Yalan söyleyenin burnunda ‘Pinokyo etkisi’ görülürmüş
805 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

24.11.2019

Yalan söyleyenin burnunda ‘Pinokyo etkisi’ görülürmüş

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazdıklarını açıklığa kavuşturmak için yaptığı her açıklama, işi daha da karıştırıyor. Turan bu açıklamalarından bir tanesinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li Muharrem İnce'dir" dedi.
CNN TÜRK'teki 'Gündem Özel' programına mesaj gönderen Muharrem İnce ise, "Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim'de kendimi yakarım" dedi.

Taksim'de kendini yakmak
Yalan söyleyenlerin ne tür cezalara çarptırılacakları tarih boyunca hem din aleminde hem de hukuk dünyasında yoğun biçimde tartışılmıştır. Bu açıdan bakıldığında Muharrem İnce'nin "Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim'de kendimi yakarım" şeklindeki açıklaması, yalan söylemekle ilgili yeni bir müeyyideyi, yani "Taksim'de kendini yakmak" fiilini gündeme getirdi.

 

Tamamı için

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/11/24/yalan-soyleyenin-burnunda-pinokyo-etkisi-gorulurmus

Yorum:

Acaba?

İşimiz emareye kaldıysa yandık. Sayın yazarımızın tezi doğru olsa hangi siyasetçi öyle bir burunla sokağa çıkma cesaretini gösterir, çok merak ediyorum doğrusu. Bundan daha çok merak ettiğim bir şey varsa o da Taksim’in ateşle ve meydan okumayla olan ilişkisidir.

Bir devrim ruhu mu var o lokasyonda yoksa zorla mı lanse edilmeye çalışıyor anlayamıyorum. Bana, er meydanından, cesaret meydanından, doğruluk meydanından çok başka bir yeri çağrıştırıyor. Günahların bedelinin ödendiği dehşet bir yeri. O yüzden demem o ki illa yakacaksan, asacaksan o kadar uzağa gitmene gerek yok, boş bulduğun yerde yakıver kendini, yorma kimseyi. Olmadı yakma kendini, dik bir duruş sergile, yaptıkların doğrulasın, zaman doğrulasın seni.

Burada mazot olmuş kaç para, ölürken bile israf peşindeyiz. Bir işi de düzgün yapsak be kardeşim, değil mi ama?

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 545 | Tarih: 24.11.2019
Ahmet Hakan
Canı rüküş olmak istiyorsa bırak olsun
Müslim-Mümin
1425 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yalan söyleyenin burnunda ‘Pinokyo etkisi’ görülürmüş
Acaba?
805 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler