Muhtıra
777 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

22/02/2019

1-Muhtıra

ABD’de Aile ile Pentagon arasında büyük çatışma var. Trump arada, Beyaz Saray’da yapa yalnız. Ailesi bile yanında değil.

- Sorun faizli sistemin artık çalışmaması sorunudur. ABD varlığını koruyabilir. Bunun için her federe devlet kendi parasını çıkarıp ekonomi bakımından bağımsız devlet olmalıdır. ABD orduları dünyadan çekilmelidir. Silahla dünyayı yönetme devri sona eriyor. Karşılıksız para ile dünyayı yönetme devri sona eriyor. Dünyaya hükmetmek için altın bonosu iyi kullanmayı bileceksiniz.  Rekabet piyasasında başarılı olacaksınız. İlim ve teknikte de ileride olacaksınız. Yeni dünya bunun üzerine kurulacaktır. ABD Aile ile barışmalıdır. Sermaye tekeline son verecektir. Faizli sistemden vaz geçmelidir. Silah zoru ile dünyayı yönetmekten vaz geçecektir. Hakem kararlarının emrinde olmalıdır.

 

2- Yeni denge

Selman, ARAMCO’yu Aile’ye teslim etti.  Pentagon cephe aldı. Kaşıkçı cinayetinden sonra Selman büyütülüyor. Pakistan’a gitti özel karşılandı. Hindistan’a gidecek, Çin’e gidecek. ARAMCO’nun sahibi onun yanında şirketler satın alınıyor. Dünyanın etkin bir kralı haline getiriliyor, yeni denge böyle oluşuyor.

- Sermaye Şii-Sünni çatışmasını başaramadı. Şimdi Arap-Acem çatışmasına hazırlanmıştır. Güçlü olursa Türkiye ve İran’a saldıracak. Hilafet onların eline geçecek. Birbirinden ayrılamayan Türkiye ve İran parçalanacak ve oluşan devletçikler İsrail’in eyaleti gibi olacak.  Türkiye’nin burada yapacağı iş İran’la bir olmaktır. Rusya ve Kara Avrupası ile bir olmalıdır. Suudi Arabistan’da bir iki hafta içinde yönetim değişebilir. 15 Temmuz ve Afrin benzeri bir durum olabilir. Endişe edilecek bir şey yok. Aile’nin hakimiyeti bir günde biter. Onu yenecek silah Altın Bonusu’dur. Bunu Türkiye ortaya koyabilir.

 

3-Uygur adım!

Selman Pakistan’a gitti. Belucistan’da kurulacak Kürt devletinin iznini satın aldı. Bu, Ortadoğu’dan Kürtlerin uzaklaştırılmasıdır. Kürtlere yeni vatan kuruluyor. Bizim aleyhimizde değil Çin rahatsız olacak.

- Acem-Arap çatışmasını yaparken Kürtlerin Acemlerin yanında olmasını istemeyen derin Sermaye Kürtleri Ortadoğu’dan Belucistan’a kaydırıyor. Arapların yanında yer almasını istiyor. Savaş sonunda dünyaya Arapların değil de nüfusu az olan Kürtlerin hakim olmasını ister. Sonuç hezimet. Kürtlerle Türkleri savaştıramayan Sermaye şimdi İranlıları savaştırma çabasında.

 

4- Ankara bastırdı

Kürtler Ortadoğu’dan uzaklaştırıldı. Buna Ankara sebep odu.

- Kürtlerle Türklerin arası açılmadı. Şeyh Said İsyanı ile başlayan çatışma günümüze kadar getirilmiştir. Sermaye Kürtleri Türkler aleyhinde silahlandırıyor, destekliyor. Türkiye burada Kürtlere zulüm de yaptı. Ne var ki Kürt halkı Türklere cephe aldı.

Bunun bir numaralı bir sebebi var. Teröristler solcu idiler. Kürt halkı da orada olduğu için onun yanında yer aldı. Sonunda Ortadoğu’daki Kürt Devleti siyaseti bir asra yakındır yapılan darbelerle başarıya ulaşamadı. Kürtleri yanında tutmak için ordu silahlandı. Bugün Türkiye’de eğer CHP’nin İslam karşıtlığı politikası iflas etmişse bunda Kürtlerin rolü büyüktür. Milli Görüş’ün yanında yer alan Kürtler İslam düşmanı PKK’yı yendi.

ABD artık Ortadoğu’nun Akar ile yönetilmesine karar verdi. Türkiye’yi Pentagon, Aile ve Rusya yanına almak istemektedir. Sonuç ne olur? Türkiye tarafsız barış politikası sürdürürse üçüncü cihan savaşı olmaz.

 

5- Böl parçala yönet!

Pentagon dünyayı bölüp yönetmek istiyor. Her yerde ayrılık çabaları var.

- Öncelikle bunlar Pentagon tarafından değil derin Sermaye tarafından, Yahudi Sermayesi tarafından yapılmaktadır. Pentagon ve Aile bölünmesi, Çin ve ABD bölünmesi hep onun tezgahıdır. Ne var ki insanlık bunları biliyor. Artık derin Sermaye, oyunları eskisi kadar oynayamıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sorun Merkezi Yönetim

Faizli işçilik sisteminin doğal sonucu olarak merkezi yönetim oluşmuştur. Merkezi yönetim sürdükçe ayrılma talebi bitmeyecektir. Akevler’de hazırlanan İnsanlık Anayasası’nda bu sorunlar net olarak çözülmüştür.

Semt kooperatifleri kuruluyor. Bunlar yüz civarında aileden oluşmuştur. Üretim ve tüketim burada yapılıyor. Her semtin semt nakdi vardır. Bu, semt bonosudur. Semt içinde bu nakit geçerlidir.

Ona yakın semt birleşip bucak oluşturuyor. Bucakta tüm yasalar oluşur, halk onlara teslim olmakla bağımsız bir kent devleti olarak yaşamaktadırlar. Her bucağın kendi kanunu, kendi hukuku vardır.

Yüze yakın il birleşip bir il oluşturmaktadır. İç güvenliği il sağlamaktadır. Kendi jandarma birliği vardır. Kendine özgü parası, meclisi, başkanı vardır. Bağımsız bir devletçiktir. Sadece dış güvenlik için yani savunma konusunda ulusal devlete bağlıdır. Devletler bağımsızdır.

Devletler ikiye ayrılmakta hakemlik sistemini kabul eden barış (İslam) devletleri, hakimlik sistemini kabul etmeyen savaş devletleridir. Barış devletleri hakemlerin kararları etrafında savaş devletleri ile sürekli çatışma halinde idiler.

Nüfus bakımından bucakların nüfusu 3000 ile 10000 arasındadır. İlerin nüfusu 300.000 ile 1 milyon arasındadır. Devletlerin nüfusu 30 milyonla 100 milyon arasındadır.  Halkın isteği ile ve yeter nüfusun sağlanması ile halkın göç etmesi yolu ile istekleri ile bir araya getirmek şartı ile barış yoluyla bucak, il, devlet kurulabilir. Birleşip tek bucak, tek il, tek devlet olunabilir. Nüfus limitleri içinde kalmak şarttır.

İnsanlık er veya geç Kur’an’ın önerdiği İnsanlık Anayasası’na geçmek zorundadır.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
25.02.2019
11:41

 

 

1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1002

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1002. Hafta - 23 ŞUBAT 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1002. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Yap İşlet Modeli İLE NEREYE?!.

***

HER ŞEYE RAĞMEN ÜMİTLİYİZ… NASIL?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Faizli uygulamalar ve faizsiz sistem arayışları…

Ekonomi, kredi, kredileşme, karz, selem sistemi

İslam iktisat sistemi, tekaruz, karz-ı hasen ve …

Ekonomi sorunlu ya; çare ve çözüm niyetine…

Faizli düzen/sistem; faizin tanımı ve kapsamı (6)

Faizli düzen/sistem; rizikosuz kazanç, borç, kira(7)

Reşat Nuri EROL

 

***

 

HAC SÛRESİ - 4. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

يَاأَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ (1) يَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَتَضَعُ كُلُّ ذَاتِ حَمْلٍ حَمْلَهَا وَتَرَى النَّاسَ سُكَارَى وَمَا هُمْ بِسُكَارَى وَلَكِنَّ عَذَابَ اللَّهِ شَدِيدٌ (2) وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّبِعُ كُلَّ شَيْطَانٍ مَرِيدٍ (3) كُتِبَ عَلَيْهِ أَنَّهُ مَنْ تَوَلَّاهُ فَأَنَّهُ يُضِلُّهُ وَيَهْدِيهِ إِلَى عَذَابِ السَّعِيرِ (4) يَاأَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَغَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَيِّنَ لَكُمْ وَنُقِرُّ فِي الْأَرْحَامِ مَا نَشَاءُ إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّكُمْ وَمِنْكُمْ مَنْ يُتَوَفَّى وَمِنْكُمْ مَنْ يُرَدُّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْلَا يَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَيْئًا وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنْزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ (5) ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَى وَأَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (6) وَأَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لَا رَيْبَ فِيهَا وَأَنَّ اللَّهَ يَبْعَثُ مَنْ فِي الْقُبُورِ (7) وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًى وَلَا كِتَابٍ مُنِيرٍ (8) ثَانِيَ عِطْفِهِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ لَهُ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَنُذِيقُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَذَابَ الْحَرِيقِ (9) ذَلِكَ بِمَا قَدَّمَتْ يَدَاكَ وَأَنَّ اللَّهَ لَيْسَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ (10) وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَى حَرْفٍ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ (11) يَدْعُو مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَضُرُّهُ وَمَا لَا يَنْفَعُهُ ذَلِكَ هُوَ الضَّلَالُ الْبَعِيدُ (12) يَدْعُو لَمَنْ ضَرُّهُ أَقْرَبُ مِنْ نَفْعِهِ لَبِئْسَ الْمَوْلَى وَلَبِئْسَ الْعَشِيرُ (13)

 

***

 

إِنَّ اللَّهَ يُدْخِلُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ إِنَّ اللَّهَ يَفْعَلُ مَا يُرِيدُ (14) مَنْ كَانَ يَظُنُّ أَنْ لَنْ يَنْصُرَهُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ فَلْيَمْدُدْ بِسَبَبٍ إِلَى السَّمَاءِ ثُمَّ لْيَقْطَعْ فَلْيَنْظُرْ هَلْ يُذْهِبَنَّ كَيْدُهُ مَا يَغِيظُ (15) وَكَذَلِكَ أَنْزَلْنَاهُ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ وَأَنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَنْ يُرِيدُ (16) إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَادُوا وَالصَّابِئِينَ وَالنَّصَارَى وَالْمَجُوسَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا إِنَّ اللَّهَ يَفْصِلُ بَيْنَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ (17)

 

***

 





Sayı: 506 | Tarih: 24.02.2019
Ahmet Hakan
Eyüp Sultan imamı o duayı şöyle etseydi
Zır-cahiliye zırvalıkları
849 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Bu belediye başkanını alkışlıyor ve yürekten teşekkür e
VEYSEL TİRYAKİ'NİN PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ
838 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
31 Mart sonuçlarının şoku atlatılınca belki gerginlik b
Nisan 1!
779 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Muhtıra
Sorun Merkezi Yönetim
777 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Üç Turgut Cansever: Düşünür, Mimar, Bilge
ŞEHRİ İMAR VE NESLİ İHYA ANCAK ADİL DÜZENLE OLUR...
718 Okunma
Ali Bülent Dilek