Orta Doğulu olduğumuzu görmeyen geri zekalılar demokras
547 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

07/08/2020

Orta Doğulu olduğumuzu görmeyen geri zekalılar demokrasiyi zehirliyorlar

Bazen felaketler insanlara içinde bulundukları coğrafyanın gerçeklerini hatırlatır. Beyrut'un liman bölgesini harabeye çeviren patlama da, hepimize Orta Doğu gerçeklerini mutlaka hatırlatmıştır. Düşünün ki herkesi üzüntüye boğması gereken bu felaketi bir İsrail siyasetçi "Harika bir havai fişek gösterisi izledim" diyerek mutlulukla yorumlamıştır.

Acı gerçekler
İşte bu tür acı gerçeklerin de bulunduğu coğrafyanın adı Orta Doğu'dur. Bu coğrafyada istediğiniz kadar barışçı, uzlaşmacı ve demokrat olun. Rakipleriniz sizin yerinize geçmek kadar bilinç altlarında sizin öldürülmenizi de beklerler. Biz bu gerçeğe 20'nci yüzyılın ikinci yarısında bir başbakanla iki bakan idam edilirken bir kez daha tanık olmadık mı?

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/08/07/orta-dogulu-oldugumuzu-gormeyen-geri-zekalilar-demokrasiyi-zehirliyorlar

Yorum:

Zalimin ömrü

Sonunda o gün geldi ve Saddam ve Kaddafi’yi bile özler olduk. Niye?

Çünkü en kötü düzen bile düzensizlikten, anarşiden, fitneden iyidir.

Dün Saddam’ın diktatörlük yaptığı ülkede insanlar baskı altında yaşıyordu, bunu destekleyecek veya övecek halimiz yok ama ülke harabe halde, savaş enkazı halinde de değildi. Şimdi sorun o insanlara hepsi o günleri mumla arıyordur. ABD demokrasi götürdüğünü iddia ettiği her yerde, geride bir enkaz bırakarak çıktı. Tabii bu en iyi ihtimal. Bir de hiç bitmeyen işgalleri var. Onun sonucu olacak helak da kapısında ve onu vurmak üzere.

Allah zalimlere daimi zaferi hiçbir zaman nasip etmez.

.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 581 | Tarih: 9.08.2020
Ahmet Hakan
Doların yükselişinden siyasi çıkar ummak
Hakkı batıl, batılı hak saymak
549 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Orta Doğulu olduğumuzu görmeyen geri zekalılar demokras
Zalimin ömrü
547 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Şifre!
Sermaye’nin basını
511 Okunma
Süleyman Karagülle