Boğaz boğaza
820 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

11.05.2018

1-Boğaz boğaza

- Akşener çatı adaylığından vazgeçti. Muharrem İnce getirildi, Kılıçdaroğlu’nun suyu ısındı. Kürtlerin oyu CHP’ye kazandırılmak isteniyor. Bütün bu olaylar dışarıda alınan kararlar oldu.

-Sermaye Türkiye’yi şimdilik iki partiye indirmek istiyor. CHP ve AK parti dışındaki partiler kalmayacak. Ayrıca Meclis’te AK Partiyi ikinci parti yapacak. Erdoğan’ı ise güçlü oyla Cumhurbaşkanı yapacaktır. Böylece Türkiye ikiye bölünecek ve kolay yönetilecek. Sermaye’nin bu oyununu bilen Ordu bunu ülke lehine kullanıyor.  Türkiye’yi dış Sermaye ve Türk Ordusu yönetiyor. Dolaysıyla Sermaye’nin oyunu Sermaye’nin aleyhine oluyor. Türkiye İran’la ters düşmezse üçüncü cihan savaşı olmaz ve Sermaye mağlup olma durumundadır.

 

2-Tehlikeli adım

Trump İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyor. Fransa’da 300 imzalı bir beyanname ile Kur’an’dan Yahudilerin aleyhinde olan ayetlerinin çıkarılmasını istiyor.  ABD Medine’de kilise yapma kararı aldı. Böylece İslamiyet’e karşı cephe oluşturuyor.

- Kudüs onların kıblesidir ve onlarındır.  Yahudi ve Hristiyanlara aittir. Burada bizim söyleyeceğimiz fazla bir şey yoktur. Tevrat’ta gösterilen sınırlara çekilmek şartı ile İsrail Yahudilere aittir. Medine’de kilisenin yapılması ise Vatikan’da caminin yapılması ne demektir? Medine İslami merkezdir, Vatikan Hristiyanlık merkezidir.  Bu da boş istektir ama böyle bir şey yapılsa bu İslamiyet’e aykırı olmaz. Kur’an’dan ayetlerin çıkarılmasının ise bugün anlamı yoktur. Kim çıkaracak, kim yetkilidir? Kur’an’ın her harfi tescil edilmiştir. Yazısı ve kıraati ile milyarlara varan nüshası ve okuyucusu ile tescillidir. Böyle bir şeyi kim yapacak?

“Kur’an’ın bazısına iman ediyor ve bazısını tekfir mi ediyorsunuz? Sizden bunu yapanın cezası dünya hayatında rezil olmaktır. Ahiret hayatında da azabın eşeddine redd olunacaktır. Allah amel ettiklerinizden gafil değildir.”  Diyor Kur’an.

 

3- North hamlesi

North Türk düşmanı, ABD’li etkin kişidir. Ortadoğu’ya el atmıştır. Türkiye ve İran’ın dışında Irak ve Lübnan da hedefinde. Türkiye Lübnan’ı destekliyor. Savaş kapıda 24 Haziran’a böyle gidiyoruz.

- Türkiye’de görünürde Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak. AK Parti birinci parti bile olamayacak. Meclis ve Başkan dengesi Türkiye’yi yönetecek. Sermaye bunları çatıştıracak. Ordu barıştıracak. Demek ki ABD’de Pentagon-Sermaye çatışması, Türkiye’de de Ordu-Sermaye çatışması vardır.  Erdoğan parti başkanlığından çekilecektir. OHAL kalkmalıdır. İran’la Türkiye daha da sıkı iş birliğine gitmelidir. Yahudilere karşı değil Sermaye’nin sömürüsüne karşı cephe almalıdır. Başı çekmelidir. Sonu Türkiye’nin zaferi ile sonuçlanacaktır.

 

4- Gölge boksu

İran’a yapılacak operasyonda Ermenistan önemli. 24 Haziran yalnız Türkiye için değil dünya için de önemli.

- Türk Ordusu’nun bir taktiği vardır. Geri çekilme taktiği. Düşmanın hedefine önce izin verir sonra geri çekilir. Sonra arkadan kuşatır ve esir eder. Bunun büyük uygulaması İstiklal Savaşı’nda olmuştur. Sakarya’ya kadar çekilmiş sonra arkadan İzmir’i almıştır. Sonra inkılaplar yapılarak Türkiye dinsizleştirilmiş sonra da arkadan çevirerek Adil Düzen ile İslamiyet’i yeryüzünün gündemine getirmiştir. Şimdi OHAL, başkanlık sistemi, Sermaye’yi Türkiye’ye çağırma hareketleri ile geri çekilmektedir ama Afrin Harekatı ile arkadan kuşatmaktadır.  Merkezi yönetimlerin ömrü sona ermektedir.

 

5-Kilisenin şifresi

Dünya ikiye ayrılmıştır. İngiltere, ABD ve İsrail bir gruptu, Araplar da yanlarında. Türkiye, AB, Rusya ve İran da diğer gruptur. 24 Haziran bu bloklaşmayı daha da ileri götürecek. Türkiye’de de bu bloklaşma yaşanacaktır.

-Sermaye, dolarına faiz bulamayınca savaş çıkarır. Harabeye çevirir ve sonra dolarına faizle kredi verecek yerleri yeniden imar eder. Erbakan’ın uyarıları ile üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor. Şimdi hazırlıkta. Dünya ikiye bölünmüş, Türkiye ikiye bölünmüş.    Şii-Sünni çatışması sonuç vermeyince şimdi Arap-Acem çatışması vardır. Arap yöneticiler ABD-İngiliz emrinde Araplarla bizimle.

Savaş başlasa bile bir seneden fazla sürmez ve bizim zaferimizle biter. Türk milleti sabırlıdır. OHAL’e de dayanır, başkanlık sistemine de.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yeni düzen

Faizli işçilik sistemi ömrünü doldurdu ve merkezi tekel düzeni sona ermektedir. Yerine kredileşmeli ortaklık sistemini getirmektedir. İnsanlık Kur’an düzenini er geç, kanlı veya kansız kabul etme durumundadır. Akevler’de 1967’de başlanan ortaklık uygulamalı çalışmalar halen devam etmektedir. Erbakan Adil Düzen deyimi içinde dünyaya anlattı. Bu arada Akevler’de çalışmalar devam etti. 30.000 sayfaya varan Adil Düzen neşriyatı oluştu. 20’den fazla Adil Düzen ilim adamı yetişti. Yüze yakın kişi doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Yalova’da Akevler Ar-Ge uygulamaları başlamıştır. Örnek semt veya bucak oluşturulacaktır.  Bu çalışmalar, Akevler Yenibosna, Akevler İzmir, Medhal ve Üsküdar çalışmalarıdır.  Ruh-ul Kur’an Projesi, Kur’an seminerleri, Ortaklık fıkhı, Ortaklık muhasebesi üzerinde çalışmaktadırlar. Bu çalışmalar tamamlandığında ortaklık semtleri kurulacak ve insanlık yeni düzene geçmiş olacaktır, İnşallah.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
13.05.2018
08:52


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 964

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 964. Hafta - 12 Mayıs 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 964. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

PARTİLER VE SEÇİM

***

PARA VE FAİZ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Allah Kur’an düzenini irade edip insanı var etti

Kur’an ve ilim müktesebatından istifade edilmeli

Millî Görüş ve ‘Adil Düzen’ olmadan hiç olmaz

‘Se tuglebûne ve tuhşerûne ilâ cehenneme’ (ayet)

Bir okuyucu yorumu ve bizim çalışmalarımız

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAH SÛRESİ - 2. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طه(1) مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى(2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى(3) تَنزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَا(4)الرَّحْمَانُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى(5) َهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى(6) وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى(7) اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى(8)

 

***

 

وَهَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ مُوسَى(9) إِذْ رَأَى نَارًا فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدًى(10) فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِي يَامُوسَى(11) إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِي الْمُقَدَّسِ طُوًى(12) وَأَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى(13) إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي(14) إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى(15) فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى(16)

وَ

Va

Ve





Sayı: 465 | Tarih: 13.05.2018
Ergün Diler
Boğaz boğaza
Yeni düzen
820 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
İran İsrail gerginliğinin sonucu belli değil ama bizim
Koca dağın karı
719 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Oyumu hangi adaya vereceğimi açıklıyorum
Ben de oyumu kime vereceğimi açıklıyorum
700 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Haçlı ruhu hortladı: Hz. Peygamber’den sonra Kur’ân’a s
Türkiye ve dünyaya hangi "biz" gelecek?
649 Okunma
Ali Bülent Dilek