Biden’cılara kötü haber: ya Trump ya da oğlu
509 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

08.11.2020

Trump açısından durum aşağı yukarı şöyle bir şeydi:

Bir güncük bile rahat bırakmadılar adamı koltukta... Geldiği gün başladılar “görevden alındı, alınacak” geyiğine... Dünyanın teknoloji devleri adama cephe aldı... Televizyonlarda adamın konuşmaları “yalan konuşuyor” diye kesildi... Sosyal medyada sansür yedi... Amerikan kurulu düzeni, adamı bir türlü hazmedemedi...

Bütün bunlara rağmen...

Ne oldu?

Ne olacak:

Kafa kafaya bitirdi seçimi Trump.

Amerikan siyasetinde artık herkesin gündeminde şu konu var:

Trump, önümüzdeki ABD seçimine gözünü diker.

Ya kendi ya da oğlu Trump JR aday olur.

Kısacası “sorry” Biden’cılar!

Trump’tan kolay kolay kurtuluş yok gibi.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum

Doların çöp olacağı günler

Trump 74, Biden 77 yaşında, her iki aday da 70 yaşın üzerinde. ABD’nin başkanı kim olursa olsun, fark etmez, ülkeyi yöneten Büyük Sermaye’dir.

Yedi yıl esarette kalmış bir kıza soruyorlar, başkan kim diyorlar filmde. İki sene önce çekilmiş bir film bu. Başkan Obama diyor kız ve ona televizyonu gösteriyorlar. Ekranda Başkan Biden’dan bahseden bir olay var ve Biden görünüyor. Televizyon dizileri ve filmlerinde böylece işaretleri veriliyor. İki yıl önceden karar alınmış, başkanın kim olacağı belirlenmiş. Meydanlarda istedikleri kadar çırpınsın adaylar, önceden belli başkan.

O zaman “niçin önceden başkanı televizyon dizilerinde, filmlerinde işaret ediyorlar?” sorusu sorulmalıdır. Sermaye gücünü gösteriyor. Benim dediğim olur diyor. Çok çok daha ilginci ABD’de uygulanan mektupla oy verme sistemidir. Bu sistem başkanın rahatlıkla hile ile değiştirilebileceği bir sistemdir. Trump da buna işaret etmiştir zaten.

Sermaye ne kadar çırpınırsa çırpınsın başkanları istediği gibi belirlerse belirlesin sistemleri çökmüştür. Karşılıksız para basma sistemi artık işe yaramamaktadır. Doların çöp olacağı günler yaklaşmaktadır. Önemli olan hakkın gelmesidir. Hak gelecek ve Sermaye’nin Doları müsvedde kâğıttan öte olmayacaktır. Bize düşen hakkın gelmesi için çalışmak, gerçek paranın piyasada dolaşması için çaba göstermektir. Aksi takdirde o batıl Dolar çöp haliyle bile bizi ezmeye devam edecektir.

 

 

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 594 | Tarih: 8.11.2020
Ergün Diler
KOCH ETKİSİ
ÇİN SORUNU
521 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Kennedy cinayeti ile Amerikan siyasetinin şifrelerini ç
Neyi çözdük acaba çok merak ettim şimdi?
514 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Biden’cılara kötü haber: ya Trump ya da oğlu
Doların çöp olacağı günler
509 Okunma
Lütfi Hocaoğlu