Trump bizim teröristimize “General” dediğine göre biz d
728 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

28.10.2019

Trump bizim teröristimize “General” dediğine göre biz de El Bağdadi’ye “Mareşal” diyeli mi?

Amerika da, Trump da ölçüyü kaçırmaya başlamadılar mı? Kendilerini doğrudan ilgilendiren sorunlar söz konusu olduğunda ateş gibi oluyorlar. Mesela Amerika'yı tehdit eden El Kaide lideri Bin Ladin'i etkisiz hale getirmek söz konusu olduğunda, Pakistan'ın sınırını aşıp, suikast timlerini oraya gönderebiliyorlar. Ama bizim teröristlerimizi başlarında taşıyorlar.

Önemli bir şey olmuş
Dün sabah da
 Başkan Trump'ın "Az önce çok önemli bir şey oldu" şeklindeki tweetiyle güne başlandı... Derken DEAŞ'ın lideri olduğu söylenilen El Bağdadi'nin, İdlib'deki bir operasyonla öldürüldüğü duyuruldu. "Associated Press" (AP) Haber Ajansı'nın aktardığına göre, El Bağdadi Suriye'nin İdlib kentindeki saldırı sırasında bir patlamada öldü.

Yardım etmişiz

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/10/28/trump-bizim-teroristimize-general-dedigine-gore-biz-de-el-bagdadiye-maresal-diyelim-mi

 

Yorum:

Kendin yaz, kendin oyna usulü

ABD imkanlarıyla yetiştirip elleriyle bölgeye yerleştirdiği teröristlere tabii ki “Genaral” diyecek. Yazarımız farkında olmasa da bunlar ABD ordusundan rütbelidirler. Trump‘ta siyasi kıvraklık olmadığı için bunu resmi bir dille açığa vurmuş oldu veya her zamanki gibi kelime oyunları ile Türkiye’nin reaksiyon vermesini bekliyor.

Bağdadi’ye gelince, o da ABD’nin adamı, Bin Ladin gibi, daha adını bilemediğimiz niceleri gibi. Öldürülmesi de tabii gerçek ise ne de olsa ABD’nin hiçbir beyanına güvenilemeyeceğini öğrenmiş bulunuyoruz, gayet anlamsız ve önemsiz. Sermaye tarafından orada görevlendirilecek başka bir piyon nasıl olsa hazırda bekliyordur. O yüzden bu söylemlerin haber değeri yok, üzerinde düşünmeye de tartışmaya da gerek yok.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 541 | Tarih: 27.10.2019
Ahmet Hakan
Yaklaşmıyormuş yaklaşmakta olan
Suriye’de yapılan hatalar
762 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Zihniyet devrimi ve maarif devrimi olmadan aslâ!
ZİHNİYET DEVRİMİNİN MANEVİ GÜCÜ ADİL DÜZENDİR
754 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Tarih yazmak
Türkiye de dahil
744 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Trump bizim teröristimize “General” dediğine göre biz d
Kendin yaz, kendin oyna usulü
728 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler