Eskiden gazeteler her gün birer birer okurlara satılırd
701 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

23.03.2018

Eskiden gazeteler her gün birer birer okurlara satılırdı

Benim gazeteciliğe başladığım dönemde köklü gazeteler her gün birer birer okurlara satılırdı. Simaviler Hürriyet'in, Karacanlar Milliyet'in, Yunus Nadi vârisleri Cumhuriyet'in sahipleriydiler. Askeri darbelerde bile sahipler değişmezdi, sadece gazete yönetimleri değişirdi. Mesela 27 Mayıs'tan sonra Orhan Erkanlı Hürriyet'te önemli görevler almıştı. 12 Mart darbesinde de Cumhuriyet sahip değiştirmedi ama Nazime Nadi ile kızları ve damatları başyazar Nadir Nadi'yi gazeteden uzaklaştırdılar.

İlk büyük satış 
Bir büyük
 gazetenin ilk kez satılmasına örnek Milliyet'in Ercüment Karacan tarafından Aydın Doğan'a satılmasıdır. O satış çalışanları çok endişelendirmişti. Hatta Spor Servisi'nin yöneticisi Namık Sevik o sırada çok fazla izlenen ve Afrikalıların köle yapılması sürecini işleyen "Kökler" dizisine gönderme yaparak "Kunta Kinte gibi satıldık" demişti.

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/03/23/eskiden-gazeteler-her-gun-birer-birer-okurlara-satilirdi

 

Yorum:

Göz boyama dönemi

Eskiden durum nasıldı bilemem ama şimdi gazetelerin şahıslara değil de şahıs adı altında ASIL PATRON’lara satıldığı gazetelerin belli bir ideoloji doğrultusunda ülke yönetimine müdahale edip onu yönlendirmeye çalışmalarından gayet açık bellidir.

Yazarlar baskı görmeden, tehdit almadan, rüşvet yemeden korkusuzca, her ne görüş olursa olsun, savunabildikleri ve başkalarının kuklası olmadıkları zaman DOĞRU HABER diye bir kavramla tanışacağız. O gün gelene kadar sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde BİRİLERİ akışa istediği yönü verecek ve adına da ‘ilkeli habercilik’ diyecek.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 458 | Tarih: 25.03.2018
Ergün Diler
Büyük oyun
Denge
1007 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
İYİ Parti değişim için umut oldu
Denize Düşen Yılana sarılır.
720 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
İşte bir maarif inkılabı taslağı...
KU'RAN DÜZENİ'NDE MAARİF
701 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Eskiden gazeteler her gün birer birer okurlara satılırd
Göz boyama dönemi
701 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kim kimin karizmasını nasıl ve neden çizdi?
Hiçbir siyasi partiden umut yok
698 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler