Bu koronavirüs salgını aşılarla biterse çok kişi işsiz
457 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

20/11/2020

Bu koronavirüs salgını aşılarla biterse çok kişi işsiz kalacaktır

Kimler işsiz kalacak
Koronavirüs salgınını gerçekten o beklenen aşılar bitirecek mi acaba? Eğer bu salgın biterse, Sağlık Bakanı her akşam televizyona çıkmayacak ve onca kurullar, filyasyon ekipleri falan işsiz mi kalacak? Telefonla verilen siparişleri karşılamakla görevli getir-götürcüler ne yapacaklar? AVM'ler yeniden eski düzene dönebilecekler mi? Okullarda uzaktan eğitime alışmış öğretmenler, sınıfları dolduracak öğrencilerin yaramazlıklarına, gürültülerine nasıl alışacaklar?

Salgından sonra...

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/11/20/bu-koronavirus-salgini-asilarla-biterse-cok-kisi-issiz-kalacaktir

 

Yorum:

Ademoğlu köşeye mi sıkıştı?

Tüm dünya koronavirüsün olumsuz etkilerini konuşurken, bir yandan da bizi ne büyük nimetlere kavuşturduğunu da konuşursak en azından avunacak bir iki sebebimiz olur.

Her şeyden önce önceliklerimiz ve olmazsa olmazlarımız gün yüzüne çıkmış oldu. Hayatımızın merkezine koyduğumuz birçok şeyin aslında bize değer katmadığını, bazı şeylerin ise yokluğunun bize iyi geldiğini gördük. Nihayetinde insan olarak acizliğimizi gördük. Belki, bir umut, pek sanmıyorum ama acizliğimizi kavradık. Sahip olunan her şeyin aslında şükür sebebi olduğunu, şu anda kontrole tabi olan ve maske sansürüne maruz kalan nefesimizin ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Hani nimete şükretmeyene ‘Be adam, Allah’tan belanı mı istiyorsun!’ derler ya ben de aynısını elindekilerinin kıymetini bilmeyen gözü aç, gönlü aç, bencil tüm insanlara diyorum. Hepimiz bir düşünelim.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 596 | Tarih: 22.11.2020
Ahmet Hakan
Reformdan sonra şimdi de Avrupa
Rehberimiz Avrupa değil Kuran’dır
501 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
YENİ ROTA
Sermaye'nin Türkiye Planları
478 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Bu koronavirüs salgını aşılarla biterse çok kişi işsiz
Ademoğlu köşeye mi sıkıştı?
457 Okunma
Tayibet Erzen