Siyasetçilerin sorumlulukları bazen bir ülke için ölüm
504 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

28/03/2021

Siyasetçilerin sorumlulukları bazen bir ülke için ölüm ve kalım tercihi anlamına da gelir

Bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Bu arkadaş eğitimini Avrupa ülkelerinde yapmış, dünyayı ve evrensel kültürü tanıyan aydın bir kişiydi. Günün sorunlarını ve tabii ki siyaseti de konuşuyorduk. Rahatsızlık duyduğumuz konular aynıydı. Dünü bilmeden bugünü anlamanın mümkün olmadığını falan konuşurken, Türkiye'nin atlattığı belalı günlerden de bahsettik.

Siyasetçi olmak
Arkadaşımla bunları konuşurken, konu siyasilerin taşıdıkları sorumluluklara geldi. Bugün 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı izler ve eleştirirken, acaba onun taşıdığı sorumluluğun farkında oluyor muyuz? Geçmişte İsmet İnönü'nün Türkiye'yi 2'nci Dünya Savaşı'nın dışında tutarak erkekliğimizi öldürdüğünü söyleyenler çıkmamış mıydı? Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için kim bilir kimler neler söylüyordur.

Tamamı https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/03/28/siyasetcilerin-sorumluluklari-bazen-bir-ulke-icin-olum-ve-kalim-tercihi-anlamina-da-gelir

 

Yorum:

Başkanlık

Bir ülkenin geleceğini, ülke halkının kaderini, belli bir coğrafyayı etkileyecek, belki de kökten değiştirecek kararların bir şahsa, sadece bir şahsa verilmesi ne büyük bir sorumluluk ve korkunç bir risktir. Böyle durumlarda başkanın, liderin istişare yapabileceği bir şurasının, bir ekibinin olması işleri ne kadar da farklı bir boyuta taşıyacaktır, görebiliyor musunuz?

Başkanın ekibini sağlam kurması ve kesinlikle güvenmesi gerekir. Aldığı kararların bir dayanağının olması gerekir. Hislerin etkisinden, politik kaygılardan uzak alınan kararlar tabii ki tek başına bir insanın verdiği karardan daha sağlıklı olacaktır. Sorumluluk şahsi de olsa karar mekanizmasını daha etraflı tutmak gerekir.

Sayın Cumhurbaşkanımız zor bir coğrafyada, zor bir ülkeyi yönetmektedir. Allah yardımcısı olsun ve kendisine doğruları gösterecek ve destek olacak çalışma arkadaşları nasip etsin.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 614 | Tarih: 28.03.2021
Mehmet Barlas
Siyasetçilerin sorumlulukları bazen bir ülke için ölüm
Başkanlık
504 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
BÜYÜK RESET
Üçüncü bin yıla barış içinde geçilecektir
467 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle