GİZEMLİ LADY
565 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

GİZEMLİ LADY (25.04.2020)

Barclays bankası yönetim kurulu Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, Prens Andrew, Prens Charles  2018’de toplanmıştı, Yardım çalışmasının finans tarafını Barclays karşılamayı kabul etmişti. Şimdi bu anlaşma banka için riskler oluşturuyor. Hapishanede kendini asarak intihar ettiği açıklanan Barclays’ın yönetim kurulundan Jeffrey Epstein eski sevgilisi Ghislaine Maxwell kayıp. CIA ondan bilgileri aldı ve onu bir yerde saklıyor. Prens Charles virüsten değil, Ghislaine Maxwell'in kendisiyle konuştuğu özel konuşmaları ve belgeleri CIA ile paylaşmasından korkuyor. Prens Charles'ın gücünü kullanarak Londra'da güç sahibi olan Birleşik Arap Emirlikleri ve Suud şeyhleri de endişeli.

Mike Pompeo ve CIA Direktörü Gina Haspel bu yeni sürecin sahne önündeki aktörleri… CORONA'nın gelişini hızlandıran, bu arşivlere el koyma operasyonuydu. Galiba arşivler alındı ve Epstein öldürüldü.

 

-Sermaye’nin yaptıkları oyunları fazlasıyla öğrenmemiz işe yaramaz. Şunu veya bunu yapmış olabilirler. Şurada bu, başka yerde benzer başka bir iş olur. Bizim bilmemiz gereken Sermaye’nin oyunlarından çok, kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin, ne gelirse gelsin bizim kendimizi korumamız gerektiğidir. Bunun için ülkemizde bunların etkisi olmayacak, tedbirleri almamız gerekir. Dışarıdaki mikropları yok etmek değil, virüsleri öldürmek değil mikropların ve virüslerin vücudumuzda faaliyet göstermelerini önlemek esas olmalıdır. Basın yayında mikropları ve virüsleri anlatmak yerine, onların faaliyet göstermemesi için yapılacakları anlatmalılar. Nasıl kötülük yapıldığını değil, kötülükten nasıl korunacağını öğretmemiz lazım.

BÜYÜK AKIL (28.04.2020)

CIA ajanı olarak görev yapan Robert David Steele “Epstein'ın öldüğüne dair raporların tamamının yalan olduğunu biliyorum. Başkan Trump ile CIA'in ortak operasyonuyla bu intihar kurgulandı. Ancak Epstein, CIA'nın güvenli evinde saklanıyor.’’ dedi. Steele'ye göre CIA, Coronavirüs sonrası Epstein'le çok daha fazla görüşmeye başladı.

Bill Clinton  ve eşi Hillary, Barack  Obama, Rothschild ailesine ait önemli şirketlerin CEO'ları, çok önemli iş adamlarıyla ilgili öyle görüntüler mevcut ki, dünyanın geleceğini çok kolay şekillendirecek gibi... Epstein isteseydi, ölmeden önce bu görüntülerin tamamını yayınlayabilirdi. Ancak ölüm cezası almaktansa, belgeleri CIA ile paylaşmayı seçti. CIA, büyük bir oyun kurguluyor. İçinde çok önemli siyasetçilerin olduğu bu oyun ile virüs sonrasına hazırlık yapılıyor. Steele de buna işaret ediyor. Bu kadar önemli isimler, Coronavirüs'ü değil Epstein dosyalarından endişe ediyor. Trump'ın da CIA ve Epstein'la birlikte rol alması olayları çok daha cazip hale getirmekte.

 

-Sermaye dünyayı yönetebilmek için her grupta ajanlar bulundurur. Bunlar; o dine, o ırka, o işe samimi olarak katılırlar. Çift maaşlı olarak hayatlarını sürdürürler. Amerika’da, siyahlarla beyazları, Hristiyanlarla Müslümanları çatıştırarak uygarlığa hâkim olunmuştur. Hristiyanların ve beyazların Sermaye’yi dinlememeleri sonucu Obama, başkan olmuştur. Daha önce siyahlarla bir arabaya binmeyen, aynı lokantada yemek yemeyen, aynı okulda okumayan Amerikalılar bir Müslüman siyahın çocuğunu başkan yaptılar. Amerikan halkı ses çıkarmamıştır. Çünkü Amerikan halkının ne Müslümanlara ne de siyahi olanlara düşmanlığı vardı. Sermaye’nin virüsü uydurduğu gibi uydurma bir düşmanlık algısıydı. Bugün de anlatılanlar birer senaryodur. Piyesi seyrettiğimiz gibi bunları da seyredebiliriz. Ama bizim tiyatroya gidecek zamanımız yoktur.

 

GİZLİ YÜZ (29.04.2020)

ABD, Çin'i sıkıştırmak için iyice yola koyulmuş durumda. Trump üretimi kendi topraklarına çekmek ve para üzerinde hâkimiyet kurmak amacındadır. ABD'den sonra Rothschild ailesini en iyi tanıyan isim MICHAEL CAPUTO sağlık bakanlığına gizli bakan olarak atandı. Michael, Sovyetler Birliği'nin dağılması planını yapan kişi, Putin’i ilk seçen isimlerden biriydi. Sonra Putin’in imaj danışmanlığını yapmıştı. Aslında arka planda Rusya’yı da yönetiyordu. Rothschild ailesiyle Moskova'da tanıştı. Aile, Michael Caputo'yu kendilerine çalışması için ikna etmeye çalıştı. Başaramadı. Bütün işlerin arkasında Michael Caputo vardı. Simdi de Rothschild ailesinin Amerikan sağlık sistemini çökertme planlarına karşılık sağlık bakanlığına gizli bakan olarak atandı. Amerika Birleşik Devletleri içinde başlayacak kasırga Avrupa'ya ardından da 5 kıtaya yayılacak.

-Balkan Savaşı’ndan önce Batılılar Türkiye’ye otuz milyar borç verdiler. Yalnız bu borcu Türkiye’ye verebilmek için Türkiye’de adil bir hukuk düzeninin olması gerektiği şartını koştular. Bunun için Türkiye’ye bir mütehassıs hukukçu atadılar. Hukukçu adil yargının olabilmesi için hukuk usulü kanunlarını düzenledi. Güya haksızlık yapılmasın diye birçok maddeler koydu. Bir haftada biten mahkemeler yıllarca sürmeye başladı. Böylece 30 milyar ile Türk adaletini çökerttiler. Hala Türkiye bu 30 milyarın acılarını çekmektedir. Beklemede duran 50 senelik davalar vardır. Bu hukukçunun görevi sadece Türk hukukunu bozmak değil, başka görevi de vardır. Balkan Savaşı’nı çıkaracaklardı ve Türk ordusunu Türkiye’den uzaklaştırma planını yapmışlardı. Trablusgarp’ta savaş çıkardılar ve Osmanlılar bu görevli hukukçunun tavsiyeleriyle bütün ordusunu oraya gönderdi. Görevli hukukçu Türkiye’ye diyordu ki Avrupa 30 milyarı Türkiye’ye yatırdı, artık sizinle savaşmaz. Siz Trablusgarp’ı korumaya çalışın. Böyle yaptılar da sonunda Balkan Savaşı’nda tarihin en büyük mağlubiyetini yaşadı. Bugün de aynı oyunlar oynanıyor. Türkiye’ye verilen krediler, yap-işlet modelleri hep bu oyunların bir uygulamasıdır.


YENİ PARA (30.04.2020)

1929 buhranı sonrası yeni bir dünya kuruldu. O tarihlerde, ABD bütün altınları topladı halkın altın almasını da yasakladı. Bütün altınları topladılar sonra da fiyatını 10 kat arttırdılar. O yıllarda ABD Başkanı tüm emtia fiyatlarının değerini belirliyordu. 1935'te Morgan Stanley kuruldu. 1939'da Rockefeller Center, 1944'te IMF ve 1947'de CIA kuruldu. 1913 yılında Amerikan Merkez Bankası kurulmuştu ama gücü yoktu. Ne zaman bu 4 büyük güç kuruldu, FED de zamanla çok sarsılmaz bir dev haline geldi. Uluslararası Para Fonu tarafından 1969 yılında SDR yani Special Drawing Rights adlı uluslararası bir rezerv para birimini hayata geçirdi. Amerikan Doları, Sterlin, Euro, Yuan, Yen gibi para birimleriyle bir sepette toplanıp değeri belirleniyor. Ancak IMF Başkanı Christine Lagarde'ın büyük projesi artık hayata da geçiyor. Dünyanın en güçlü para birimi olması beklenen IMFCOIN yani dijital en güçlü para projesinin startı verildi.

Dijital para yani SDR yani IMFCOIN, Dolar’a endeksli olacak. DOLAR'a bağlı dijital para piyasada ciddi şekilde kullanılmaya başlandıktan sadece 5 yıl sonra tüm ülke para birimlerini bitirecek.
IMFCOIN dünyanın tek para birimi olacak. 


-Piyasalar para birimleriyle oluşur. Farklı para birimleri farklı piyasaları oluşturur. Piyasanın tarifi böyledir. Fiyatlar, ücretler, kiralar ve kârlar tek bir para birimiyle oluşuyorsa o bir piyasadır. Sanayileşmeden önce, bilgisayar teknolojisi bulunmadan kurulmuş olan piyasalar küçük piyasalardı. Kâğıt para ve bilgisayar bulunduktan sonra büyük piyasalar oluştu. Bugün dünyada mevcut olan bütün paralar Dolar’a endekslidir. Dolayısıyla dünya tek piyasa olmak üzeredir. Sermaye yaptığı uluslararası anlaşmalarla piyasayı tek paraya götürmektedir. Buna karşılık küçük piyasalar direnmekte kendilerini korumaya çalışmaktadır. Bugün devletlerin paraları vardır ama hepsi Dolar endekslidir. Açık işçilerin bulunduğu dönemlerde, işçilik sistemi faizli para ile dengelenebiliyordu. Bugün ise işsiz insan kalmadığı için, yeni işyerleri işçi bulamadığı için faizli para sistemi artık yeryüzünün ekonomisini çeviremiyor. Bugünkü krizler, savaşlar, terör, virüs hep bu faizli para sisteminden doğmaktadır. Sermaye hala tek paranın peşine koşmaktadır. 5 sene sonra Dolar hükmetmeyecek, Dolar belki de piyasadan çekilecektir. Uluslararası para kuyumcuların ürettikleri altın bonosu olacak, ülke içi paralar emeğe dayalı toprak parası olacak. İllerde inşaat malzemesine dayalı demir para olacak. Bucaklarda ise tüketim mallarına dayanan buğday parası olacak. Para artık faiz karşılığı değil, varlıklar karşılığı çıkacak.

 

COIN-19 (01.05.2020)

FED'in raporlarına göre yaklaşık 100 trilyon Dolar piyasada dolaşıyor. Birkaç ay önce küresel borcun yani ülkelerin toplam borcunun 250 trilyon Dolar’a ulaştığı açıklandı. Bu rakamın 5 yıl sonra 500 trilyon Dolar olacağı konuşuluyor. 198 ülkenin yurtiçi hâsıla toplamı 88 trilyon. 100 trilyon Dolar para var, ancak borç 500 trilyon Dolar’a doğru ilerliyor.
Yeni para rezervesi için çalışılıyor. SDR'nin kontrolü tamamen IMF'ye geçecek.
Bugün sağlıkla ilgili önerileri sorgusuz alan bir toplum oluşmaya başladı.
Şimdi kimse üzerinde para taşımak istemiyor.
Son 5 yılda bankacılık sistemiyle nakit paranın yüzde 50'si oyun dışına itildi. IMFCOIN bir kart ya da bir kod bir cip uygulama peşinde. İnsanlar hiçbir yerde artık para kullanmayacak. IMFCOIN bunu sağlayacak. Bunların yapılması için insanların Coronovirus gibi virüsle yönetilmesi gerekiyordu ve bu başarıldı. Bundan sonrası 198 ülkenin 150'si IMFCOIN'i kabul ettiği anda, yine Dolar tek rezerv para olacak.

 

-Ekonomi iki şeye dayanır. Biri üretim ve tüketim ekonomisidir. İnsanlar üretir ve insanlar tüketir. Üreten insandır, tüketen de insandır. Ancak, insanlar ürettiklerini kendileri tüketmezler. Ürettiklerini satarlar, yerine başkalarının ürettiklerini alıp tüketirler. Biz uygarlığı, satılanın alınana oranı olarak tarif ediyoruz. Üretilenlerin satılması, ya kendi bucağında, kendi ilinde, kendi ülkesinde veya insanlıkta olur. Piyasaların oluşmasında dengesizlik vardır. Bir semtte (köy veya sokak) üretilen bir malın üreticiler arasında bölüşülmesi Türk lirası veya Dolar ile yapılması halinde kişinin üretime katkısı arz ve talep kanunlarına göre bölüşülemez. Bu üreticinin tüm dünya malları içerisindeki payı belirlemek mümkün değildir. Piyasanın oluşması için birinci şart stoklara dayanır. Yani piyasada mal çoksa fiyatı azalır mal azsa fiyatı çoğalır. Denizde bir bardak suyun etkisi olmaz. Bundan dolayıdır ki kentlerde su dağıtımı için su kuleleri kurulur. Sular ancak onlarla dengelenebilir. Ekonomi yeryüzünde tek olmalıdır ama piyasaların oluşması için yerel paralar kullanılmalıdır. Tek para ile dünya ekonomisini düzenlemek mümkün değildir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Dolar’ın sonu

Faizli para sisteminde, paranın piyasadan faiz alabilmesi için piyasaya yeni para sürmek gerekir. 1 trilyonun gelecek sene %5 (5 milyar) faizi alabilmesi için, 5 milyar parayı piyasaya sürebilmesi gerekir.   Eğer sürmezse faizi tahsil edemez. Piyasada olmayan parayı nasıl tahsil edecek?

1 trilyon Dolar para, 500 trilyonluk iş yapıyor. Yani 500 trilyonun faizi ödeniyor demektir.  500 trilyonun faizi de 5 trilyon eder.  Bunun anlamı da piyasada 1 trilyon para var ve 5 trilyon faiz ödeniyor. Bu çıkmaz sokaktır. Rublenin başına gelen, Dolar’ın başına da gelecektir. Tek çıkar yol Altın Bono’dur.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
03.05.2020
09:03


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1062

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1062. Hafta - 02 MAYIS 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1062. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ, Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İKİ FARKLI YAYIN ORGANI

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-28

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-29

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-30

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-31

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-32

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-33

Reşat Nuri EROL

***

ŞUARA SÛRESİ- 2. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طسم (1) تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْمُبِينِ (2) لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ (3) إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّمَاءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْنَاقُهُمْ لَهَا خَاضِعِينَ (4) وَمَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنَ الرَّحْمَنِ مُحْدَثٍ إِلَّا كَانُوا عَنْهُ مُعْرِضِينَ (5) فَقَدْ كَذَّبُوا فَسَيَأْتِيهِمْ أَنْبَاءُ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ (6) أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ (7) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُمْ مُؤْمِنِينَ (8) وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (9)

***

وَإِذْ نَادَى رَبُّكَ مُوسَى أَنِ ائْتِ الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (10) قَوْمَ فِرْعَوْنَ أَلَا يَتَّقُونَ (11) قَالَ رَبِّ إِنِّي أَخَافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ (12) وَيَضِيقُ صَدْرِي وَلَا يَنْطَلِقُ لِسَانِي فَأَرْسِلْ إِلَى هَارُونَ (13) وَلَهُمْ عَلَيَّ ذَنْبٌ فَأَخَافُ أَنْ يَقْتُلُونِ (14) قَالَ كَلَّا فَاذْهَبَا بِآيَاتِنَا إِنَّا مَعَكُمْ مُسْتَمِعُونَ (15) فَأْتِيَا فِرْعَوْنَ فَقُولَا إِنَّا رَسُولُ رَبِّ الْعَالَمِينَ (16) أَنْ أَرْسِلْ مَعَنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ (17) قَالَ أَلَمْ نُرَبِّكَ فِينَا وَلِيدًا وَلَبِثْتَ فِينَا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ (18) وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنْتَ مِنَ الْكَافِرِينَ (19) قَالَ فَعَلْتُهَا إِذًا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ (20) فَفَرَرْتُ مِنْكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ فَوَهَبَ لِي رَبِّي حُكْمًا وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُرْسَلِينَ (21) وَتِلْكَ نِعْمَةٌ تَمُنُّهَا عَلَيَّ أَنْ عَبَّدْتَ بَنِي إِسْرَائِيلَ (22)

NOT: Küçük harflerle yazılmış sözlük kısmını seminerde okumanıza gerek yoktur. İsteyenler sonra okurlar. Çoğu tekrardır. Bazı ayetlerin altına sözlük kısmını eklemedik, sebebi, önceki ayetlerde aynı kelimeler geçtiği içindir.

وَإِذْ نَادَى رَبُّكَ

Va EiÜ NAvDAy RabBuKa (Va EiÜ FavGaLa FaGLuKa)

“Ve hani Rabbin nida etmişti”

نَدْوَة halkın toplandığı yerdir. Toplanmadan önce toplantıya yüksek sesle çağırmaya نِدَاء denmiştir. Daha sonra çağırma fiilinin mastarı olmuştur. Kuranda ندو53, ندم 7 defa geçer. Toplam 60 (22*3*5) eder.  

ن belirsizliği, د çevreyi, و birliği ifade eder.

قَالَ لَهُنَادَاهُدَعَاهُ birbirine yakın ifadelerdir. قَالَ de teklif ve icap vardır. Nida ve duada ise tek taraflı istek vardır. Muhatabın kabul veya reddi ile alakalı değildir. Nida eşit kimselerin birbirine seslenmesidir (birbirini davet etmesidir). Dua ise asttın üstten isteğidir. Emir ise üsttün asttan isteğidir.

رَبْوَة tümsek demektir. Çöllerde tümseğe benzeyen yer yer serpilmiş ağaçlıklara da رَبْوَة denir. Sonra yavaş yavaş gelişme karşılığı kullanılmıştır. Birden oluş “hilkat” ile ifade edilir, evrimle gelişmeler rabvet ile ifade edilir. ربب kökü de ربو’den dönüşmüştür. Terbiye kelimesi bunlardandır. Türkçe olarak “yetiştiren” veya “yetiştirici” olarak tercüme edilir. Kur’an’da ربب 981, رمي 9 defa geçmektedir. Toplam 990 (2*32*5*11) eder.

ر tekrarı, ب geçidi ifade eder.

Bu surenin ilk bölümünde peygamberlerin oluşturduğu uygarlıkların sonuncusu olan Kur’an uygarlığını anlatmıştır. Son iki ayetle sure 8 bölüme ayrılmıştır. Şimdi bu seminerde Kur’an uygarlığından sonra ikinci uygarlık olan Tevrat uygarlığı anlatılacaktır.

Bugün yeryüzüne inmiş ilahi kitaplardan Furkan olan yani hükümleri içeren iki kitap vardır; Tevrat ve Kur’an. Tevrat, Kuran’ın nazil olmasından önceki uygarlık uygulamasıdır. Mühendislikte yeni bir şey yapılacaksa, proje yapılırken, proje yapılmadan evvel usta işi uygulama yapılır. Bu uygulama başarılı olunca projesi kesinleştirilir. Proje kesinleşince bir örnek uygulama yapılır. Proje ve örnek uygulama imalathanelere verilir ondan sonra seri üretime geçilir. Tevrat, Kur’an gelmeden evvelki proje uygulamasıdır.

Sünnet projenin örnek uygulamasıdır.

Peygamberlere dayalı uygarlıklar birinci Kur’an uygarlığı ile tamamlanmış olur.

Bu sure peygamberler uygulamasının bütününü anlatan bir suredir. Tevrat ikinci derecede rol oynar. Burada bu sıralamaya uyulur.

Tevrat uygarlığı önceki surelerde anlatılırken وَإِذْ ‘ler ile anlatılır. Burada hazflar yapılarak Tevrat uygarlığına atıflar yapılır. إِذْ ile Bakara Suresi’nde ve diğer surelerde anlatılan Tevrat uygarlığı hatırlatılmış olur. وَ ile başka surelere atıf yapılmasa da إِذْ ile başka sureler hatırlatılmış olur. “Bunlar mübin ayetlerin kitabıdır” cümlesine atfedilir.

Musa Peygamber Medyen şehrinden ayrılınca bir ateş görür, oraya varınca da Allah Musa’ya hitap eder. O andan itibaren Musa’nın kıssası anlatılmaya başlanır.

“Rabbin nida etti” diyor. “Rab” terbiye eden yani uygarlaştıran demektir. Uygarlıklar birbirlerine eklenerek insanlık bugünkü haline yani bugünkü seviyesine gelmiştir.

...

DEVAMI VE TAMAMI

"SEMİNERLER"DE...






Sayı: 567 | Tarih: 3.05.2020
Uğur Dündar
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi değişec
Erdoğan'a virüs fırsatı
680 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Eşcinsellik Diyanet Ankara Barosu
Hiçbir anlamı olmayan açıklama
637 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bir sokağa çıkma yasağı anısı ve İsviçre ile Türkiye’ni
Dünya nefes alamıyor
622 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
GİZEMLİ LADY
Dolar’ın sonu
565 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle