Tayibet Erzen
'Bir Kaç Not'a Cevap
16.01.2014
4785 Okunma, 4 Yorum

Bize inanç, ahlak, nezaket ve hoşgörü dersi vermeye kalkan Sayın Adian’a cevap verebilmek için ne yazık ki makale yazmak gerekiyor çünkü kendisi beğenmediği yorumları karartma hakkını fütursuzca, sonuna kadar kullanmaktan hiç geri kalmıyor. Kendi fikirlerine bile sansür uygulayacak kadar faşist olan Adian, bakalım bizleri hangi üslubu kullanarak ne ile itham etmiş.

“Ancak eğer burası bir tartışma platformu ise, bir “fikir” beyan edildiği zaman FAŞIST bir yaklaşım sergilenemez. Eğer FAŞIST bir davranış biçimi ortaya konuluyorsa, orada ILIM YAPILMIYOR demektir.  Medeni insanlar, beğenmedikleri bir yorum veya fikrin karşısında “Ahlaksız, abuk sabuk” gibi kelimeler kullanmak yerine, “Bu önermenin dayanağı yoktur” veya “bu önerme delilsizdir” gibi bir cümle ile neden böyle olduğunu ortaya koyarlar.”

-Medeni insanlar kendi görüşleri dışındaki görüşlere de saygılı ve tahammülkardırlar. Sözün tabiriyle dişini geçiremeyince er meydanından kaçmazlar. Faşizme gelelim, kendine bile sansür uygulayarak faşizmde doruğa çıkan Adian’ın üzerine kimsenin tek bir taş bile koyma haddi değildir.

“Benim söylediğim doğrudur, Lisan-ül Arab Kur’an ı anlamak için tek Kaynaktır” diyen bir anlayışa bizim söyleyeceğimiz şey çok basittir: “MÜSLÜMAN OLUN”.”

-Buna söyleyeceğimiz tek söz vardır belli ki söyleneni anlamıyorsunuz: ”TÜRKÇE ÖĞRENİN”.

“Örneğin: “la ilahe illallah” ifadesini delil getirebilmeniz için NEYE ILAH DENDIĞNI öncelikli olarak ÖĞRENMENIZ gerekir. Öğrenemiyorsanız KUR’AN a bakın. Anlamıyorsanız  biraz daha çalışın.”

-Bunun için de Arapça öğrenmeniz gerekecek, ne yazık ki.

“6.Bizim verdiğimiz manayı beğenmeyenler için: Bir çocuğun bile rahatlıkla anlayabileceği herhangi bir sözlükte verdiğimiz manayı bulamıyorsanız eğer, o zaman bize dönüp “yalan” söylediğimiz iddiasında bulunabilirsiniz. Bizi “kafamıza göre yorum yapmak”la itham edenlerin önce KAFALARINI KUMDAN ÇIKARIP, gerçekten ILIM erbabı olmalarını tavsiye ederiz. Mana ve delilde yol bulamayanlar ancak gayr-i medeni yollara başvururlar. Bunun adı CEHALET’tir.”

-Bu gayri medeni yollardan biri de kendi fikirlerini dayatacağı bir platform oluşturup, duymak istemediği, DUYURMAMASI İSTENDİĞİ, BUNUNLA GÖREVLİ OLDUĞU fikirleri sansürlemek olabilir mi acaba?

Çok fazla uzatmaya gerek yok. Ne yazık ki, burası bir İlmi platform olmaktan çok uzak. Kimse kişisel inançlarını başkasına DIN veya HAKIKAT diye dayatamaz. Dayatıyorsa bunun adına FAŞIZM denir. Böyle bir yerden de İLİM çıkmaz.

-Bu ifadeden Sayın Adian’ın bu siteye bir daha girmeyeceği, böyle boş ve gayri ilmi bir platformda zaman kaybetmeyeceği sonucuna varıyorum. Kendisi için en hayırlısı da bu olur herhalde.

Siteyi takip edenler zaten biliyor ancak yeni tanıyacak olanlar için belirtme gereği duyuyorum: dünyanın hiçbir yerinde bu sitedeki kadar özgür bir ortam olduğunu ve olabileceğini sanmıyorum. Herkes dilediğini, yapabildiği kadar paylaşıyor. Fikirlere asla site yönetimi tarafından sansür uygulanmıyor. Kişilerin önlerindeki tek engel kendileridir. Hakaret konusuna gelince, tabii ki hakaret hiç kimsenin istemediği bir şeydir ancak yapıldığı taktirde de bu ancak yapanı bağladığından buradan yola çıkarak site yönetimi ve müdavimlerini sorumlu tutmak genellemesine gidilmemelidir. Bu durumlarda taraflar her zaman hakeme gidip kendilerini savunma hakkına sahiptirler.

Vesselam.

 

 


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
16.01.2014
10:23

Mesele şimdi anlaşıldı. Hala okula yeni başlayanlar seviyesiyle meşgul olan birinin Allah kelamına vakıf olmasını bekleyerek hata ettik. Sayın Adian;

"Şimdi bunu evirip çevirip yok illa da “TANRI” yaptı, hah bak işte… diyebilmek için olmadık gramer, rivayet, icma vs. ortaya koyabilirler elbette. Ve tabii bu da ILIM olur. Tabii varlığın hiçlikten geldiğini söyleyen ayetleri geçiyoruz. Onlar zaten bir anlam taşımazlar. Mutlaka bir ILAH olmalıdır. Yoktan var etmesi gereklidir. Ama ILAH denilen şeyin de üretilmiş olduğu gerçeğini ne yapmalıyız bilmem."

ifadeleriyle ilahın da var edildiğini söyleyerek Allah'a neyi isnat ettiğinin bile farkında değil. Kendisi kabul etmese de Bir İLAH var, O da ALLAH'tır. Herşeyi yoktan var eden de O'dur. Ama kendisi rahat olsun hitap kendisine değil, anlaması gerekmiyor.

Mete Firidin
16.01.2014
10:55

Sayın Tayibet hanım . İlahı insanlar icad etti fikri: Nemrutlara, Firavunlara ve şimdiki ateistlere ait bir fikirdir. Bu fikrin yanında ise insanlar bir takım aşama ve eğitimle birlikte ilah olurlar fikri vardır. Bu nedenle Firavun, Nemrut, Tasavvuf ehli, Budistler, Hindular vs. Nirvanaya ulaşmayı , ilahlaşma olarak kabul ederler. Yani bazı insanlar ilahlaşabilir fikrinden yola çıkarlar. Bununda altında Evren Tanrıdır ve herşey onun bir parçasıdır felsefesi vardır.

Oysa insanlığın geçmişi enfazla 1-2 milyondur. Öyleyse Evreni, dünyayı ve insanı yaratan tanrı, insanın yarattığı tanrı olamaz.

Bazılarının dönüp dolaşıp gelmek istediği nokta "tanrı mı insanı yarattı? İnsan mı tanrıyı yarattı? gibi aptalca bir tereddüte düşürmektir. Kuran ve Bilim Allah herşeyi yarattığını ispat etmektedir. Kafirler istemesede!

Ahmet Yücel
25.02.2016
21:20

''Bu nedenle Firavun, Nemrut, Tasavvuf ehli, Budistler, Hindular vs. Nirvanaya ulaşmayı , ilahlaşma olarak kabul ederler. Yani bazı insanlar ilahlaşabilir fikrinden yola çıkarlar. Bununda altında Evren Tanrıdır ve herşey onun bir parçasıdır felsefesi vardır. '' Mete Firidin 

Tasavvuf ehlinin alıntıladığım şekilde bir düşüncesi yoktur. Eğer varsa batıl tarikatlar da vardır. 

''Şeriattan kıl payı taviz veren/uzaklaşan/ayrılan tarikatlar batıldır, zındıklıktır. Gökte uçsalar itibar etmeyiniz.'' Abdurrahim Reyhan Hz.

Peygamber efendimiz 1400 sene önce: '' Her şeyi Allah yarattı, Allah'ı kim yarattı? diye soranlar da çıkacaktır.'' buyurmuşlardır.

Hak tariklerde, gerçekten tasavvuf ehli olanlarda böyle bozuk düşünceler yoktur. Şeriatın emirlerini yaşamaya, yasaklarından sakınmaya gayret ederler. Zühd, Vera, Takva, Güzel Ahlakı yaşamaya gayret ederler. Kötü huylarından, inat, öfke, tembellik, kalp kırma, ilmini beğenme, nefsini beğenme vb. kurtulmaya gayret ederler. Hak tarikatların nihai hedefi benlikten kurtulmak, tevazu ehli olmaktır.

''İLİM İLİM BİLMEKTİR, İLİM KENDİN BİLMEKTİR.

SEN OKUDUN BİLMEZSİN, YA NİCE OKUMAKTIR.'' Yunus Emre'nin dediği gibi ilim bize kendimizi bildirmeli, acziyetimizi bildirmeli.

''ÇOKLARI GİTTİLER MÜRŞİT ARAYI,

ARAYANLAR BULDU DERDE DEVAYI,

BİN SEFER OKUSAN AKLA KARAYI,

BİR MÜRŞİDE VARMAZSAN OLMAZ.''

Ümmi Yunus bunları nereden biliyor ve söylüyor?

''İlim ikidir. Bir kitapta yazılan ilim. Zahir ilmi. Bir de harfi vb olmayan ilim batın ilmi.'' Reyhan Hz.

Bu sohbete itirazı olanlar varsa eğer, Musa as ile Hızır as'ın kıssalarını Kur'an'dan okuyabilirler.

Tevrat, Zebur, İncil bozulmamış halleri ve Kur'an ilmi vahiydir. Allah'ın harfsiz vb siz Hızır'a verdiği ilim ise vahiy değil, ilham, batın ilmidir.

Şeytanın da ilmi vardır, insanlara vesvese vererek saptırmaya çalışıyor.

Gönlümüze gelen bir ilham, şiir vs. Şeriata uygun ise meleklerdendir, değilse şeytandandır.

Ölçümüz şeriat terazisi olmalı.  Şeriata uygun olan Tarikatlar ile şeriattan sapmış, bidatlar karışmış tarikatları birbirine karıştırmamalıyız. Selam ve saygılarımı sunuyorum.


Ahmet Yücel
26.02.2016
18:21

Ehli Şeriat ve Ehli tarikat

Ehli şeriat da, ehli tarikat da Kur'an ve Sünneti, Fetvayı yaşamaya çalışıyorlar. Tarikat ehli şeriatı yaşamaya gayret etmekle birlikte takvayı yaşamaya da gayret ediyorlar. Bu durumda Hak tarikatları bilmeden, tanımadan, İslam dışı ilan edenlerin, bu iddiaları yanlış olsa gerektir.

Herkes bildiğinin alimidir fakat herkes, hepimiz her şeyi bilemeyiz. İlk defa işittiğim bir hadisi şerifi, böyle bir hadisi şerif yoktur, deme hakkına sahip değilsem, diğer Müslümanlar da ilk defa duyduğu bir hadisi şerifi veya bir Allah dostunun sohbetini yok sayma hakkına sahip değildir.

Bu zamanda da Yunus Emre'ler, Taptuk Emre'ler vardır. Biz gönülden dileyelim: ''Ya Rabbi, Kur'an'da övdüğün, Habibinin övdüğü dostlarınla bizi tanıştır.'' 

Halbuki biz Allah'tan makam, mevki, şan şöhret, mal mülk istiyoruz. Bu istekler nefsimizin istekleri, Allah'ın dostlarını tanımayı dilememiz ise Ruhumuzun isteğidir.

''EVLİYAULLAH O KİMSELERDİR Kİ, GÖRÜLDÜKLERİ ZAMAN ALLAH HATIRLANIR.'' HADİSİ ŞERİF

 





Son Yorumlanan Makaleler
Tayibet Erzen
'Bir Kaç Not'a Cevap
16.01.2014 4785 Okunma
4 Yorum 26.02.2016 18:21
Tayibet Erzen
Akitsiz İlişki Nikah Yerine Geçer mi?
19.07.2012 5501 Okunma
4 Yorum 01.10.2015 21:35
Tayibet Erzen
Burada "Her Fikre Saygı" Dersi Verilir
10.07.2012 4458 Okunma
9 Yorum 14.07.2012 18:04
Tayibet Erzen
Kelimelerin Dili
29.01.2010 5412 Okunma