Küresel salgınlarda vaka sayıları gizlenerek ülke çıkar
528 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

28 Kasım 2020

YazarlarUğur Dündar

ABD Başkanı Trump'ın seçimi kaybetmesinin iki nedeni var:

Birincisi,Covid-19 nedeniyle ekonominin bozulması ve işsizlik oranının artması…

İkincisiise salgının başlangıcında toplumu, tehlikenin büyüklüğünden haberdaretmemesi!..

Nitekimseçim kampanyası sırasında gelen sert eleştiriler üzerine kendisi de bunu itirafetmek zorunda kaldı. Toplumu paniğe sürüklememek için böyle davrandığınısöyledi.

Ancak bu itiraf eleştirileridurdurmadığı gibi, bazı kanaat önderleri daha da ileri gittiler ve yüz binlerceinsanın hayatlarını kaybetmesinin sorumlusu olarak Trump ve yönetimini gösterdiler.Hatta seçilememesi halinde “insanlık suçu işlemekten” yargılanması gerektiğinibile öne sürdüler…Yazının tamamı içinhttps://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/kuresel-salginlarda-vaka-sayilari-gizlenerek-ulke-cikari-korunabilir-mi-6144315/

YORUM

Corona ve seçimler üzerinden; Dünyada demokrasi oyunu oynanmakta, seçimler ve sonuçları derin devletler tarafından organize edildiğinden,seçim sonuçları; Dünyanın her ülkesinde dünyayı yöneten derin güçler tarafından,bir masa etrafında belirlenmektedir. Bu durumu bilmeyen halk lar; kendi adaylarının kazanmasından hoşnut olurlar,kendi fikirleri ile ülkelerinin yönetileceğini,farklı fikirlerin bertaraf olacağını zannederek,tüm birikimleri ve azami gayretleri ile çalışırlar. Bu durum; fikir çatışmalarını planlayıp,çatışmalar üzerinden,dünya milletlerini çatıştırarak yöneten derin sermaye; çatışmaları devam ettirebilme adına; büyük harcamalar yaparak Dünya’yı kendi dükkanı gibi işletmektedir. Bu iddiamın en bariz örneği; inancı ve milliliğine, rakipleri'nin bile inandığı;Sayın cumhurbaşkanımızın bile, 18 yıl yönetimde olduğu, tüm gücü elinde tuttuğunu zanneden milletimiz; ülkemizin çıkmazlarını yaşadıkça anlayabildikleri bir gerçektir.

Ülkemiz; diğer dünya ülkelerinden farklı olarak,en zor zamanlarda,yıkılan devletlerinin peşinden yeniden şahlanmayı bilen küheylan; işgal dönemlerinde dahi,esaret kafesinden kükreyen aslan misali; kükredikçe,kafesten bile kendi ormanındaki krallığına, nizam verebilmekte, kafesten verdiği mesajlar ile,yeni yeni kralların yetişmesi için sabrederek Dünya ya yeniden nizam veren bir özelliği vardır.

Millet olarak; geldiğimiz noktada; Türkiye'ye diz çöktürebileceklerini zannedenler yanılmaktadırlar. Biiiz,dostu düşmanı ayırd adebilmek için, 10 yılda bir düştük numarası yapar, gücümüzü test eder.En zor günlerimizde dahi; ABD gibi kendini süper güç zannedenlerden, millet olarak güçlü olduğumuzu Dünya nın hatırlamasını sağlar,yeni yetişen nesillerin,hafızalarına kazır,eskilere de hatırlatmalarda bulunuruz.

Türkiye’ye,     diz çöktüremezler ancak; kendi kurdukları faizli kapitalist sistem çöker. Onlar da,Türkiye yi batırdık,bitirdik diye sevinirlerken, 1 gün sevinmelerine müsaade ederiz, kahvemizi yudumlarken;Adil ekonomik düzen ile; Aslanlar gibi meydana iner,sevinçlerini kursaklarında bırakırız.

Netice olarak; Dünya da  yaşanan olaylar; Allah ın takdiri istikametinde, 3. bin yıl uygarlığı olan Kur'an uygarlığının doğum sancılarıdır. Kalın sağlıcakla. Selam ve dua ile. Hüseyin Bağdatlı.

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 597 | Tarih: 29.11.2020
Uğur Dündar
Küresel salgınlarda vaka sayıları gizlenerek ülke çıkar
Demokrasi oyunu
528 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Bu zamana kadar korona olmadıysam
Sağlık Bakanı da aşı olacak mı?
505 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Muhalefet etmeyi demagoji ile ve saçma üretimi ile karı
Ayna Ayna, söyle bana…
482 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
TERS-YÜZ
ÇIKAR YOL
463 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler