Çok hummalı beş muamma
786 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

23.04.2018

ÇOK hummalı şu beş muammayı ben çözemedim.

Çözen varsa... Beri gelsin.

*

- MUAMMA BİR: Muhalefet partileri ilk tur için tek bir aday üzerinde mi anlaşmalı, yoksa her parti kendi adayıyla mı çıkmalı?

*

- MUAMMA İKİ: Abdullah Gül muhalefetin çatı adayı olsa Erdoğan’a karşı zafer elde edebilir mi, yoksa ikinci bir Ekmel Bey vakası mı yaşanır?

*

- MUAMMA ÜÇ: Tayyip Erdoğan ilk turda kazanamazsa ikinci turda garanti kazanır mı, yoksa garanti kaybeder mi?

*

- MUAMMA DÖRT: Muhalefet Meral Akşener’i ortak aday gösterse ilk turda Erdoğan’ın kazanma ihtimali artar mı, yoksa azalır mı?

*

- MUAMMA BEŞ: CHP seçmeni Abdullah Gül’e oy verir mi, yoksa Gül’e oy vermeye asla yanaşmaz mı?

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Çözüm Cumhurbaşkanında değil, sistem değişikliğinde

Sermaye’nin planı üzerine düşünelim.

Eğer Sermaye Akşener üzerinde karar kıldıysa CHP’den zayıf bir aday çıkacaktır.

Eğer Sermaye güçlü bir aday düşünüyorsa hiç bilmediğimiz bir adayı getirecektir. Ancak seçimin öne alınması bu planı sekteye uğrattı gibi duruyor. Bu durumda asıl adayı ortaya sürmeyip CHP içinden Kılıçdaroğlu dışında Erdoğan’ı zorlayacak bir güçlü adayı ortaya sürecektir. HDP içinden de Doğu ve Güneydoğu oylarını toplayacak güçlü bir adayı çıkaracak ve seçimin ikinci tura kalmasını sağlayacaktır. Bu durumda ikinci turda herkesin üzerinde birleşebileceği bir adayı düşünmektedir.

Diğer bir durum ise Cumhurbaşkanının kim olduğunun önemli olmadığıdır. Mevcut durumda mevcut Cumhurbaşkanımız ve AK Parti iktidarı varken:

  • Faizli sistem gayet iyi bir şekilde yolunda gitmektedir. En fazla kazananlar bankalardır.
  • Küçük işletmeler mevcut kanunlar ve yönetmeliklerle (iş güvenliği, asgari ücret, çalışanlara verilen aşırı haklar, mahkemelerde işverenin sürekli haksız çıkması ve astronomik tazminatlar ve daha yüzlerce uygulama) iş yapamaz hale gelmiştir. Bu sayede yalnızca büyük sermaye sahipleri artık iş yapar hale gelmiştir.
  • Tarım berbat haldedir. Gıdada ithalat zirvededir. Verimli Anadolu topraklarında artık hayvancılık bile yapılmamaktadır. Büyük Sermaye’den gıda ithalatı yapılmaktadır.
  • Sağlık berbat durumdadır. İyi bir şey yapıldığı zannedilerek tüm Türkiye’nin sağlığı Şehir Hastaneleri adı altında Büyük Sermaye’ye tesim edilmek üzeredir.
  • Eğitimde ne yapıldığı belli değildir. İnsanlar diplomalı cahiller halindedir. Mühendis mühendis değildir, doktor doktor değildir. Üniversiteyi bitirip kendi mesleğinde kendine güvenmeyen insanlarla doludur ortalık.
  • Siyasi sebeple sürekli memurlar işe alınmakta, bu memurlar bürokrasiyi artırmakla görevlendirilmekte ve küçük sermaye sahiplerinin iş yapmalarına engel olmaktadır.
  • Normal, dürüst insanın silah taşıması yasaktır ama çeteler rahatlıkla silahla dolaşmakta ve düzgün insanları yıldırmaktadır.
  • Aile berbat haldedir. Kadını kocasından korumak için yapılan kanunlar ve uygulamalarla aile içi şiddet son haddine varmış, artık cinayet standart hale gelmiştir.

Tüm bu mevcut durum varken Büyük Sermaye için zaten sorun yoktur. Kimin Cumhurbaşkanı olacağı çok önemli değildir.

Çözüm sistemin değişmesidir. Aksi takdirde dünyanın en takva, en iyi insanını da seçseniz sonuç değişmeyecektir. Çözüm Adil Düzendedir ama ne fayda ki dinleyen yoktur.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 462 | Tarih: 22.04.2018
Ergün Diler
Bir avuç dolar için!
Para
861 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Meğer Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu kadar yürekli d
Bilinmeyen hesaplar
838 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Bizi samimiyet kurtarabilir ancak!
SEÇİMİ KAZANDIK SAMİMİYETİ KAYBETTİK!
787 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Çok hummalı beş muamma
Çözüm Cumhurbaşkanında değil, sistem değişikliğinde
786 Okunma
Lütfi Hocaoğlu