Korsan General Hafter imzadan kaçarak Berlin sürecini d
739 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

15.01.2020

Korsan General Hafter imzadan kaçarak Berlin sürecini de tehlikeye soktu

Demek ki "Wagner" diye bilinen Rus kiralık askerlerinin geri çekilmeleri, korsan General Hafter'i uyarmaya yetmemiş. Gece Moskova'dan ayrılan Hafter, anlaşmayı imzalamamasına neden olarak Libya Ulusal Ordusu'nun birçok isteğinin karşılanmamış olmasını göstermiş. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu"Hafter böyle devam ederse Berlin Süreci'nin anlamı olmaz" dedi.

Hafter neler istedi?
Korsan General Hafter, darbeci ordusunun Trablus'a girmesine izin verilmesini, Ulusal Birlik Hükümeti kurulup kendisinin kurduğu Tobruk'taki Meclis'ten güvenoyu almasını, ateşkeste Ankara'nın katılımının olmamasını ve Türkiye'nin askerlerini ülkeden çekerek UMH ile imzaladığı anlaşmaları iptal etmesini talep etmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/01/15/korsan-general-hafter-imzadan-kacarak-berlin-surecini-de-tehlikeye-soktu

 

Yorum:

Bekleyip görelim

Nasıl bir iyi niyetse bizimkisi her şeyin konuşularak çözülebileceğini umuyoruz. Bir kıvılcımla Libya’ya asker bile göndermeye hazırdık. Bunun bizi savaşımız olmadığını kabul etmiyorduk. Bizim tutumumuz artık komşuluğu, sınırları, bölgeleri aştı. Bizim yaptığımız şeyin bir adı yok, en azından ben bilmiyorum. Battı batacak denen bir gemiden başka fırtına mağdurlarına devamlı yardım eli uzatılıyor. Bu, eğer iyi niyet göstergesiyse eninde sonunda, işin muhasebesi çok başka bir şey söylese bile bize yarar sağlayacak, daha da önemlisi sonuçları hayırlı olacaktır. Bakalım.

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
21.01.2020
19:35

Dış güçler bizim kabuğumuza çekilip kalmamızı istiyor. Sayın cumhurbaşkanımız bu oyunları görüyor. ABD, AB, BM hiçbiri dostumuz değil. Halkı Müslüman olduğu halde kukla yöneticilerle yönetilen devletler de bugün için dostumuz değil.

Ayrıca 3.Dünya savaşında bizi ilk önce havadan vurmak isteyecekler işte bunun için S400' leri vb almamızı istemiyorlar. Bizim kabuğumuzdan çıkıp belli başlı ülkelerde askeri üsler kurmamız, Libya da dahil olmak üzere gereklidir.

ABD, ABD'den savaşmayacak, çeşitli ülkelerdeki üslerinden kalkacak uçaklar, füzelerle savaşacaktır öncelikle.

Trump'u seçenler 3. Dünya Savaşını başlatsın diye seçtiler. Yakın zamanda olacak başkanlık seçimlerinden dolayı Trump ne yapacağını şaşırmış gibi görünüyor. Tahminimce yeniden seçilecek ve bir savaşı başlatırsa ABD yeni devletlere bölünecektir.

Bir zamanlar Kore'ye gittik şimdi ise gerek Libya'da gerekse anlaşabileceğimiz devletlerde askeri üslerimiz olmalı.

Fırat'ın altından bir dağın kapağını açacağı ile ilgili bir hadis var. Devletler özellikle ABD Orta Doğuya üşüşüyorlar. Bu altın dağdan murat belki de petroldür. Petrol için Dünya savaşını başlatmak istiyor olabilirler. Müslümanlar için müjde olabilecek bir hadisi kısaltarak ekliyorum. 

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Rumlar, A`mak ve Dabık nam mahallere inmedikçek kıyamet kopmaz. Onlara karşı Medine`den bir ordu çıkar. Bunlar o gün arz ehlinin en hayırlılarıdır. Bu ordunun askerleri savaşmak üzere saf saf düzen alınca, Rumlar: "Bizden esir edilenlerle aramızdan çekilin de onları öldürelim!" derler. Müslümanlar da: "Hayır! Vallahi sizinle, kardeşlerimizin arasından çekilmeyiz" derler. Bunun üzerine (Müslümanlar) onlarla harb eder. Bunlardan üçte biri inhizama uğrar. Allah ebediyen bunların tevbesini kabul etmez. Üçte biri katledilir, bunlar Allah indinde şehitlerin en faziletlileridir. Üçte biri de muzaffer olur. Bunlar ebediyen fitneye düşmezler. Bunlar İstanbul`u da fethederler.''

ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN.





Sayı: 553 | Tarih: 19.01.2020
Uğur Dündar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir Adnan Kahveci’si olmayınca
Erdoğan ın oyu % 52 dir.
782 Okunma
2 Yorum
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Korsan General Hafter imzadan kaçarak Berlin sürecini d
Bekleyip görelim
739 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Şiî teo-politiği, Sünnî jeo-politiğini kuşatırken...
İNKILAP,DEVRİM, İRAN VE ADİL DÜZEN!
708 Okunma
Ali Bülent Dilek