşit'in kardeşi Behlül Dane hazretleri yolda giderken başına taş değer, başı kanadığı halde sağa sola bakmadan yürümeye devam eder. Birisi sorar ey Behlül karnın aç mı? Evet, der. Adam Behlül Dâne hazretlerinin karnını doyurur. Yola devam eder. biri sorar Ey Behlül başını kim yardı? Cevabı: ''KARNIMI DOYURAN.'' ?-Karnını kim doyurdu? Cevabı: ''BAŞIMI YARAN.''

Erbakan hocamız şüphesiz Allah dostuydu. 1996 yılında Erbakan hocamızı iki defa rüyamda görmek nasip olmuştu. Sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı da 2015 Aralık ayında rüyamda görmek ve konuşmak nasip olmuştu.  http://www.akevler.org/AkevlerMakaleler/2685/SonEk/10486/Ahmet-Yucel/BASBAKANIMIZ-SAYIN-DAVUTOGLUNA-ARZ-EDIYORUM  yazımızda belirttiğim konuyu kendisine arz etmiştim, ''DEĞİŞMEZ.'' şeklinde cevap vermişti. Sonra cumhurbaşkanımıza aynı konuyu maille gönderdim, adres yanlış olduğu için iletilemedi. Bunu şunun için yazdım, Allah dostları sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı seviyorlar, dua ediyorlar. Biz de seviyoruz. Sevmek nasip işi.

Erbakan hocamız Allah dostu olduğu halde, gittiği her yerde Allah dostlarını ziyaret ediyor, onlarla istişare ediyordu. ''EHLİ ZİKRE SORUNUZ.'' emri ilahiyi asla ihmal etmiyordu. Başarısının sırrı da buradadır. KURAN VE SÜNNETE SIMSIKI SARILIRSA MÜSLÜMANLAR, BAŞARISIZLIK İMKANSIZDIR.

Yazdıklarımı toparlamaya ve bitirmeye gayret edeyim.

Ülkemizin en önemli sorunları:

1. Ekonomi...

Devlet bankalarından bir tanesinde Faizsiz bankacılık uygulaması yapıldığında ekonomik sorunların büyük kısmı çözülecektir.

2. Eğitim...

Manevi ve milli eğitim reformu gerçekleştirildiğinde ortalama 10 yıl içinde pek çok sorun çözülecektir.

3. Terör...

Ekonomi ve Eğitim sorunu çözüldüğünde terör kendisine alt yapı, üye bulamayacaktır.

Faizsiz Bankacılık ile ilgili üç eser PDF formatında, ilgilenip okumak isteyen kardeşlerimiz aşağıda eklediğim url adresinden bilgisayarlarına indirip okuyabilirler. İktisat, İşletme vb okuyan kardeşlerimize özellikle tavsiye ediyorum. 

FAİZSİZ BANKACILIK İLE İLGİLİ ESERLER

http://www.ahmetyucel.net/?Syf=5&Id=124420

Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin bir sözüyle bitiriyorum:

''AMAN KARDEŞİM, HEMEN OKUYUP MASA BAŞLARINA GEÇMEYE HEVES ETME. BELKİ OKU FAKAT GAYEN İSLAMIN YÜKSELMESİ OLSUN.''








Son Eklenen Makaleler
Nusret Karaca
GÜNÜMÜZDEKİ İSLAMİYET
22.01.2024 87 Okunma
Nusret Karaca
KIYAMET NE ZAMAN KOPACAK?
24.06.2020 2130 Okunma
Nusret Karaca
ABD'DE KAPİTALİZM AYAKLARI (SESLERİ)
9.06.2020 2546 Okunma
Nusret Karaca
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DEVLETLERİN IRKÇILIK İLE İMTİHANLARI
6.06.2020 2472 Okunma
2 Yorum 06.06.2020 09:22
Nusret Karaca
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE İSLAM DAVETİ
3.06.2020 2450 Okunma
6 Yorum 06.06.2020 09:21
Nusret Karaca
YAŞADIKLARIMIZ ALNIMIZA YAZILANLAR MI?
31.05.2020 2300 Okunma
Nusret Karaca
DİN GÖREVLİLERİN ATAMALARI VE TOPLUMA KATKISI
20.11.2019 2841 Okunma
Nusret Karaca
İSLAM’IN ADALET ANLAYIŞI NASILDIR?
18.11.2019 2900 Okunma
Nusret Karaca
MÜMİN VE MÜNAFIKLIĞIN FARKLARI
17.10.2018 3171 Okunma
Nusret Karaca
BURSALI MARANGOZ (Milliyet Gazetesinden alıntıdır)
17.06.2017 3380 Okunma
Nusret Karaca
Fehmi Koru ile Sözcü Gazetesi suçlamaları
27.05.2017 3418 Okunma
Nusret Karaca
MÜMİN VE MÜSLÜMAN ARASINDAKİ FARKLAR
10.05.2017 19542 Okunma
2 Yorum 11.05.2017 22:53
Nusret Karaca
Evet mi? Hayır mı? (Referandum)
26.01.2017 5568 Okunma
1 Yorum 27.01.2017 02:56
Nusret Karaca
Reina Saldırı Teorileri Ve Kuşkuları
5.01.2017 4560 Okunma
1 Yorum 05.01.2017 18:31
Nusret Karaca
Rusya Ve ABD'nin Ortadoğu'daki ilişkileri
3.01.2017 4350 Okunma
2 Yorum 04.01.2017 09:14
Nusret Karaca
2017 Ve Sonrası Türkiye Durumu
24.12.2016 4578 Okunma
2 Yorum 25.12.2016 11:23
Nusret Karaca
KİMMİŞ ERBAKAN HOCA
14.12.2016 4506 Okunma
Nusret Karaca
Sam Adrian'dan Gelen Yazı
6.12.2016 4598 Okunma
Nusret Karaca
HZ. ÖMER GİBİ BİR DEVLET ADAMI İSTİYORUM
5.12.2016 6498 Okunma
3 Yorum 09.12.2016 06:43
Nusret Karaca
Ortadoğu Olayları ve Türkiye
18.10.2016 4291 Okunma
Nusret Karaca
Cami ve Camilerin İsrafı
2.10.2016 4451 Okunma
Nusret Karaca
İNTİHARIN DİNİMİZDEKİ YERİ
29.09.2016 4465 Okunma
Nusret Karaca
TEKNOLOJİNİN TOPLUM VE ÇEVRE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
20.09.2016 6407 Okunma
Nusret Karaca
İSLAM'A GÖRE GİYİNME KUŞANMA
19.09.2016 4872 Okunma