BÜYÜK RESET
468 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

BÜYÜK RESET

ED- Alaska’da ABD ile Çin toplantı yapmışlar. Resmi beyanlar göstermeliktir. Asıl konu ise şudur: ABD borçlarını ödemeyecek buna karşı dolar batırılmayacak, borçlarını silecek.

SK- Sermaye karşılıksız faizli dolar sisteminin çıkmazı içine girince yeni bir para sistemini ortaya koymaya başladı. Dolarlar Amerika bankalarında toplanacak sonra birden değeri düşürülerek onun yerine altın doları ortaya sürecekti. Nevada merkez seçilmişti. Böylece dolar yerine yeni parayı ikame ettiği için yeni dolardaki senyoraj hakkından yararlanarak bir yarım asır daha dünyayı sömürmeyi planlamıştı. Yalnız bunun bir sorunu vardı. Dolar battığı zaman dolar sahipleri zarar görüyor ama dolar borçları kazanıyordu. Çünkü borçlarını çok ucuz bir şekilde ödeme imkânlarına sahipti. Bu da dünyanın borçtan kurtulması demekti. ABD borçlu olduğu için bunu istiyordu. Trump’ın siyasetine uygundu. Şimdi Alaska’da yapılan görüşme sonucunda Biden doları batırmayıp borcu ödememe şeklinde bir uzlaşma içine girmiştir. Doların batmaması demek Çin’in dolar varlığını koruması demektir. ABD’nin Çin’e borcu olmadığı için Çin buna razı olacaktır. Böylece dolarını kurtarmış olacaktır. ABD’de Çin’in desteğiyle Sermaye’ye olan borcunu ödemeyecektir. O halde Alaska görüşmesi devletlerin Sermaye’ye karşı cephe almaları demektir. Bu, bizim beklediğimiz bir gelişmedir. Türkiye ile buluşmaları da Türkiye’deki Adil Düzen’den yararlanmak istemeleridir. Rahmetli Arif Ersoy Çin’e gitmiş Milli Görüş’ü Çinlilere iki sene gibi uzun bir zamanda anlatmıştı. ABD zaten Türkiye’deki Adil Düzen çalışmalarını sürekli olarak takip ediyordu. AK Parti Adil Düzen’e cephe aldığı için şimdi iki süper gücü Adil Düzen’le karşılaştırmıştır. Erdoğan’ın da Adil Düzen’e karşı yumuşaması bundan ileri gelmektedir.

TARAF

ED- İngiltere, Rusya ve Çin İpek Yolu’nu oluşturuyor. Türkiye de bunların yanında yer almıştır. 3 milyar insanın yaşadığı alan Türkiye’nin etkili olduğu alandır. Ermenistan-Azerbaycan arasındaki savaşta Rusya’nın Azerbaycan ve Türkiye yanında yer alması dünya basınının fazla yaygara çıkarmaması bu siyasetten dolayıdır. ABD, AB ve İsrail karşıdırlar. İpek Yolu’nun oluşmasını istemiyorlar. Bakalım kim galip gelecek?

SK- ABD hava sahasına hâkimdir. Karşılıksız doları ve bu dolar sayesinde oluşturduğu üniversiteler sayesinde uçak sanayiini ve uzaktan füzelerle gemileri batırmayı, uçakları düşürmeyi bilmektedir ve hiçbir güç havada ve denizde onunla yarışamaz durumdadır. Pentagon’la Sermaye’nin beraberliği Sermayeyi mutlak etkin güç haline getirmiştir. Tam istihdam sağlanıp faizli işçilik sisteminin ömrü dolunca Sermaye ile Pentagon arasındaki beraberlik sona ermeye başladı. Pentagon yine hava ve denizlere hâkim ise de Sermaye’nin emrinde değildir. İngiltere 1. ve 2. Cihan Savaşları sonunda üstünlüğü ABD’ye kaptırmıştı. Şimdi geri almak istiyor. Rusya; Çin ve Türkiye ile birleşerek İpek Yolu’nu inşa etmeye çalışıyor. Böylece Pentagon’un deniz hâkimiyetini etkisiz hale getirmek suretiyle dünyaya yeniden hâkim olmaya çalışıyor. Türkiye bu hususta İpek Yolu’nun taraftarı olmalıdır. İpek Yolu hâkimiyet kavgası aracı olmamalıdır. Türkiye iki tarafta da yer almadan kendisi uluslararası sözleşme yaparak kendi ülkesinde İpek Yolu inşaatına başlamalıdır. Bunu önce İran’la işbirliği yapıp onunla birlikte çalışmalıdır. Ondan sonra İngiltere ile değil Rusya ile, Çin ile, AB ile bu İpek Yolu’nun gerçekleşmesi üzerinde çalışmalıdır. İpek Yolu karaların yoludur ama karaların yolları denizlerin yollarıyla da birleşmelidir. Gerek İpek Yolunda gerekse dünya yollarında bir devletin veya bir ulusun hâkimiyeti değil barışçı insanlığın hâkimiyeti sağlanmalıdır.

