“Biz Maduro’yuz” ama bütün dünya Maduro’nun devrilmesin
863 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

25.01.2019

“Biz Maduro’yuz” ama bütün dünya Maduro’nun devrilmesinden yana…

Trump'ın Twitter mesajında "Venezuela Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guadio'yuVenezuela'nın geçici başkanı olarak resmen tanıdım" demesi, bazılarını "Bu adam yine sapıttı" diye düşünmeye sevk edebilir. Bir devlet başkanının bir başka devletin seçilmiş başkanını tanımadığını ve onun yerine başkasını tanıdığını açıklaması, tabii ki normal bir davranış değildir.

Monroe Doktrini
Ancak bir
 Amerikan Başkanını bu sapkınlığa itebilecek bir metin ve buna dayalı uygulamalarvar. Bu metnin adı "Monroe Doktrini"dir. ABD Başkanı James Monroe 2 Aralık 1823 tarihindeKongreye bir mesaj yollamış ve bu mesaj Monroe Doktrini adını almıştır. Bu doktrine göre Amerika kıtasına Avrupa ülkelerinin sömürgecilik yapmalarına ABD izin vermeyecektir. Amerikada Avrupa ülkelerinin sorunlarına karışmayacaktır. Buna karşı Avrupa devletleri de Amerika kıtalarının sorunlarına karışamaz. Acaba ABD Bu doktrine dayalı olarak mı Irak'ı ve Suriye'yi kendine benzetti?

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/01/25/biz-maduroyuz-ama-butun-dunya-maduronun-devrilmesinden-yana

 

Yorum:

Basının tuttuğu ayna

Bir tarafta ABD’nin desteklediği, kukla gibi görünen bir lider diğer tarafta ülkenin yasal ama istenmeyen gibi görünen lideri. Bu tabloyu değerlendirirken Maduro’ya mazlum, ABD ve diğer ülkelere zalim mi diyeceğiz yoksa Maduro diktatör, ABD ve diğerleri kurtarıcı mı olacak?

İşte tam bir kaos. Basının yönlendirmesiyle Suriye’de yaşananlar, dost iken birden düşman olan Esad, iyice gerilen ilişkiler, başka ülkelerin iç işlerine müdahaleler bizi hep aynı noktaya, basına getiriyor. Bize servis edilenlerin gazıyla değil, barışçı bir yaklaşımla siyaset gütmemiz gerekiyor. Aksi halde tarihten örnek verilecek çok şeyimiz var.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 502 | Tarih: 27.01.2019
Mehmet Barlas
“Biz Maduro’yuz” ama bütün dünya Maduro’nun devrilmesin
Basının tuttuğu ayna
863 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Atatürk ticareti bayağı iş yapıyormuş
İnanç ticareti
841 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Tehlike çanları
Ortaklık Dönemi
822 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Türkiye’nin “cinsiyet”le imtihanı
İstanbul sözleşmesinden değil derhal Avrupa Birliğinden
710 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler