Yeni bombalar
845 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

01/11/2018

1-Yeni bombalar

Soros Pentagon tarafına geçti. Aile yakını eski başkan ve senatörlere bombalı paketler gönderdi. Kaşıkçı Türkiye’de öldürüldü. Bunları Pentagon yaptı. Dünyaya hükmetmek istiyor.

- Derin Sermaye Aile’yi bırakıp Pentagon tarafına geçti. Pentagon’u emrine aldı. Yeni düzeni Pentagon’la kuracak. Dünyaya onunla hükmedecek. İki rizikosu vardır. Pentagon’a hakim olabilecek mi? Pentagon dünyaya hakim olacak mı? Burası belli değildir. Aile derin Sermaye ile savaşa girebilir. İkisinin gücü biter ve Sermaye artık dünyaya hükmedemeyebilir. Sorun, tam işçilik sağlandığı için faiz sisteminin artık işe yaramamasıdır.

 

2-Düello

Aile ile Kraliçe görüştü. Barışmak istiyorlardı.  Aile’nin sağ kolu sporcu, zengin uçak kazası süsü verilen suikast ile öldürüldü. Şimdi üç güç var. Pentagon (silah şirketi), Aile (Sermaye) ve Kraliçe(siyaset)

- Bunlar eskiden beri vardır. Tam istihdam sağlanıncaya kadar faizli işçilik sistemi çok iyi gidiyordu. Çıkar paralelliği içinde karışık faaliyet gösteriyorlardı. Tam istihdam sağlanınca faizli işçilik sistemi çalışmaz oldu. Ortak gelirler yok oldu. Şimdi birbirleri ile kavga içindedirler. Kur’an’ı, ortaklık düzenini isteseler de istemeseler de kabul edecekler. Bunu kabul etmeden dünyada barış olmaz. Sorun tufan olduktan sonra mı yoksa tufan olmadan mı? Şimdi ordayız. Bunun merkezi de Türkiye’dir, Erdoğan’dır. Dünyayı tufana götürür veya götürebilir. Erdoğan’ın Akevler ile anlaşmasına bağlıdır.

 

3-Havada panik

İş adamları ve siyasiler özel jetler istiyorlar. Sıradan uçaklarla seyahat etmiyorlar. Herkes korku içinde.

- Kur’an’da deniyor ki “Biz bir yeri helak etmek istedik mi mürtefilere (şımarıklara) emrederiz, fısk ederler.” Evet bugün Sermaye ve siyasetin iş birliği ile oluşan mafya fitne çıkarmaktadır. Çözüm olarak Türkiye’den başka ülkelerde gizli istihbarat kalkmalıdır. Uluslararası hukukta necva kararları geçersiz olur. Resmi Gazete’de yayınlanmayan hiçbir anlaşma kamuyu bağlamaz. Kamu onlara dayanarak savunma yapamaz. Allah insanlardan daha bilgilidir. İster istemez herkes ona teslim olacaktır.

 

4-Derin operasyon

Kaşıkçı’nın bedeni bulunamadı. Hala sağ olduğu ihtimali vardır. M16 Kaşıkçı’yı uyarmıştı. Uyaran kişi uyarmadı. Ya da Kaşıkçı anlaşmalı olarak konsolosluğa girdi.  Şimdi sağdır.

- Öncelikle derin Sermaye varsayımımızı bütün bunlar onaylıyor. Derin Sermaye tüm dünyayı anlaştırıp birlikte sömürmeye devam etme planını yapıyor. Bunu başarmak için ortaklık sistemine geçmelidir.

a) Faizli sisteme son verilmelidir.

b) Tekelleşmeyi bırakıp serbest rekabete uymalıdır.

c) İlme, dine ve siyasete hükmetmekten vaz geçmelidir.

d) Karşılıksız Dolar ile ekseriyet sahtekarlığına son vermelidir.

 

5- Üçüncü savaş

Yahudilerin nüfusu 13,5 milyon olarak biliniyordu. Aile’nin araştırmasına göre 9 milyon 2050’de 2,5 milyona inecek. Bugün Sermaye, Yahudilerden Katoliklere geçmelidir. Yine de Artık kişileri öldürüyor Aile. Bu üçüncü dünya savaşıdır.

- Dolar’ın hakimiyeti kırılmadıkça Sermaye bir olurunu bulur ve dediğini yaptırır. Çözüm altın bonosudur. Ülkeler kendi paraları ile ödemelerini yapacaktır ama borçlanmalar altın bonosu üzerinden yapılacaktır.

Bir gecede Dolar uluslararası para olmaktan çıkar. ABD’de para olarak kalır ama altın değeri ile borçlanıp alacaklı hale gelince gücünü kaybeder. Dünyada fitne çıkaramaz. ABD Merkez Bankası devletleştirilmelidir veya federe devletler kendi dolarlarını çıkarmalıdırlar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Yorum:

Ortaklık kabinesi

Dünyadaki olaylar Kuran’ın ve müspet ilmin haber verdiğine uygun olarak devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye merkezdedir. Türkiye işçilik kabinesi yanında ortaklık kabinesini de oluşturmalı ve ortaklık sistemine geçişi sağlamalıdır. Ortaklık kabinesi, Akevler ekibi tarafından oluşturulmalıdır. O ekibin dışında bunu yapabilecek başka bir ekip dünyada yoktur. 24 bakan ve bir başbakan yardımcısından oluşacak bu kabinenin listesini ben Süleyman Karagülle hazırlamalıyım. Erdoğan işçilik kabinesini serbest bırakacak onlar cari sistemde işleri yürütmeye çalışacaklar. Cumhurbaşkanının toplantılarında hazır bulunacağı ve yöneteceği ortaklık kabinesi, işçilik kabinesinin yönetimini aksatmadan ortaklık sistemini Türkiye’ye getirecektir. Sonraki iki senede de dünyaya geçmiş olur. Büyük barış gelir.

Erdoğan bu güce sahiptir. Ona bu gücü veren ondan bu görevi yapmasını istiyor. Akevler olarak biz hazırız. Bu görevi yapmazsa ne olacaktır? Onu yalnız O(Allah) bilir.

“Sen kimsin ki Başkan’a akıl veriyorsun?” diyebilirsiniz. Biz Akevler’i ve Milli Görüş’ü kuranlarız. Erdoğan bizde yetişmiştir. Orada oturuyorsa bizim neslin çalışmaları ile oturuyor. Ben kendiliğimden bir şey söylemiyorum. O kadroyu temsilen Kur’an’dan anladıklarımı aktarıyorum. McKinsey kadar Dolar’ım yoktur ama en az onun kadar ekonomi ve Kur’an bilgisine sahibim. Bizim neslin bu lafları söyleme yetkisi vardır ve bu hususta görevlidir. Ortaklık kabinesini onlar kurmalıdır.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
04.11.2018
08:48


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 986

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 986. Hafta - 03 KASIM 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 986. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Orman semtlerİ

***

Yap İşlet modelİ

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Ana eksen, dayanışma, merkezle ilişki, hizmetler

Bu seferlik bu kadar; önemli bir hamle geliyor…

İlkelerimiz, Ekolojik Köy, Kooperatif ve Hamle

Adil Düzen, Siyasal İslam ve Sinan Eskicioğlu…

‘Adil Düzen için’ önümüzdeki günlere dikkat…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

ENBİYA SÛRESİ - 4. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ (1) مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ (2) لَاهِيَةً قُلُوبُهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى الَّذِينَ ظَلَمُوا هَلْ هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (3) قَالَ رَبِّي يَعْلَمُ الْقَوْلَ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (4) بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ (5) مَا آمَنَتْ قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَفَهُمْ يُؤْمِنُونَ (6) وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (7) وَمَا جَعَلْنَاهُمْ جَسَدًا لَا يَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَمَا كَانُوا خَالِدِينَ (8) ثُمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَيْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَكْنَا الْمُسْرِفِينَ (9) لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (10) وَكَمْ قَصَمْنَا مِنْ قَرْيَةٍ كَانَتْ ظَالِمَةً وَأَنْشَأْنَا بَعْدَهَا قَوْمًا آخَرِينَ (11) فَلَمَّا أَحَسُّوا بَأْسَنَا إِذَا هُمْ مِنْهَا يَرْكُضُونَ (12) لَا تَرْكُضُوا وَارْجِعُوا إِلَى مَا أُتْرِفْتُمْ فِيهِ وَمَسَاكِنِكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْأَلُونَ (13) قَالُوا يَاوَيْلَنَا إِنَّا كُنَّا ظَالِمِينَ (14) فَمَا زَالَتْ تِلْكَ دَعْوَاهُمْ حَتَّى جَعَلْنَاهُمْ حَصِيدًا خَامِدِينَ (15) وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاءَ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا لَاعِبِينَ (16) لَوْ أَرَدْنَا أَنْ نَتَّخِذَ لَهْوًا لَاتَّخَذْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا إِنْ كُنَّا فَاعِلِينَ (17) بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَلَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُونَ (18) وَلَهُ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ عِنْدَهُ لَا يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِهِ وَلَا يَسْتَحْسِرُونَ (19) يُسَبِّحُونَ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لَا يَفْتُرُونَ (20)

 

***

 

أَمِ اتَّخَذُوا آلِهَةً مِنَ الْأَرْضِ هُمْ يُنْشِرُونَ (21) لَوْ كَانَ فِيهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا فَسُبْحَانَ اللَّهِ  رَبِّ الْعَرْشِ عَمَّا يَصِفُونَ (22)لَا يُسْأَلُ عَمَّا يَفْعَلُ وَهُمْ يُسْأَلُونَ (23) أَمِ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ آلِهَةً قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ هَذَا ذِكْرُ مَنْ مَعِيَ وَذِكْرُ مَنْ قَبْلِي بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ الْحَقَّ فَهُمْ مُعْرِضُونَ (24) وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ إِلَّا نُوحِي إِلَيْهِ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدُونِ (25) وَقَالُوا اتَّخَذَ الرَّحْمَنُ وَلَدًا سُبْحَانَهُ بَلْ عِبَادٌ مُكْرَمُونَ (26) لَا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَهُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ (27) يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يَشْفَعُونَ إِلَّا لِمَنِ ارْتَضَى وَهُمْ مِنْ خَشْيَتِهِ مُشْفِقُونَ (28) وَمَنْ يَقُلْ مِنْهُمْ إِنِّي إِلَهٌ مِنْ دُونِهِ فَذَلِكَ نَجْزِيهِ جَهَنَّمَ كَذَلِكَ نَجْزِي الظَّالِمِينَ (29)

 

***

 

أَمِ  

EaM

“Yoksa”

أَمْ atıf harfidir. أَوْ  yani ‘ya da’ anlamındadır. أَوْ ’de birisinin olması yeterlidir. İkisi de olabilir.  أَمْ‘de ise biri varsa diğeri yoktur.  أَمْ‘de başta أَ geldiği için soru manası vardır ve bu hemze inkâr hemzesidir. جَاءَ اَحْمَدُ أَمْ derseniz, ‘Yoksa Hasan geleceğine Ahmet mi geldi?’ anlamı çıkar. Mahzuf bir cümle var, o cümleye atfetmektedir.

Cümlenin asıl yapısı, أَزَيْدٌ فِي الدَّارِ أَمْ عَمْرٌ Dârda Zeyd mi var yoksa Amr mı?’ şeklindedir. Birinin varlığı bilinmektedir, hangisinin olduğu soruluyor.

Allah insanı yarattı. Sonra beşer olarak onlar yeryüzüne intişar ettiler. Biz onları yarattık, yeryüzünü de onların emrine verdik, onlara yeryüzüne yayılma imkânlarını sağladık. İnsanlık bugün büyük uygarlığa ulaşmıştır. Son asırlarda elektriği, içten yanmalı motoru, bilgisayarı öğretti ve yaptırdı. Bu sayede intişar ettiler ve Ay’a bile gittiler.

Bunları biz mi yaptık yoksa onların yerde biten kâğıtla ürettikleri Dolarları mı yaptı, sandığa konan oy pusulaları mı yaptı?

...






Sayı: 490 | Tarih: 4.11.2018
Uğur Dündar
İnsanlar yaşadıkça!..
Futbol Dini
921 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Yeni bombalar
Ortaklık kabinesi
845 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Harran Rektörü’ne iki adet itaat sorusu
Yanlış değerlendirmeler
833 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Ne dünyadaki tek ülkeyiz ne de tek sorunlu ülke bizimki
Ne ifrat ne de tefrit
779 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İnsanlık, nereye sürükleniyor?
KURAN VE GELECEĞİN DÜNYASI!
747 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler