100 NUMARA KRİZ
439 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

100 NUMARA KRİZ

ED- ABD’de de Trump’a karşı cephe alındı. Cumhuriyetçiler hatta yardımcısı bile cephe aldı. Trump’ın damadına ve kızının adamlarına ortak tuvaletler kullandırılmadı. 100 bin dolara mal olan yeni tuvaletler yapıldı. Aralarındaki bu kavgadan sonra iktidara kim gelirse gelsin bizsiz yapamazlar. Bize güvenmeleri için bizim bir olmamız lazım.

SK- ‘Bir olmalıyız, beraber olmalıyız’ sözleri laftan ibaret kalır. Bir devlet başkanı aynı zamanda bir partinin başkanı olursa, ekseriyet sisteminin, çekişmeli sistemin yürürlükte olduğu bir düzende nasıl bir olacağız? Yani demek istiyorsunuz ki muhalifler soykırımına uğrasın, ülke yalnız bize kalsın. Şunu iyi bilmemiz gerekir ki muhalefet yok olduğu zaman, iktidar da kalmaz. Bunun yerine “Çatışmayı bırakıp yarışmaya geçelim” demeniz gerekir. Bu da ancak ekseriyet sistemiyle değil, nispi sistemle olur. Birlikte iktidar olalım ki yarışma imkânı bulalım. Muhalefette yarışma imkânı bulunmazsa yerini çatışma alır ve birlik olmaz.

KAN DAVASI

ED- Trump ile Biden arasında olan çekişmeler, ikisi arasındaki olay değildir. Tüm dünyaya yayılmış bir çatışmadır. Trump yenildi ve şimdi tasfiye ediliyor. Yalnız kendisi değil, ailesi ile birlikte tasfiye edilmektedir.

SK- Çatışma Biden ile Trump arasında değildir.  Çatışma binlerce senedir süregelmekte olan Doğu-Batı çatışmasıdır. Önce Hıristiyanlarla Hindular arasında çatışma olmuş, sonra bu çatışma Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında ortaya çıkmış. 20. yüzyılda ise kapitalistlerle sosyalistler arasında bu çatışma devam etmiştir. İsrailoğulları bu çatışmadan yararlanarak çok az nüfuslarıyla bugüne gelmişler. Sürülmüşler, göç etmişler böylece dünyayı öğrenmişler. Yerlilerin dillerini öğrenmişler, aralarındaki birlikleri korumuşlar, dünyayı kendileri yönlendirmişler. Bugünkü uygarlık onların sayesinde beşerî uygarlık olmuş. Bugünkü teknolojinin gelişmesiyle uygarlığın onlar tarafından koordine edilmesine gerek kalmadığı için, yeni düzen onlarsız oluşma çabası içindedir. Asıl çatışma buradadır.

BİLEK GÜREŞİ

ED- 1775’de Rusya’da kurulan bir Yahudi cemaati vardır. Bu cemaat önce İngiltere’de sonra Amerika’da faaliyet gösteren Yahudi cemaatinin rakibidir. Bugün bu cemaatin faal müntesiplerinden Trump ve damadı görülmektedir. O cemaatin içinde yer almışlardır. İsrail ise, ABD cemaati içinde varlığını sürdürmektedir. Trump “Ben gidersem Amerika’daki Yahudilerin ve onların destekledikleri İsrail’in işi zor olur.” demişti. Gerçekten zor günler yaşıyorlar.

SK- Herzl Yahudileri birleştirip Filistin’de bağımsız bir eyalet kurmak istedi. Osmanlıların yanında olacaktı. Sadece mukaddes topraklarının onlara verilmesini istiyordu. Abdülhamit bunu reddetti (bana göre yanlış yaptı). Herzl de Osmanlılara cephe aldı ve İsrail Devleti’nin kurulması için büyük bir toplantı yaptı. Bu toplantıda Yahudiler ikiye ayrıldı. Birileri dediler ki “Biz zaten dünyanın her yerinde iktidardayız, sermaye bizim elimizde, devlet kurmamıza ne gerek var? Ülkelerimizde hükümran olarak yaşayalım.”. Kimileri ise “Hayır, biz ekonomiye hâkim olduğumuz gibi siyasete de hâkim olmalıyız.” dedi. Herzl’in bu teklifi kabul edildi ve İsrail Devleti’nin kurulma hazırlıklarına geçildi. Çoğu Amerika’da olan muhalif zenginler Herzl’i mağlup edemeyince yeni bir taktiğe giriştiler. Filistin örgütünü kurdular. Onlara silah verdiler. İsrail Devletini de silahlandırdılar. Onları savaştırarak İsrail Yahudilerinin dünyaya hükmetmelerini önlediler. İşte bugünkü çatışma budur. Rusya’da kurulmuş olan cemaat İsrail’de olan Yahudilerin dünyaya hükmetmesini istiyor, Trump’ın kızı ve damadı bunlardan (kızı Yahudi olmuştur). Biden ve Amerikan zenginleri İngiliz zenginleriyle beraber bunlara muhalif olanlardan. Bu çatışma devam etmektedir.  

O PARA NİÇİN?

ED- Rusya’da faaliyet gösteren Yahudiler’deki para Trump ve damadını destekliyordu. Bir taraftan Çin ile savaşıyor görünüyorlardı ama el altından onlara bilgi veriyor, onlara dolar gönderiyorlardı. Biden taraftarları buna karşı faaliyetteydiler. Bugün iktidar oldular. Trump gitti ancak Rusya Yahudilerinin gücü henüz sona ermedi.

SK-Kur’an çok açık olarak onların bu asırda İsrail’de toplanacaklarını, dünyadaki sömürülerinin son bulacağını ama isterlerse ticaretlerine ve ilmi çalışmalarına devam edebileceklerini beyan eder. Tarihi gelişmeler de artık Yahudilerin sürülmelerine ve göç etmelerine gerek kalmaksızın İsrail’den gerekli hizmetleri yapabilecek durumda olduğunu gösterir. Bu durumda Rusya Yahudileri galip olacaklar. İsrail’de yerleşecek, komşularıyla barış içinde dünya ticaretini yine ellerinde sömürmeden tutabilecekler. Trump ve damadının Arapları birleştirme çabası buna delalet ediyor. Her şey Kur’an’ın ve tarihin dediği gibi olmakta.

MOR’UN SARISI

ED- ABD seçimlerine paralel Viyana’da, Madrid’de, Irak’ta, İran’da, Türkiye’de patlamalar oldu. Bunlar rastgele patlamalar değildi. Öldürülen Kennedy’den sonra ilk Katolik başkan olan Biden’dir. Bakalım ne olacak?

SK- Kur’an’da İsa’ya inanmış kimselerin kıyamete kadar galip olacakları bildirilmiştir. Kur’an’a inanan da Hıristiyan ve Müslümanlardır. Başka bir ayette “Size en çok düşman olanlar müşrikler ve ‘Biz Yahudileriz.’ diyenlerdir. En çok dostunuz da Hıristiyan’lardır” deniyor. Bu ayetten Hıristiyanlarla Müslümanların her zaman beraber olacakları ve dünyaya hükmedecekleri anlamı çıkar. Gerçekten de Müslüman halk ile Hıristiyan halk hep birlikte beraber yaşamaktalar. Yöneticiler arasında kavga vardır ama Hıristiyan halk ile Müslüman halk arasında hiçbir yerde kavga yoktur. Tüm kışkırtmalara rağmen Ermeni ve Rumlarla kardeş kardeş yaşamaktayız.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Dünya artık uyanmalı

İnsanlık faizli işçilik döneminden kredileşmeli ortaklık dönemine geçmektedir. İki asırdır bu geçişin hazırlığını yapmaktadır. Tüm savaşlar ve çekişmeler bunun içindir. Bugün uygulama safhasına gelinmiştir. Bu asır içinde insanlar kredileşmeli ortaklık sistemine geçmiş olacaktır. Öyle zannediyorum ki asrın 3 te 1’inde 2023’te Türkiye’de Semt Kooperatifleri kurulmaya başlanmış olacaktır. Kredileşmeli düzene geçilmeye başlanmış olacaktır. Asrın sonunda da bütün insanlık kredileşmeli ortaklık sistemini benimsemeye başlayacak ve üçüncü binyıl meyvelerini vermeye başlayacaktır.

Akevler 50 senedir bu çalışmaları bilerek yapmaktadır. Bunu AK Partililer ve Erdoğan bilmektedir. Diğer partilerin de haberleri vardır. Ancak hepsi dolara baktıkları için, bize kulak verecek vakitleri yoktur. Duamız bir gün kulaklarındaki kirlerini çıkarıp, Kur’an’ın söylediklerini duyar hale gelmeleridir.   

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
30.01.2021
13:33


DELAM...

BUGÜN CUMARTESİ...

BUGÜN 1101'inci SEMİNER GÜNÜMÜZ...

1967...1968...1969...AKEVLER 55 YILDIR ÇALIŞIYOR...2019...2020...2021

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1100

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1100. Hafta - 23 Ocak 2021 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1100. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ - 5

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

-MİLLÎ GAZETE'deki günlük köşe yazıları-

2021 yılı için dualarımız ve dileklerimiz var...

Kâbe ve Hz. Âdem, Hz. İbrahim, Hz Muhammed

Bir Millî Gazete okuyucusunun değerlendirmeleri

Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-1

Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-2

Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-3

 ...

Reşat Nuri EROL

***

KASAS SÛRESİ - 6. Hafta

قَالَتْ إِحْدَاهُمَا يَاأَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ (26) قَالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ إِحْدَى ابْنَتَيَّ هَاتَيْنِ عَلَى أَنْ تَأْجُرَنِي ثَمَانِيَ حِجَجٍ فَإِنْ أَتْمَمْتَ عَشْرًا فَمِنْ عِنْدِكَ وَمَا أُرِيدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ (27) قَالَ ذَلِكَ بَيْنِي وَبَيْنَكَ أَيَّمَا الْأَجَلَيْنِ قَضَيْتُ فَلَا عُدْوَانَ عَلَيَّ وَاللَّهُ عَلَى مَا نَقُولُ وَكِيلٌ (28)

... ... ...

...








Sayı: 605 | Tarih: 24.01.2021
Mehmet Barlas
Ha Biden olmuş ha Trump…Derin Amerika Başkan’a bakmadan
Derin işler
452 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
100 NUMARA KRİZ
Dünya artık uyanmalı
439 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Bir gün mutlaka döneceğim!..
Biden dönemi.
437 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Gıda fiyatlarındaki artış ve restoran-kafe sektörü
Gıda fiyatları elbette artar
432 Okunma
Lütfi Hocaoğlu