TEK KUTUP
501 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

TEK KUTUP

ED- Seçimi Biden kazanmış gibidir. Trump teslim olmuyor. İngilizlerle Almanlar arasında tarihi düşmanlık vardır. Bugünkü İngiltere krallık hanedanı Cermenlerdendir. Bu çatışma bugün de devam ediyor. Kennedy “Ben bir Berlinliyim” demişti ve öldürüldü. Trump İngiliz tarafıydı. Biden ise Alman tarafıdır. İlk tebrik eden Merkel oldu. Çini durdurarak dünyayı alman ve ABD birliği tarafından yönetmeyi planlıyorlar.

SK- Teşhis yanlıştır. Almanları ve İngilizleri de asırlar boyu çatıştıran Sermaye’dir. Fransızlarla Almanları da onlar çatıştırmıştır. Fransızlarla Almanlar De Gaulle sayesinde birleştiler. İngilizler de AB’ye girmekle barışır gibi oldular. Amerika dışarıda kaldı. Sermaye çatıştıracak kutup oluşturamadı. Şimdi iki kutup oluşturuyor. Çin ve Amerika. Müslümanları da Şii- Sünni olarak bölemedi, Arap- Acem olarak organize etmektedir. Sermaye’nin çabası tek kutuplu olmak değil, iki çatışır kutbu oluşturmaktır. Bunu başaramıyor. Bunun en büyük darbesini Gorbaçov yapmıştır. Onu devre dışı bırakarak Yeltsin’i getirmiştir. Ona da söz dinletememiştir. Putin gelmiştir, hepten sorun olmuştur. Biden kazansa da tam Sermaye’nin istediğini yapamayacaktır. Dünyanın yeni düzene girmesi için Hristiyanlarla Müslümanların birleşip şeriat düzenini getirmesi gerekecek. Bu birleştirmeyi yapabilecek tek ülke Türkiye’dir. Türkiye’de de bu işi yapacak şimdiki durumda yalnız AK Parti’dir, Erdoğan’dır. Bunların tutumu dünyanın üçüncü binyıla, ortaklık düzenine geçmesinin kanlı veya kansız olmasını belirleyecektir.

MESAJ TRAFİĞİ

ED- Beden’i herkes tebrik ediyor. Bu durumda Biden dünyayı birleştirmiş, yeni bir düzene götürüyor görünmektedir. Şimdilik Türkiye resmi sonuçları bekleyerek tebrik etmemiştir ama eninde sonunda Türkiye de bunların yanında yer alacaktır. Onlar Türkiye’ye muhtaçlar.

SK- Sermaye Birinci Cihan Savaşı’nda Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkarak yerine ateist bir Türkiye Devleti kurdu. Türkiye Devleti dinsizleşmediği için Sermaye için problem oldu. Şimdi Sermaye Türkiye’yi yok ederek İslamiyet’i yok etmeyi düşünmektedir. Bunun için savaşı Hristiyanlarla Çinliler arasında yapmayı planlamaktadır. Biden ile AB ve ABD arasını birleştirmiş Çin’e karşı cephe oluşturmaktadır. İngiltere Çin’le beraber, şimdi Sermaye İngiltere’yi gözden çıkarmıştır. Çünkü işe yaramaz durumdadır. Yerine Almanlarla beraber iş yapmak istemektedir. Dolayısıyla bugünkü durumda Sermaye’nin tarih boyunca uyguladığı ve hep kazandığı bir metot uygulanmaktadır. Benim görüşüme göre Sermaye bu oyunlarda başarılı olamayacaktır. Biden ve Almanlar birleşse bile Çin ile cephe savaşı oluşturamayacaktır. Almanya da ABD de Çin’le anlaşarak savaşa girişmeyeceklerdir. Bu hususta en etkili rolü Türkiye, Rusya ve İran oynayacaktır. Bunlar sağlam durursa hangi tarafta yer alırlarsa o taraf çok kısa zamanda galip geleceğinden savaş da çıkmayacaktır. Eskiden beri savunduğum bir cümle vardır: Türkiye ile İran savaşmazsa üçüncü cihan savaşı olmaz. Bu söz bugün kendisini daha çok göstermektedir.

KORO-NA

ED- Korona virüs tamamen siyasi sebeplerle yaygınlaştırılmış ve insanlık bugün için bu sıkıntılara sokulmuştur. Sermaye Trump’ı indirip Biden’i iktidar etmek için bunu hazırladı. Trump zamanında aşı bulundu ama ilaç firmaları üretmediler. Şimdi Biden kazanınca, Biden’i güçlendirmek için üretmeye başladılar. Biden’i 3 lider tebrik etmedi; Türkiye, Rusya ve Çin. Çünkü bunlar 1 sene evvel Almanya’da tehlikeli kişiler ilan edilmişti. Trump da o listede vardı. Trump’ın işini bitirdiler, şimdi sıra Putin’de. Bu dördünü de yok etme içindeler. Ama Türkiyesiz yapamayacakları için Türkiye’yi ister istemez yanlarına alacaklar. Türkiye de cephe değiştirmek zorunda kalacak.

SK- Korona virüsün suni üretilip üretilmediği bilinmemektedir ama korona virüsün Sermaye tarafından insanlığı perişan edip hâkimiyetine alması için kullanıldığı gerçektir. Bütün dünya korona virüsten korunmak için tedbir alıyor ama bu tedbirler korona virüsü önlemiyor, yaygınlaşmasına ve devam etmesine sebep oluyor. Şimdi aşı bulunsun veya bulunmasın eğer dünya Sermaye’ye teslim olursa bu sıkı tedbirler kalkacak, insanlar birbirleri ile görüşecek, virüsü ayakta atlatacak, ekonomi de rayına girip üretim devam edecek ama sermaye dediğini yaptıramazsa korona virüs hastalığı ve cenderesi devam edecektir. Bununla beraber Sermaye faizli işçilik sistemi ile çözüm bulamadığı için insanlık sosyal tufana doğru sürüklenmektedir. Israrla söylüyoruz bu işin çözümü Türkiye’de, AK Parti’de, Erdoğan’dadır. Ancak AK Parti’nin ve Erdoğan’ın dünyayı çıkmazdan çıkarabilmesi için Kur’an’a kulak vermesi gereklidir. Bunu da insanlık Akevlerdeki Adil Düzen’de bulacaktır.

DİJİ-TÜRK

ED- Dünyayı Almanya ve ABD yönetecek. Türkiye de onların yanında yer alacak. Bundan eski anlaştıkları devletler zarar görecek. Herkes Erdoğan’ın çevresinden uzaklaşacak.

SK- Recep Tayyip Erdoğan hep bizimle beraber olmuştur. Milli Nizam’dan beri aktif rol oynamıştır. Milli Görüş’e katkısı Erbakan kadardır. İstanbul Belediye Başkanlığı’nı almak ve sonra onu yönetmedeki başarıyı sağlamak onun sayesinde olmuştur. Milli Görüş merkezi Erdoğan’ı hep dışlamıştır ama Erdoğan başka partilere asla meyil etmemiştir. Milli Görüş iktidarda iken ayrı parti de kurmamıştır. Ne zaman Milli Görüş Partisi kapatıldı o zaman AK Parti’yi kurmuştur. Gerek belediye başkanı olduğu gerek başbakan olduğu ve gerekse Cumhurbaşkanı olduğu zamanlarda hiçbir zaman Akevler’e cephe almamıştır. Bununla beraber Akevler ile çalışması Erbakan’ın yakınlığı kadar olmamıştır. Erbakan hemen her hafta bizimle toplantı yapar ve Kur’an düzeninin ne olduğunu öğrenmeye çalışırdı. Lütfi Doğan Hoca hep görüşmelere katılmıştır. Ayrıca ilahiyatçı hocalar da Salih Akdemir ve arkadaşları görüşmelerde hazır bulunmuşlardır. Erbakan dünyada tanınmış bir ilim adamıydı. Ayrıca da tarikatta ileri seviyede yeri vardı ama Erbakan şeriatın ne dediğini öğrenmek için hep Akevler’e başvurmuştur. Erdoğan bunu yapmamaktadır ve şimdi çıkmazdadır. Duamız bu çıkmazın nasıl aşılacağını bilmesi ve Allah’ın ona bu yolu göstermesidir.

İŞARET DİLİ

ED- Davutoğlu Alman grubuna taraftardır. Onun zamanındaki bakanlar ve bürokratlar Alman grubu taraftarıydı. Türkiye siyaset değiştirme zorunda kalmış, Davutoğlu’nu parti başkanlığından ve başbakanlığından uzaklaştırmıştır. Yerine İngiliz ekolü taraftarlarını iktidara getirmiştir. Şimdi ABD’deki değişim Türkiye’nin yeniden Alman ekolüne dönme zorunluluğunu doğurmuştur. Bugünkü atamalar bu sebeple yapılmaktadır.

SK- Türkiye belki kuruluşundan beri yani Osmanlılardan beri hep bu durumdan yararlanmıştır. Herkesin Anadolu’muzda gözü vardır ama kendisi alamayacaksa Türklerin elinde kalmasını isterler. Onun için Türkiye’nin var olmasını ama güçlenmesini istemezler. Türkiye’de bu politikalara uyum sağlamaktadır. Türkiye Abdülhamid’in iktidar olması tarihinden beri hep borçlanmaktadır, borcu artmaktadır. İmparatorluğu borçla yıktılar, ama öldürmediler. Mustafa Kemal ve arkadaşları borçları ödedi, yabancı sermayeyi tasfiye etti. Kitler’i kurdu. Tam gelişmeye başlayacaktı ki Halk Partisi’ni indirdiler, Demokrat Parti’yi getirdiler. Türkiye borçlandı ama kalkındı da. Demokrat Parti’yi yıktılar, Menderesi astılar. Ondan sonra da her 10 yılda bir iktidarı değiştirme yoluna gittiler. Erbakan ortaya çıktı, Kur’an düzenini anlattı. Askerleri (Evren) yanına aldı. Türkiye’de o tarihten beri iktidarı indiren bir darbe olmadı. 28 Şubat’ta AK Parti’yi iktidar etti. Türkiye uyar görünür, korkmuş görünür ama o taktik gereği bunu yapar. Türk savaş taktiği dünyaca bilinmektedir. Önce yenilmiş görünür geri çekilir, Sakarya’ya kadar varırlar sonra saldırıp zafer kazanırlar. Türkiye batıdaki siyaset değiştikçe kendisi de değişir görünür, sorun çıkaramaz ama o bildiğini okur.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Türkiye’nin gelecek siyaseti

Tarihte iktidarlar parçalandığı zaman iktidarlarını kaybederler. Demokrat Parti Ethem Menderes’in karşı cephede yer almasından sonradır ki iktidardan olmuştur. Fuat Köprülü de ayrılmıştır. Berat Albayrak’ın bu şekilde istifası AK Parti’nin lehine değildir. Bunu muhterem başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve damadı Berat Albayrak’ın iyi değerlendirmeleri gerekir. Görevden alınabilir ama ayrılık olmaz. Berat Albayrak şimdi bizimle çalışmalıdır. Semt kooperatiflerini kurmalıyız. AK Parti’ye ve iktidarına dışardan destek vermeliyiz. Mehmet Muş da artık bizimle çalışmalı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile faaliyetlerini sürdürmelidirler.

Bünyamin Demir de Veysel İpekçi’yi önce belediyede bir bürokrat yapmalı, sonra da bunu yine belediye başkan yardımcısı yapmalıdır. Bünyamin Demir’in hazırladığı ve Cumhurbaşkanı’na takdim edilmeyen kitabı uygulamaya başlamalıyız. Mehmet Muş partideki görevlerinden istifa etmelidir. Milletvekili kalmalıdır. Parti sıkıntıya girerse Berat Albayrak, Mehmet Muş ve Bünyamin Demir partiden ayrılırlar ama Güngören Belediyesi Adil Düzen’i uygulamaya devam eder. Bu, AK Parti’yi de dünyayı da kurtarır.

Yaptığım teklifler sıradan tekliflerdir ama uçuk teklifler olarak görülmektedir. Bu, Sermaye’nin oluşturduğu mantıktır. Erbakan da bizimle istişarelere devam etti, bir işletmeyi denemek üzere bize vermedi. Biz onu Özdemir Demir Çelik Fabrikası’na ortak etmek istedik, olmadı. Temel Karamollaoğlu da olmadı.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 595 | Tarih: 15.11.2020
Ergün Diler
TEK KUTUP
Türkiye’nin gelecek siyaseti
501 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Salgına karşı önlem almakla yasakçılığı karıştırmak teh
Tercih bizim(!)
478 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Hukukta reform olursa ne olur?
Hakemlik-Hâkimlik
464 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler