Şaşkına döndüler
842 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

02/02/2018

1- Şaşkına döndüler

Trump Beyaz Saray’da kimseye söz geçiremiyor. Kudüs kararını son günde öğrendi. Türkiye ile iyi ilişkiler istiyor. Pentagon onu engelliyor. DAEŞ şimdi Çin sınırında olaylar çıkarıyor. Pentagon’da ise Türkiye saldırı planları konuşuluyor. Gelecekleri varsa görecekleri de vardır.

- Türkiye dört şeyi mutlaka yapmalıdır.

a.       Olağan üstü hal uygulamasına derhal son verilmelidir.

b.      Devlet başkanı anayasa müsaade etse bile parti başkanı olmamalıdır.

c.       Ordu ile yönetim arasında ayrılık olmamalıdır. Ne ordu ne de başkan birbirine ters düşmelidir.

d.      İran ile Türkiye’nin arası açılmaktadır. İran ile karşı karşıya gelmemeliyiz.

Bu tedbirler alındığı takdirde tüm dünya birleşse, Rusya, Çin, ABD ve AB birleşip Türkiye’ye saldırsa bile Türk ordusunu Türkiye’de yenemezler. Bizim saldırı gücümüz yoktur ama savunma gücümüz tüm devletlerden üstündür.

Pentagon Türkiye’ye karşı değildir. Pentagon’daki birkaç Sermaye taraftarı asker karşıdır. Başkanı yanlarına alamadıkları müddetçe Pentagon Türkiye’ye saldıramaz, saldırmaz da.

 

2-Yeni ÖSO planı

Pentagon’da Türkiye karşıtları olduğu gibi Türkiye yanlısı generaller de var. Şimdi Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nu terör ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. O zaman Türkiye terörü destekleyen bir ülke olur ve müdahale şansı doğar. ABD Suriye’de ordu ile, Arabistan olaylarında ve Kudüs oylamasında başarısız oldu, şimdi yeni planlar peşinde.

- Sermaye çok akıllıdır. Yenileceğini anladığı anda hemen saf değiştirir. Sermaye ezeli düşmanı olan Hristiyanlar ile bir olup Müslümanları ortadan kaldıracaktı. Kapitalizm ve Sosyalizm ile bunu başaramadı. 1960’lardaki Türk askerlerinin davranışları Sermaye’yi İslam düşmanlığından vazgeçirip ılımlı politikalar izlemesine sebep oldu. Şimdi de devletleri emrine alamadı. Terör ile sonuç alamayacağını anladı ve terörü ortadan kaldırmak için mücadele ediyor. Sermaye bu şekilde devletler ve dünya ile barışma taktiği uyguluyor.

 

3-Son hamle

İngiltere başbakanı 50 kadar iş adamı ile Çin’e gitti. İpek Yolu onlar için de çok önemli. Suriye’de Türkiye ve ABD savaşıyor. ÖSO, Türkiye; YPG, ABD safında yer alıyor.

- Savaşan İngiltere ve ABD değil Sermaye ile Devletler’dir. İpek Yolu İngiltere veya Çin’in değil Sermaye’nin meselesi. 15 Temmuz’da Türkiye teslim alınacaktı, başarılı olunamadı. Bu yüzden cephe değiştirdi. Şimdi Trump ve Türkiye ile barışmaya çalışıyor.

 

4-Planlar bozuldu

Pentagon Esad’a Türkiye’ye karşı sesini yükseltmesi için destek vereceğini söyledi. Esad bunu Rusya’dan gizledi ama Rusya bunu biliyordu ve böyle bir şeyin bir daha tekrarlanmaması için Esad açıkça tehdit edildi. Rusya bu nedenle Türkiye’yi destekliyor.

- Olayları hep Sermaye yönlendiriyor. Cepheleri güçlü tutuyor. Savaş ancak iki taraf da “ben galip geleceğim” diye inandığı zaman gerçekleşir. Türkiye’de yapılmak istenen de bu. Yazarımız Türkiye’nin galip geleceğine inanıyor. Yani savaş için bir cephe hazır gibi.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir. 

  

Yorum: 

Sermaye oyuna devam ediyor

Sermaye savaş çıkarmadan önce iki cepheyi eşit hale getirir. Böylece iki taraf da “ben galip geleceğim” diye düşünmeye başlar. Sonra bir bahane ile savaşı başlatır. Savaşın uzun sürmesi için iki tarafı da değişik yollarla destekler. Taraflar artık savaşı sürdüremez hale gelirler. Biri diğerini yener duruma geldiğinde Sermaye hemen devreye girer ve mağlup olmak üzere olan tarafı galip hale getirir. Böylece barış masasına ikisi de oturur. Böylece her ikisi de Sermaye’yi dinlemek zorunda kalırlar.

Barış dönemi başlamıştır. Artık harabeye dönmüş dünya imar edilecektir. Sermaye dolarına istediği kadar alan bulabilir. Geçmişte hep bunu yaptı. Şimdi de aynısını yapmak istemektedir. Bütün bunlar önceden hazırlanmış bir senaryonun sahnelenmesinden ibaret. Asıl senaryo ise takdiri ilahi. Asıl galip gelecek odur. Şimdi Firavun Musa’yı büyütüyor.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
06.02.2018
08:19


ADİL DÜZEN 950

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 950. Hafta - 03 Şubat 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 950. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Afrin’den sonraki ihtimaller;

Türkiye ne yapmalıdır?

***

Afrin’den sonraki ihtimaller;

Türkiye ne yapmalıdır?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Adil Düzen Denemelerine Dünyadan Örnekler-1

Adil Düzen Denemelerine Dünyadan Örnekler-2

“AFRİN’E FARKLI BİR BAKIŞ”a devam…

Millî Medya Gecesi; nerden nereye, düşünelim…

“Afrin’den önce - Afrin’den sonra”ya devam…

Bir bilen olarak, ‘askerin çığlığına dikkat’ derim

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MERYEM SÛRESİ - 6. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

كهيعص (1) ذِكْرُ رَحْمَةِ رَبِّكَ عَبْدَهُ زَكَرِيَّا (2) إِذْ نَادَى رَبَّهُ نِدَاءً خَفِيًّا (3) قَالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيْبًا وَلَمْ أَكُنْ بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا (4) وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِيَ مِنْ وَرَائِي وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا فَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا (5) يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيًّا (6) يَازَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَى لَمْ نَجْعَلْ لَهُ مِنْ قَبْلُ سَمِيًّا (7) قَالَ رَبِّ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا وَقَدْ بَلَغْتُ مِنَ الْكِبَرِ عِتِيًّا (8) قَالَ كَذَلِكَ قَالَ رَبُّكَ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَقَدْ خَلَقْتُكَ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ تَكُ شَيْئًا (9) قَالَ رَبِّ اجْعَلْ لِي آيَةً قَالَ آيَتُكَ أَلَّا تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلَاثَ لَيَالٍ سَوِيًّا (10) فَخَرَجَ عَلَى قَوْمِهِ مِنَ الْمِحْرَابِ فَأَوْحَى إِلَيْهِمْ أَنْ سَبِّحُوا بُكْرَةً وَعَشِيًّا (11) يَايَحْيَى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا (12) وَحَنَانًا مِنْ لَدُنَّا وَزَكَاةً وَكَانَ تَقِيًّا (13) وَبَرًّا بِوَالِدَيْهِ وَلَمْ يَكُنْ جَبَّارًا عَصِيًّا (14) وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا (15) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ إِذِ انْتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِيًّا (16) فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا (17) قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَنِ مِنْكَ إِنْ كُنْتَ تَقِيًّا (18) قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا (19) قَالَتْ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا (20) قَالَ كَذَلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِنَّا وَكَانَ أَمْرًا مَقْضِيًّا (21) فَحَمَلَتْهُ فَانْتَبَذَتْ بِهِ مَكَانًا قَصِيًّا (22) فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَى جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَالَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا (23) فَنَادَاهَا مِنْ تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِي قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا (24) وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا (25) فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا (26)

 

***

 

فَأَتَتْ بِهِ قَوْمَهَا تَحْمِلُهُ قَالُوا يَامَرْيَمُ لَقَدْ جِئْتِ شَيْئًا فَرِيًّا (27) يَاأُخْتَ هَارُونَ مَا كَانَ أَبُوكِ امْرَأَ سَوْءٍ وَمَا كَانَتْ أُمُّكِ بَغِيًّا (28) فَأَشَارَتْ إِلَيْهِ قَالُوا كَيْفَ نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِي الْمَهْدِ صَبِيًّا (29) قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا (30) وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَمَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا (31) وَبَرًّا بِوَالِدَتِي وَلَمْ يَجْعَلْنِي جَبَّارًا شَقِيًّا (32) وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا (33)

 

***

 





Sayı: 451 | Tarih: 4.02.2018
Ergün Diler
Şaşkına döndüler
Sermaye oyuna devam ediyor
842 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Eğitim de kaybolan yıllar ve paralar
Sanal bağımlı nesiller.
805 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Haberler yerine dedikoduları izlemek daha kolay
Magazin merakı
785 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Diyanet'e, Adnan Oktar’ın ‘kerhane’ suçlaması
Diyanet İşleri meşru mu?
774 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Çanlar, Amerika için çalıyor...
ÇANLAR ,EZANLAR AZGINLAŞANLAR!
703 Okunma
Ali Bülent Dilek