Uluslararası ilişkilerde bazı ülkelerden tarafsızlık be
542 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

19/10/2020

Uluslararası ilişkilerde bazı ülkelerden tarafsızlık beklemek akıl işi değildir

Uluslararası ilişkilerde ülkelerden tarafsız tutum beklemekten daha akılsızca bir davranış olmadığını son gelişmeler bir kez daha kanıtladı. Yani Fransa'nın ya da Suudi Arabistan'ın haklı davalarında bile Türkiye'ye destek vermelerini beklemek, sadece akılsızlıktan kaynaklanabilir. Bunun gibi Azerbaycan-Ermenistan anlaşmazlığında da mesela bu anlaşmazlığa çözüm üretmeleri beklenen ülkelerden bile tarafsız yaklaşım gelmedi.

Tamamı için  https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/10/19/uluslararasi-iliskilerde-bazi-ulkelerden-tarafsizlik-beklemek-akil-isi-degildir

Yorum:

İlk hücre

Tam da bunu söylediğimiz günlerde keşke biz de başkalarının iç işlerinde gerekli mesafeyi koruyabilsek. Dünya devletleri arasında çıkar paralelliği anlayışı yerine ‘sadece ben’ anlayışı olduğu sürece birileri zulmeder, birileri mazlum olur. Kazanan ise hep bu iki tarafı da kuran olur. Şimdinin düzeni bu. Uluslararası tahkim sistemi gelmediği sürece, Birleşmiş Milletler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, NATO vb. kuruluşlar sadece kukla olurlar ve hiçbir sorunu hakkaniyetle çözemezler.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 591 | Tarih: 18.10.2020
Mehmet Barlas
Uluslararası ilişkilerde bazı ülkelerden tarafsızlık be
İlk hücre
542 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Anayasa Mahkemesi palyaçoluk yeri değildir
Hüküm
527 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
İLK FÜZE
Sermaye çıkmazda
477 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler