Keşke şu iki şey olsa
739 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

22.12.2018

BİR: Keşke Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kitapta KDV ile ilgili yeni bir düzenleme yapsa ve kitapta KDV’yi tamamen kaldırsa...

İKİ: Keşke Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Paramız var ki ithal ediyoruz” türü demeçler vermek yerine icraata yönelse...

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

İki acınacak durum

Yaklaşık on yıl önce Sivas’a gittiğimde orada şaşırmıştım. Bir kitapçı gördüm. Kitapçının adı “KPSS Kitabevi” idi. Günümüzde artık kitapçılarda YGS, LYS, YKS veya her sene değişen üniversite giriş sınavı, LGS veya her sene değişen adıyla liselere giriş sınavları ve KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) kitaplarının satıldığını görürsünüz.

Son 15 yılda memur olmak en değerli şey haline geldi. Üniversiteler bunun için okunuyor hale geldi. Bu nedenle hekim olmak için Tıp Fakültelerinin puanları fırladı. Ülkemizin en zeki çocukları, mühendis olması gereken beyinler Tıp Fakültesine girdiler ve bu beyinler heba edildi, helak edildi. Amaç ne idi? Memur olmak, her ay sabit bir maaş almak.

İlimin, bilginin hiçbir değeri olmadığı yerde, hatta özellikle değersizleştirildiği bir yerde kitapları bedava verirseniz yalnızca soba tutuşturmak için kullanacaklardır. Sanki sorun KDV’deymiş gibi veryansın ediyorlar boş yere.

Diğer durum sağlığı bozduğu için daha facia. Paramız var diyerek etleri ithal ediyoruz. Zaten yerli et üretimi de facia.

Allah bizi bu iki acınacak durumdan kurtarsın.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 497 | Tarih: 23.12.2018
Mehmet Barlas
Trump’ın tweetleri sonunda doğruyu söyler oldu
Görünen yüz
827 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Taraf
Ortaklık ekonomisini kuran, dünyaya da hakim olacaktır
744 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Keşke şu iki şey olsa
İki acınacak durum
739 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Aile çöküyor, toplum çatırdıyor... Nizamülmülk’ün “gece
İNSAN SİSTEM DENGESİ VE ADİL DÜZEN
656 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler