Kamuoyuna dönük nabız yoklamalarına güvenmek mümkün müd
536 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

02/08/2020

Kamuoyuna dönük nabız yoklamalarına güvenmek mümkün müdür?

Halkın siyasi eğilimlerini anlamak için yapılan nabız yoklamalarına karşı oldum olası bende güvensizlik duygusu ağır basıyor... Bunun sebebi belki de gazeteciliğimin ilk yıllarında tanık olduğum durumlardır.

1960'lar
Biz 1960'lı yıllarda Cumhuriyet'te sürekli bu nabız yoklamalarını yayınlardık... Siyasal Bilgiler'den bir hocanın yönetiminde yapılan bu anketlerde İsmet İnönü
'nün CHP'si hep önde çıkardı ve seçimleri de hep Süleyman Demirel'in Adalet Partisi kazanırdı.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/08/02/kamuoyuna-donuk-nabiz-yoklamalarina-guvenmek-mumkun-mudur

Yorum:

Düşünmekten korkmayalım

Birileri anket yapıyor veya nabız yokluyor, fark etmez, neticede mevcut hükümete bir güvensizlik, bir ilgi azalması sezinleniyor ve sayın Barlas tarafından buna itibar edilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Gayet yerinde bir değerlendirme, neticede kendisinin haklı olma olasılığı oldukça yüksektir. Ülkemizde eleştiriler maalesef olay değil şahıs üzerinden yapıldığından, işin iyisine bakılmadan gayet yıkıcı yorumlar yapılabiliyor.

Benim vurgulamak istediğim başka bir şey var, genel CHP veya öyle demeyelim de muhalif kalem anlayışında iktidarı eleştirmek ve yıpratmak hedefleniyor olabilir ancak iktidar cephesinde de hep kuyruğu dik tutma ve eleştirileri itibarsızlaştırma çabası var, bunu da görmezden gelmeyelim. İki taraf da aynalardan bihaber yaşıyorlar, bana göre.

Düşünmekten ve düşüncelerimizi paylaşmaktan korkmayalım. Dünyada hepimize yer var, şükür. Her şeyi paylaşalım ki elimizde olanlarla mutlu olabilelim.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 580 | Tarih: 2.08.2020
Ahmet Hakan
Hilafet gelse kaç halifemiz olur?
Gerçek başkanlık
591 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Kamuoyuna dönük nabız yoklamalarına güvenmek mümkün müd
Düşünmekten korkmayalım
536 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Şifre!
Sermaye’nin çöküşü
506 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler