Beyin göçüne inat
751 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

UĞUR DÜNDAR  3MART 2019

Prof. Sancar ona evladı gibi davranıp, gereken her türlü desteği veriyor. Hatta bir röportajında Ogün'den bahsederken “İleride ne yapmak istiyorsun” diye soruyor. Ogün de “Türkiye ye dönüp bilimsel çalışmalarıma orada devam etmeyi düşünüyorum. Belki sizin gibi Nobel alamam ama, ülkemde Nobel alabilecek öğrenciler yetiştirebilirim” diyor.

Pırıltılı beyinlerin yurt dışına gitmeye, hele hele Aziz Sancar gibi muhteşem bir bilim insanının yanında çalışmaya can attığı bir süreçte Ogün'ün bu cevabı, hocasının gözlerini yaşartıyor. “İyi ki sana bu şansı vermişim. Sen de aynısını Türkiye'deki öğrencilerine tanıyacaksın. Ne mutlu o öğrencilere” diyerek onu kucaklıyor ve gözyaşlarını saklamaya çalışarak kutluyor.

★★★

Aziz Hoca bununla da yetinmiyor. Azerbaycan'daki bir konferansında 2016 yılından 2018 Haziran ayına kadar birlikte çalıştığı Ogün için “Türkiye bu çocuğa sahip çıksın. İleride çok değerli çalışmalar yapacak” diyor.

★★★

Ogün beyin göçünün doruğa çıktığı 2018'in Haziran ayında, kendisini yetiştiren ülkesine dönüp Sabancı Üniversitesi'nde Hesaplamalı Genom Analizi yapan bir laboratuvar kurmaya başlıyor.Birçok değerli insanın kapağı yurt dışına atmaya çalıştığı bir süreçte onca imkanı bırakıp niçin döndüğünü soranlara da “Beni bu ülke yetiştirdi. Şimdi yetiştirme sırası bende.  Nobel kazanacak öğrenciler yetiştirmek için döndüm” cevabını veriyor.
Dileriz bize özgü kısır çekişmeler ve kıskançlıklar nedeniyle bu gencecik bilim insanını ideallerinden soğutup, yurda döndüğüne döneceğine pişman etmezler!..

 

Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/beyin-gocune-inat-nobel-alacak-bilim-insanlari-yetistirmek-icin-turkiyeye-dondu-3757095/

 

YORUM

insanı insan yapan değerlerin en başında; eğitim yuvalarında yetişen evlatlarımızın, yaratılış gayesine uygun bilgilerin en doğru şekilde kendilerine verilmesi gelir.

yetiştirilen bilim insanında,allaha kulluk bilinci yoksa, imandan kur andan bi haber ise, yüzlerce,binlerce kitap ezberlemiş, ayaklı kütüphane seviyesinde dünyevi bilgiler ile donatılmış fakat, kur an dan bihaber ise, beynine doldurduğu bilgiler,hiçbir mana ifade etmez.

onca bilgileri, kur an ile destekler,inanır ve ilahi manalar ile ilmi yorumlar ve yeni nesillere aktarırsa, hem dünyası,hem ahireti kurtulmuş olur.

 ne güzel söylemiş akif;

imandır o cevher ki ilahi ne büyüktür. 
imansız olan paslı yürek sinede yüktür”

 

yunus emre der’ki;

 

İlim ilim bilmektir

İlim kendin bilmektir

Sen kendini bilmezsin

Ya nice okumaktır

 

Okumaktan murat ne

Kişi Hak'kı bilmektir

Çün okudun bilmezsin

Ha bir kuru ekmektir

 

Not; İtalik ifadeler, yorumlar; Hüseyin Bağdatlı’ya aittir.

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 507 | Tarih: 3.03.2019
Mehmet Barlas
Meğer yükselen değerler balonmuş…Birer birer patlıyorla
Adil Düzen
878 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kim kazanacak? Kim kaybedecek?
Bu heves niye?
861 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Yatta tezgah
Türkiye’ye saldırı
762 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Beyin göçüne inat
İman yoksa,beyin de yoktur.
751 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
28 Şubat’ın iki büyük ihaneti!
28 ŞUBAT TAHLİLCİLERİ! BATIL DÜZENDE BATILI YENEMEZSİNİ
679 Okunma
Ali Bülent Dilek