Amerika’daki seçimlerle uğraşırken Van Gölü’nde boğulan
590 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

20/07/2020

Amerika’daki seçimlerle uğraşırken Van Gölü’nde boğulanlarla ilgilenilir mi

Derin Amerika ve yerleşik medya, Donald Trump'ın yeniden başkan seçilmemesi için, yapılabilecek her şeyi yapıyorlar. Son olarak açıklanan ve telefonla yapılan bir nabız yoklamasına göre, Trump'ın rakibi Biden'ın tutulma oranı yüzde 55'miş. Yani Trump da en fazla yüzde 40'lar düzeyinde şans sahibiymiş.

Seçimler
Bu tür haberleri
 tabii ki ihtiyatla izlememiz gerekiyor. Çünkü geçen seçimde de Trump'ın rakibi Hillary Clinton bütün anketlerde önde çıkıyordu. Trump'a oy veren Amerikalılar, yerleşik medyanın ve derin Amerika'nın mensupları değiller. Bunlar milliyetçi, silah sahibi ve siyahlara, liberallere karşı olan kesim... Ayrıca sayıları 50 milyona yakın Evangelistler de Trump'tan yanalar.

Trump daha elverişli

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/07/20/amerikadaki-secimlerle-ugrasirken-van-golunde-bogulanlarla-ilgilenilir-mi

Yorum:

İnce hesap

Trump’ı aptal gösterme gayretinde olan çok ciddi bir kitle varken, Trump’ın Amerika’yı yenilmez kılma hırsına karşın onu ısrarla dünyayla çatıştırmaya çalıştıran derin bir güç varken biz ne yaparsak yapalım dünya gündemini yine barışın gelmesini istemeyenler belirleyecek. Birkaç yüz göçmen ölmüş veya ölmemiş, bu çok da önemli değil. Binlerce insan çok daha masum (!) sebeplerle ölüyor. Devletlerin beslenme politikalarının özünü teşkil eden bu masum sebepler insanları kronik hasta haline getirip öldürüyor. Böylece nesil helak ediliyor, doğa helak ediliyor, tüm canlılar zarar görüyor.

Hesap bu kadar inceyken bu yaşanılanlar ne yazık ki detay bile olamıyor.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 578 | Tarih: 19.07.2020
Mehmet Barlas
Amerika’daki seçimlerle uğraşırken Van Gölü’nde boğulan
İnce hesap
590 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Erteleme
Yeni düzen
571 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Çok işe yarayacak yedi yaşam ilkesi
Hikmet sahibi olanın öğütleri
566 Okunma
Lütfi Hocaoğlu