YÜKSEK BASINÇ
537 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

YÜKSEK BASINÇ

ED- İngiltere’den kalkan tren Rusya’dan geçerek Çin’e vardı. Çin’den kalkan tren aynı yoldan Londra’ya vardı. Avrupa’dan kalkan tren Türkiye’den geçerek Çin’e vardı. Çin’den kalkan tren aynı yoldan dönerek Avrupa’ya vardı. Türkiye Çin’e tren gönderdi. Böylece İpek Yolu fiilen harekete geçti. Berlin-Washington hattı da harekete geçti. Her iki merkezde de bu fiili İpek Yolu’na karşı tedbirler alınıyor, hazırlıklar yapılıyordu. Türkiye Londra-Pekin tarafında yer almıştır. İktidarın tercihi budur, muhalefet ise Berlin- ABD hattını tercih ediyor.

SK- Sermaye, dünyayı ikiye böler, onları çatıştırır, sonunda mağlup olanı destekler ve galip getirir. Masaya ikisini oturtur. Biri fiilen mağlup olduğu için, diğeri de destekle galip geldiği için ikisine de onun çizdiği çizgiler sınır olur ve her bloku kendi atadığı yöneticilerle yönetir. 2. Cihan Savaşı’ndan sonra De Gaulle’un Avrupa Birliği’ni kurması, Türkiye’de başlayan Adil Düzen hareketinin İran, Rusya ve dünyaya yayılması sonucu Sermaye’nin kurduğu Sovyet-Batı dengesi dağıldı. O tarihten beri Sermaye yeni denge aramaktadır. Çeşitli gruplandırma denemelerini yapmaktadır. Şimdi bu iki bloku (hattı) oluşturmaktadır. Silahlı çatışmanın yerine ekonomik çatışmayı ortaya koyacaktır. Her iki taraf iflas edecek ve onun emrine girecektir, planı budur. Bana göre sıcak savaşı çıkaramadığı takdirde 2 taraf da ekonomilerini düzeltecek ve Sermaye’yi dışlayarak barış içinde üçüncü bin yıl uygarlığını kurabileceklerdir. Trump Sermaye’ye tam uymadı, sermaye onu değiştirdi, Biden’i getirdi. Ama o da istese de Sermaye’nin dediklerini yapamayacaktır. Dolayısıyla Trump’ın siyasetine benzer bir siyaseti takip etmek zorunda kalacaktır. Seçim esnasında Sermaye’nin hoşuna gitsin diye Türkiye’yi hedef alan konuşmalar yapmış, şimdi ise yavaş yavaş geri adımlar atmaktadır. Türkiye’de ona göre yeni atamalar olmaktadır.

YENİ DÜNYA

ED- Der Spiegel Dergisi 2 sene önce 4 kişiyi dergisine kapak yaptı. Tehlikeli kimseler olduklarını ve uzaklaştırılmaları gerektiğini beyan etti. Bunlar Trump, Putin, Şii ve Erdoğan idi. Bunlardan birisini Biden ile tasfiye etti. Şimdi sıra diğer üçüne gelmiştir. Bunu başarmak için, Berlin-Washington hattı oluşturulmuştur. Türkiye, Londra-Pekin tarafında yer almış, Trump’tan sonra da diğer 3 kişi direnmeye devam etmektedir. Berlin-Washington hattının 2 hedefi vardır. Birincisi, yeni dolar çıkaracak onunla dünyayı yönetmeye devam edecek, diğeri ise yeni enerji kaynağı ortaya koyacak. Bu da elektrikli araçlardır. Biraz sonra petrol kıymetsiz hale gelecektir.

SK- Tarihin ve Kur’an’ın bildirdiğine göre Sermaye’nin hükümranlığı sona erecektir. Buna göre Çin ve Londra hattının başarıya ulaşması söz konusu olamaz. Çin ve Amerika’nın çatışan 2 kutup olması da bizim için tarih ve Kur’an’dan aldığımız istidlallere uygun düşmektedir. Bugünkü gidişte bizim öngörümüze aykırı olan Avrupa Birliği ile Rusya’nın karşı cephelerde olmasıdır. Türkiye AB içinde olmalıdır. Rusya, Türkiye ve İran, AB’nin yanında olmalılar. Müslüman ve Hristiyan halkının istediği budur. Bu andaki gidiş buna aykırı görünmektedir. Yine de ısrarla söylüyorum: AB, Rusya ve İslam alemi birleşecektir ve üçüncü bin yıl şeriat düzenini kuracaklardır. Çin ve ABD ise kuvvet uygarlığının en güçlü olduğu bir dönemin temsilcileridir. Bunlar faizli işçilik sistemini terk edip, kredileşmeli ortaklık sistemine geçemezler. Daha 500 senelik ömürleri var. Bugünkü durum arızidir.

 

AÇIK MESAJ

ED- 10 Aralık’ta Almanya’da Türkiye aleyhinde karar alınırken Erdoğan Azerbaycan’da olacak. Türk Ordusu orada marşlı yürüyüşleriyle Türkiye’ye karşı olanlara meydan okuyacak. Ermenistan Berlin-Washington hattında, Azerbaycan Londra-Pekin hattında Rusya ve Türkiye ile bir. Hindistan Berlin-Washington tarafı, Pekin’in kurduğu birliğe girmiyor. Türkiye’deki muhalefet Berlin-Washington hattındadır. Biden’den sonra Hamburg gemisi Türk gemisini kontrol etti, silahsız gemiyi seçti, sorun çıkmasın diye, gözdağı verdi. “Silahlı gemiyi de ararım ha!” dedi.

SK- Sermaye etkili küçük toplulukların temsilcisidir. İsrailoğullarıyla iş birliği halindedir. Sermaye mi İsrailoğulları’nı kullanıyor yoksa İsrailoğulları mı Sermaye’yi belli değil. İsrailoğullarıyla yarışan iki küçük topluluk daha vardır. Bunlar Hristiyanlardandır. Rumlar ve Ermeniler, İsrailoğulları’nın rakibidir. Osmanlı İmparatorluğu, bu iki küçük topluluğun da hamisi olmuş, Malazgirt’ten başlayıp, İstanbul’un Fethi ile sona eren fetihlerde, Rum ve Ermenilerin direnmesiyle karşılaşmamışlardır. İmparatorluk yıkılmış ama halkı, yeni İmparatorlukta eskisinden daha iyi ve barış içinde yaşamıştır. Sermaye son asırlarda Rum ve Ermenileri imparatorluk aleyhinde organize etti ve geçmiş 900 yıllık uyumu bozdu, sonunda İstiklal Savaşı ile Türk ve Ermenileri, Cumhuriyet hükümetine ezdirdi. Aslında ne Türk ne Ermeni ne Rum halkı ile Türk halkı arasında bir çekişme vardır. Çekişme Sermaye’nin oyunları sonucu olmuştur. Bu oyunu okuyan Türkiye ve Rusya, Azerbaycan’la Ermenistan’ın arasındaki savaşı sona erdirme kararını almıştır, şimdi Azerbaycan’da uygulanan budur. Sermaye bundan rahatsız olduğu için, 10 Aralık toplantılarını yapmaktadır.

ROTA BELLİ!

ED- AK Parti iktidar oldu, rota değişti. AK Parti Washington tarafı idi, Körfez Savaşı’ndaki olaylarda Berlin hattında yer aldı. Aydın Doğan Almanya’da Hürriyet’in tesislerini kurdu. Tüm dünyaya Türkiye ile AB beraberliğini ilan ettiler. Gün geldi Aydın Doğan görkemli basın hanedanlığından çekildi. Berlin, Biden’in seçilmesiyle yeniden hâkim olmaya başladı. Türkiye daha cephesini değiştirmedi. Durum bu.

SK- 1900’lerden beri Rothschildler ile Rockefeller ailesi anlaşmış durumdadır. Derin Sermaye bunları anlaştırmıştır. Görünürde çatışan bu iki aile gerçekte Derin Sermaye’nin destek ve kontrolünde dünyayı bir asırdır yönetmektedirler. 1960’ta Türkiye’de vukuu bulan askerî harekât, Sermaye’nin oyunlarını bozmuştur. Türk Ordusu, gerçek demokrasinin ve gerçek laikliğin yanında yer almış, böylece Sermaye’nin devletlere valiler ataması sistemi sona ermiştir. Bugün Rothschildler ile Rockefeller arasında çıkar çatışması vardır. Bir asırlık dayanışma son bulmuştur. Türk Ordusu’nun bağımsız demokratikleşme hareketi sonunda, Türkiye yarım asırdan fazladır bağımsızlık kazanmıştır. Bu çabasındaki başarılar dünyaya etki etmiştir, herkes Sermaye’ye karşı direnmeye başlamıştır. İran, Rusya, Çin, ABD ve AB devletleri artık Sermaye’nin emrinde olmak istememektedir. Henüz altın bonosunu çıkarıp dolar hükümranlığını sona erdiremediklerinden, Sermaye’nin boyunduruğundan kurtulamamışlardır. Şimdiki durum budur.

KİM MAĞLUP

ED- Koç Ailesi, Rockefeller Ailesi’nden Türkiye’de başka bir kurumun almadığı bir ödül alıyordu. Yani Türkiye’yi Rockefeller adına Koç’lar idare ediyordu. Bugün bu siyaset değişmiş, Erdoğan Azerbaycan’da, Azerbaycan’ın zaferini kutluyordu. Türk Ordusu orada yürüyüş yapıyordu.

SK- Aydın Doğan’ın sermayesi kendisinin değildi. Yahudi sermayesiydi. Türkiye’de onun aracılığıyla istediğini yapıyordu. Başbakanlar Doğan’ı evinde ziyaret ediyor, o da pijama ile bunları karşılıyordu. Aslında ziyaret ettikleri Aydın Doğan değil, Rockefeller idi. Türkiye’yi Sermaye uzaktan parmak işaretiyle yönetiyordu. Türkiye’ye Adil Düzen’in hâkim olmaya başlamasıyla Aydın Doğan’ın görevi bitmişti. Aydın Doğan varlığını milyar dolarlarla devretti, Rockefeller’e olan borcunu kapattı. Varlığı kalmadığı için de unutulup gitti. Şimdi eğer Türkiye, Berlin hattına dönerse Aydın Doğan yeniden devreye girmiş olabilir.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Ne olacak?

Kur’an’ın ve tarihin bildirdiğine göre olacaklar bellidir ama nasıl olacak bu bilinmemektedir. Her gün beklenmedik olaylar olmaktadır. Bu olayları takip ederek geleceği kestirmek mümkün görünmüyor. Ancak gelecekte ne olacağı bilinmektedir. İnsanlık bin yılda bir yeni uygarlığa geçer. Nuh uygarlığından sonra İbrahim uygarlığı gelmiştir. Ondan sonra Musa uygarlığı gelmiştir, ondan sonra İsa uygarlığı gelmiştir, sonunda da Kur’an uygarlığı gelmiştir. Bunların ortalama ömürleri biner yıldır. Bunu Kur’an söylüyor, tarih söylüyor. Bu uygarlıkların karşısında kuvvet uygarlıkları gelmektedir. Mısır, Yunan, Roma ve Avrupa uygarlıkları kuvvet uygarlıklarıdır. Onların ömürleri de bin yıldır. Ancak onlar 500 yıl sonradan takip ederler. Batı uygarlığı en yüksek seviyede iken, Doğu uygarlığı yeniden oluşmaya başlar. Bu uygarlıkların başlama noktaları İsa’nın doğduğu yıl olan milat tarihidir. Bugün üçüncü bin yılın başladığı ve 20 senesini doldurduğu tarihtir. Kur’an’ın ve tarihin verdiği bilgilere göre, bugün mevcut olan faizli işçilik sistemi sona ermeye başlamıştır, kredileşmeli ortaklık sistemi ise kurulmaya ve gelişmeye başlamıştır.

Faizli işçilik sisteminin kapitalizm ve sosyalizm temsilcileri ABD ve Çin’dir. ABD resmen kapitalisttir, Çin ise resmen sosyalisttir ve bunlar çağın en etkin iki devletidir. Daha 500 yıllık ömürleri vardır. Buna karşılık AB, Rusya ve İslam alemi çökmüş durumda yeniden toparlanmaktalar. AB, ha dağıldı ha dağılacak gibi. Rusya büyük sıkıntılar geçirerek perişan olmuş, İslam alemi ise, nerdeyse soykırımına uğrayacak hale düşmüş. Bununla beraber 20. yüz yılın ikinci yarısında ve 21. yüz yılın ilk yarısında bu ülkeler kendilerine gelmeye başlamıştır. Yeniden şeriata dönmüşlerdir. AB ‘de papalık başta rol oynamaktadır. Rusya’da yeniden camiler yapılmakta ve kiliseler açılmaktadır. İran inkılap yapmış resmen İslam Devleti adını almıştır. Türkiye İslamiyet’i temsil eden bir partinin iktidar olduğu yönetim ile yönetilmektedir. Bir İslam dini mezhebi, tüm dünyanın ahlaki eğitimi içinde başarılar sağlamıştır.

Yani Kur’an’ın ve tarihin bildirdikleri gözümüzün önünde bir bir cereyan etmektedir. Gelecek 500 yıl içinde şeriat taraftarı devletler birleşecekler ve üçüncü bin yıl uygarlığını kuracaklardır. Şeriatın yerine, ekseriyet oyu ile karar alma sistemini benimseyip demokrasiye ve laikliğe aykırı olarak merkezi yönetimler 500 yıl içinde çöküp gideceklerdir. Takdir böyledir. Bu bakımdan AB, Rusya ve Türkiye ile İran arasındaki gerginlikler sonunda barışla bitecek ve Hristiyanlarla Müslümanlar üçüncü bin yıl uygarlığını kuracaklardır. Akevler bu inanç içinde çalışmaya devam etmektedir.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 599 | Tarih: 13.12.2020
Ergün Diler
YÜKSEK BASINÇ
Ne olacak?
537 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı... Böyle bir şey olabilir mi?
Sulandırmak
531 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bütün aygıtlar artık bir cep telefonunun içinde ve bu ç
Bu ne yaman çelişki böyle
524 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Türkiye’yi II. Dünya Savaşı’na İnönü değil, Mareşal Fev
Dündar dan duymak güzel.
471 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler