Başrol!
526 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

Başrol!

ED- Tüm olaylar ABD’deki derin güç tarafından tezgâhlanmaktadır. Trump mı Biden mı seçilecek ona da Derin Güç karar verecek. Her şey ayarlandı. Oyların %70’i e-posta ile kullanılacak. Derin devletin görevlisi iş başında. Karar o zaman verilecek. Türkiye’de olmakta olan olay da budur. Türkiye askeri gücünü gösterince Dolar ve Euro fırlamaya başlar.

SK- Ergün Diler, Derin Güc’ün tüm dünyayı yönettiğini, Türkiye’nin de ona uymak zorunda olduğunu söylemek istiyor. Yahut bunu söylediğinin farkında değildir. Allah kainatı yarattı, evrimi koydu. İnsanı yarattı, uygarlığı koydu. Canlılar hep karınlarını doyurmak için çaba gösterirler. İnsanlarda da öyle tarih boyunca uygarlaşma oldu. Temel uygarlaşma ekonomide olmuştur. Toplayıcılık, avcılık, çobanlık ve çiftçilikten sonra yazıyı bulabilmişler. Pazar mübadelesi, aracı mübadelesi ve işçilik dönemlerine geldiler. Şimdi işçilikten ortaklığa geçilmektedir. Bugünkü sıkıntı budur. Biz bunu elli sene evvel Akevler’de beyan ettik. Erbakan tüm dünyaya duyurdu. Devlet başkanı Trump olsun, Biden olsun, Çin galip gelsin, ABD galip gelsin hiç bir şey değişmez. Sonunda Kur’an galip gelecektir, Allah galip gelecektir. Sermaye mağlup olacaktır. Tevrat, İncil, Kur’an ve Furkan dünyaya hükmedecektir. Yazar “Türkiye güçlüdür.” dememeli “Türkiye ortaklık sistemini benimserse güçlü olur.” demeli.

ED-Her dönemin bir insanlık lideri vardır. Bugün ABD, dün İngiltere idi. Derin güç sosyalizmi çıkardı. Çin’i büyüttü. Şimdi başına bela oldu. Biden veya Trump kim gelirse gelsin. Yeni para çıkacak. Yeni Dolar dünyayı yönetecek. Onun hazırlığı yapıldı.

SK- Sermaye dünyayı ikiye böler, birbirleri ile boğuşturur, kendisi yönetir. Hegel ve Marks bunun teorisini yenilediler. Önce dinlere dayalı bölme oldu. 1900’lerden sonra rejimlere dayalı bir bölme oluşturuldu. Batı kapitalist oldu. Doğu sosyalist oldu.  Sermaye onları da yönetmesi için ikiye ayrıldı. Çin ve Sovyetler, ABD ve AB. Sovyetler yıkıldı. Erbakan, Humeyni, Gorbaçov, Putin sosyalizm ve kapitalizm ile bölmeyi bitirdiler. Rejimlerle denge kuramayan tekel Sermaye yeni denge kaynağını aramaktadır. Doğu-Batı arasında denge kurmaya çalıştı, başaramadı. İslamiyet’i ortadan kaldırıp sonra denge kurmaya çalışıyor. Sünni-Şii ayırımı Erbakan Humeyni siyasetiyle tutmadı. Şimdi Arap-Acem ayırımı içindedir. Başaramayacak. Sonunda Hak uygarlıkları ile Kuvvet uygarlıkları ikisi oluşacak. Türkiye, İran, Rusya ve AB hak uygarlıklarını oluşturacaklar, Çin ve ABD kuvvet uygarlıklarını oluşturacaktır.

Üçüncü binyılın hak uygarlığı beş yüz sene sürecek, kuvvet uygarlığı çöküp yerini başka bir kuvvet uygarlığına bırakacaktır. Üçüncü bin yıl uygarlığı Kur’an uygarlığı olacaktır. Altın bonosu hükmedecektir. Dördüncü bin yıl uygarlığı ise deniz uygarlığı olacak, Kur’an ona göre yorumlanacaktır.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Büyük olasılık

Yahudiler, Hendek Savaşı’ndan sonra Medine’den kovuldular. Hayber Savaşı’ndan sonra da Arabistan’da etkinliklerini kaybettiler. Ömer Kudüs’ü aldığında orayı bütün dinlere açık bir şehir haline getirdi. Haçlı Seferleri ile Hristiyanlar Kudüs’ü alınca Yahudiler Kudüs’ten kovuldular. Müslümanlar yeniden Kudüs’ü alınca yine Kudüs üç dine de açık bir kent oldu.

Haçlı Seferleri’nde Yahudiler İslam tarafında olmuşlardır. İstanbul’un Fethi’nden sonra Yahudiler İstanbul’a taşınmaya başlamışlardır. Önce İspanya’ya, sonra Fransa’ya, sonra İngiltere’ye hakim oldular. Sonra da ABD’ye hakim oldular.

Her seferinde Müslümanlarla Hristiyanlar savaşıyor Yahudiler hükmediyorlardı. 1900’lerde Müslümanlar artık dengeyi kuramayınca çatışma kapitalizm-sosyalizm arasında sürüp gitti.  1960’ten sonra iki rejim uzlaşınca Sermaye dengeyi kurmaz oldu. Yarım asırdır yeni denge arayışındadır. Tam istihdam sağlanamayınca aileler arası kavga başladı. Rockefeller “Savaş” diyor, Rothschildler “Hayır” diyor, Dolar’la sorunları çözeceğini sanıyordu.

Bunların çatışmasında ABD’de, İngiltere’de, Rusya’da, Çin’de Sermaye gücünü kaybetmeye başladı. İran ve Türkiye’ye sözünü geçiremedi.  Bugünkü kavga budur. Sermaye ABD ve Çin’e hakim olacak ama Türkiye, İran, Rusya ve AB de etkisini yitirecektir. Sonunda bunlar birleşip üçüncü bin yıl uygarlığını kuracaklardır.  Büyük olasılık bu görünüyor.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 583 | Tarih: 23.08.2020
Ahmet Hakan
Kesici, Altay, Yavaş, İmamoğlu gibi olmak
Kurtuluş üretimde
602 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Doğalgazın kullanıma gireceği 2023 yılı o kadar yakın k
Doğal gaza sevinip fazla da gaza gelmeyelim
540 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Başrol!
Büyük olasılık
526 Okunma
Süleyman Karagülle