USTACA HAREKETSİZLİK

ED- Asıl sorun açık denizlerdir. ABD Çin’i kuşatıyor. İpek Yolu’na karşılık uluslararası deniz yollarını hâkim kılmaya çalışıyor. İpek Yolu yapılsa bile işe yaramaz hale sokmayı istiyor. Türkiye ile şimdilik ilgilenmiyor. Çin’i halledince zaten Türkiye’yi halletmiş olur. Böylece ABD’deki Pentagon-Sermaye çatışması da son bulmuş olur.

SK- Buhar makinasının icadı ile büyük denizler rahatlıkla aşılabilmeye başlamıştır. İki ülke önem kazanmıştır, biri İngiltere diğeri ise Japonya. Amerika kıtasının keşfiyle İngiltere çok büyük güce erişmiştir. Avrupa İngiltere’nin gölgesinde kalmaya başlamıştır. Amerika’ya göçmüş olan Avrupalılar önce Afrika’dan götürdükleri zencileri çalıştırarak tarımda büyük kazançlar elde ettiler. Kuzeyde ise sanayi gelişmeye başladı. Amerika içinde kavga oldu. Kuzeyliler Güneylileri yendiler, köleliği yasaklayarak Güneylilerin zenci kölelerini Kuzeylilerin işçisi yaptılar. Böylece ABD Amerika’da güçlenmeye başladı, İngilizlere kafa tutarak bağımsız ABD’yi kurdular. Böylece İngilizlerin yerini dünyada ABD almıştır. İçten içe ABD ile İngilizler arasında çatışma devam etmekle beraber derin Sermaye çıkarları etrafında bunları birleştirmektedir. Bugün Sermaye’nin doları etkisini kaybetmeye başlamıştır. Dolayısıyla ABD’nin gücü de sallantıdadır. ABD seçimlerde değişiklikler yaparak dünyadaki siyasetinde değişik tarzları denemektedir. Trump’ı denedi şimdi Biden’i deniyor.

TERCİH

ED- Alaska toplantısının arkasından Çin Dışişleri Bakanı Türkiye’yi ziyaret etti. Bu ziyaret AK Parti’nin büyük kongresinin yapıldığı güne rastlatılmıştı. Bundan sonra Türkiye’nin komşularını ziyaret edecek. Anlaşılan Çin’le ABD anlaştılar dünyayı savaşla değil barış içinde birlikte yönetecekler. Türkiye önemli onun için önce Türkiye’ye geldi.

SK- İnsanlık faizli işçilik sistemiyle bugünkü Avrupa uygarlığını oluşturdu. Sanayide çok büyük bir hamle yaptı. Üretim yapabiliyor ama hukukta Roma’nın kalıntısı sömürü esasına dayanan sistem içinde İslam hukukunu bir türlü alamadı. Üretimdeki başarıyı paylaşımda gerçekleştiremedi. Sonunda yeryüzünde tam istihdam sağlandığı için faizli işçilik düzeni de yani karşılıksız dolar da sallanmaya başladı. İşte bugünkü durum budur. Sermaye karşılıksız dolarla olan üstünlüğünü artık kaybetmektedir. Sermaye bu üstünlüğünü kaybedince devletler de kendi çarelerine bakıyorlar. Çin ile ABD’nin Alaska’daki toplantısı bunu ifade etmektedir. Türkiye’nin kapısını çalmaları da bu görüşmelerin müspet yolda ilerlediğini ortaya koymaktadır. Yani Biden bir taraftan Almanya ve Avrupa Birliği’ne yakın dururken öbür taraftan da Çin ve Türkiye ile uzlaşma yolunu tercih etmektedir. Kendisi Türkiye’ye gelemiyor ama Çin’i gönderiyor.

KANAL TEDAVİSİ

ED- Alaska’da Çin ile ABD görüşmesi sürerken Süveyş’te bir gemi karaya oturdu. Süveyş Kanalı’nı tıkadı. Birkaç gün kanal işlemedi. Bu da tüm dünyayı sarstı. Bu gemi dokunulmaz bir şirketin gemisiydi. Hiçbir güç bunları durduramaz, arayamaz, yolculuğunu engelleyemez. Batan geminin içinde ne olduğu bilinmiyor. Belki de kaçırılan küçük çocuklar vardı. Bununla Alaska görüşmesinde Çin’e mesaj yollanıyordu. “Bensiz İpek Yolu’nu ne yapacaksın?” deniyordu.

SK- ABD’nin deniz üstünlüğü sayesinde Yahudi Sermayesi dünyaya hükmetmekteydi. Her türlü çirkin ekonomik hareket dokunulamaz, aranamaz Sermaye’nin gemileri tarafından gerçekleştiriliyordu. Pentagon’un uçakları da bunları koruyordu. Alaska görüşmesi sırasında Süveyş’te geminin karaya oturması Çin’e mesaj değil Sermaye’ye mesajdı. Dokunulmaz olan gemi batıyordu. “Artık senin dünyadaki hâkimiyetin sona eriyor, biz Çin ile anlaşıyoruz ve dünya denizlerini ve İpek Yolu’nu bir blokun değil tüm insanlığın ortak malı haline getireceğiz.” diyordu.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

YORUM:

Üçüncü bin yıla barış içinde geçilecektir

Dünyadaki haftalık olayları biz olumlu yorumladık. Dünyaya artık Sermaye hâkim olmayacak, devletler uzlaşarak 3. bin yıla barış içinde geçilecektir. Bu barışın da sağlanabilmesi için insanların şeriata dönmeleri gerekir ve artık bundan sonra devletler birbirlerini yenmek için değil, bir araya gelmekte olan karanlık dünyanın gelmesini önlemeye çalışacaklardır. Akevler’de başlayan ve Milli Görüşçüler ve Cemaatler tarafından bütün dünyaya anlatılan Adil Düzen şeriat düzeni, Hak düzen, barış düzeni ve ortaklık düzeni güçlü devletler tarafından ele alınmış bulunmaktadır. Başarıya ulaşacaktır İnşallah…

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
31.03.2021
07:23


1967...1968...1969...AKEVLER 55 YILDIR ÇALIŞIYOR...2019...2020...2021

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1109

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1109. Hafta - 27 Mart 2021 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1109. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Kur’an Seminerleri ve İ Ç T İ H A D (13)

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

-MİLLÎ GAZETE'deki günlük köşe yazıları-

‘Akıntıya Karşı: Bir şehir kurmak’ ve Akevler - 2

‘Akıntıya Karşı: Bir şehir kurmak’ ve Akevler - 3

Sorun İstanbul Sözleşmesi mi, Sosyal Tufan mı?

İslam, sosyal adalet ve yeni bir düzen kurmak…

Reşat Nuri EROL

***

KASAS SÛRESİ - 15. Hafta

وَرَبُّكَ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ وَيَخْتَارُ مَا كَانَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ سُبْحَانَ اللَّهِ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ (68) وَرَبُّكَ يَعْلَمُ مَا تُكِنُّ صُدُورُهُمْ وَمَا يُعْلِنُونَ (69)وَهُوَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْحَمْدُ فِي الْأُولَى وَالْآخِرَةِ وَلَهُ الْحُكْمُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ (70) قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللَّهُ عَلَيْكُمُ اللَّيْلَ سَرْمَدًا إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ مَنْ إِلَهٌ غَيْرُ اللَّهِ يَأْتِيكُمْ بِضِيَاءٍ أَفَلَا تَسْمَعُونَ (71)

... ... ...

...







Sayı: 614 | Tarih: 28.03.2021
Mehmet Barlas
Siyasetçilerin sorumlulukları bazen bir ülke için ölüm
Başkanlık
504 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
BÜYÜK RESET
Üçüncü bin yıla barış içinde geçilecektir
468 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler