Elon Musk, Mars’ta koloni kurarken Türkiye olarak Ay’a
421 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

11/02/2021

Elon Musk, Mars’ta koloni kurarken Türkiye olarak Ay’a gidemez miyiz yani?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran olmamak mümkün değil. Şu anda hafta sonları evden çıkmamızın yasak olduğu bir dönemde, uzaya gideceğimizi açıklıyor. İşin garip yanı, bazılarımızın bunu hafife ve hatta alaya almaları değil midir? "Lokantaya gidemiyoruz, Ay'a mı gideceğiz" diyerek aşağılık kompleksini seslendirenlere koyulacak teşhis bellidir:
"Sizde aşağılık kompleksi yok, siz doğrudan aşağılık olabilirsiniz."

Yeni bir heyecan
Topluma yeni bir heyecan aşılamak
 konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde kim olabilir ki? Biz Ankara'dan İstanbul'a karayolu ile 12-13 saatte gitmeyi başarılı bulan bir kuşaktanız? Boğaz'ın altından iki yerde, üzerinden üç yerde geçebildiğimiz günlerdeyiz... Çanakkale Köprüsü bitmek üzere... Türk Hava Yolları tam anlamıyla bir dünya markası... İstanbul-İzmir arası 3.5 saate inmedi mi?

Tamamı https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/02/11/elon-musk-marsta-koloni-kurarken-turkiye-olarak-aya-gidemez-miyiz-yani

 

Yorum:

Bizim ne eksiğimiz var?

Mesele tabii ki “Daha kapının önüne çıkamıyoruz, Ay’a nasıl gideceğiz?” kompleksi değil. Ortada bir realite var onu görmezden gelmek maalesef çok trajik sonuçlar ortaya çıkarır. “Elin oğlu yaptı, ben de yaparım” demekle bir şey yapılmıyor. Her şeyden önce milli bir altyapı olması gerekir. Her şeyi yurt dışından alan bir ülke uzay yolculuğu seviyesinde midir, diye tabii ki sorgulamak gerekiyor. Bunlar hedef olabilir ama iddia olamaz. Onun yerine daha gerçekçi hedefler konabilir. Mesela her türlü imkana sahip olduğumuz tarım alanında gayet iddialı olabilecekken neden yurt dışından ithalat yapıyoruz, neden kendi ülkemizin imkanlarını kullanmıyoruz? Şuan bunları çözmek uzay yolculuklarından çok daha kıymetlidir bence. Önce bunları aşalım, Ay’a da sıra gelir.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 608 | Tarih: 14.02.2021
Ahmet Hakan
Laikliğe en çok dindarlar sahip çıkmalıdır
Din ve şirk
477 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Elon Musk, Mars’ta koloni kurarken Türkiye olarak Ay’a
Bizim ne eksiğimiz var?
421 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
İŞTE CEVAPLAR
Çözümü doğru yerde aramak
383 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler