Trump krizi seçime kadar sürdürmek istiyor.
885 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Sevgili okurlarım,

Türk-Amerikan ilişkileri şu sıralarda olağanüstü gergin ve o kadar da karmaşık bir dönemden geçiyor. Ankara ile Washington arasında FETÖ'nün iadesi, kuzey Suriye'de ABD desteğiyle PYD/PKK hakimiyetinde garnizon devlet kurulmasına yönelik çabalar, F-35'lerin tesliminin askıya alınması, Rus S-400 füzelerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım öngörülmesi, İran'a yönelik ABD ambargosu, Türkiye'ye uluslararası kredi kuruluşlarından sağlanacak mali desteklerin engellenmesi gibi çözüm bekleyen gayet çetin sorunlar bulunuyor. Şimdi bunlara bir de ajanlık faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla 2016'dan bu yana tutuklu olan Evanjelist rahip “Brunson Krizi” eklendi. Önce ABD Başkan Yardımcısı Pence, sonra da Başkan Trump, rahip Brunson'un haksız yere tutuklandığını iddia ederek AKP iktidarını hakaret dolu ve emredici bir lisanla tehdit ettiler. Hemen serbest bırakılmasını, aksi takdirde Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladılar. Bu küstahlıkla da yetinmeyip Brunson'un tutukluluğundan sorumlu oldukları gerekçesiyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı yaptırımlar uygulanmasını öngören bir karar aldılar. Böylece krizi daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüştürdüler.

Yazının tamamı;https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/trump-krizi-secime-kadar-surdurmek-istiyor-2557902/

Yorum

Papaz merselesi ile alakalı herkes birşeyler söylüyor, birşeyler yazıyor fakat gözlerden kaçan veya dile getirmeye cesaret edilemeyen bir detay var ki, bu Evanjelist Papaz 2016 yılında hapsedildi, madem abd blöf yapmıyor, hapsedildiği gün neden bugünkü tepkiyi vermedi. Anlaşılan o ki, Türkiye’ye kurulmuş bir tuzak düzenek işletilmekte !!!

Dikkat etmemiz gereken nokta ise, bu vb olayları tırmandırmaya gayret eden içişleri ve adalet bakanları bilerek veya bilmeyerek abd ye hizmet etmiş olmaktadırlar. Başkanımız Erdoğan’ın yerinde olsam, önce papazı serbest bırakırım, Dünya; Türkiye korktu manşetleri ile çalkalanırken, süpriz bir şekilde, abd üslerini kapatırım. Böylece Trump ın Papaz üzerinden yaptığı hesaplarını bozmuş, aynı zamanda da Türkiye’nin itibarını zedelememiş olurum. 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 477 | Tarih: 5.08.2018
Ahmet Hakan
Dolar her yükseldiğinde
Körlük
906 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Trump krizi seçime kadar sürdürmek istiyor.
Verelim Papazı
885 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Anında hesap sorulamazsa sonunda siyasi iflas gelir
Hesap sorma zamanı
846 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Amerikan jeo-politiğinin İslâm’ın teo-politiğiyle savaş
İslam tarih ve Adil Düzen
797 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Kredi kartı!
Adil Düzen dünyaca benimsenen bir düzendir
782 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle