İç hesaplaşma
951 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

01/12/2017 

1- İç hesaplaşma

ABD’de Rusya’dan gelen bir Yahudi var, çok zengin. Putin ile Trump’ı bir araya getirip 1945’den beri süre gelen Sermaye hakimiyetini sürdürmek istiyor.  Rothschild Trump’un ipini çekmek istiyor. Sarraf davasının arkasında bu çatışma vardır.

- Asıl sorun şudur. Sanayileşme tamamlanmadan önce faizli sistem işe yarıyordu. Faizli   dolarla Rothschild yeni yatırımlar yaptı ve denge sağlanıyordu.  Bugün tam istihdam sağlandığı için dolar faizini değerlendirecek yeni ülke bulunmamaktadır. Dolar Sovyetleri ve Çin’i fethetti. Rockefeller dolara faiz bulamıyor. Rothschild dolara hakim olamıyor.  Bu, meşruiyetini yitirmiş karşılıksız doların kan kanserine tutulmasıdır.  Kontrolsüz olarak çoğalmakta, borçluların borcu artmakta, alacaklıların alacağı artmaktadır.  Dolar kendiliğinden çoğaldığı için dünya hastadır. Çözüm Adil Düzen’dir. Uluslararası para Altın Bonosu olmalıdır. Sermaye dolarını gayrimenkule çevirip faizsiz düzene geçmelidir. Sermaye bunu yaparsa yaşar. Yoksa buyurun cenaze namazına.

 

2- Lobi savaşları

ABD’de Sermaye ile Pentagon çarpışmakta. Trump Sermaye tarafına geçmek üzere. İşi zor.

- 15 Temmuz’a kadar Sermaye, Hillary Clinton ile yola devam ediyordu. 15 Temmuz’da Gülen’in Türk komutanları, ordu tarafına geçti. Gülenciler ihanet etti, başaramadılar. İç savaşı çıkaramadılar. Halk Sermaye tarafından sokağa dökülmüştü. Helikopterler belki milyonlara varacak ölüm saçacak bombaları atmadılar.  Savaş bir gecede bitti ve karşılıklı çatışmalarda sadece 250 kişi öldü. Rothschild birden tavır değiştirdi, Trump ile anlaştı. Trump da kabul etti. Başkan oldu. Şimdi ikisi devrede. Çatışma burada.  Sonra Sermaye ile yönetim anlaşacak. Ne var ki sorun bitmeyecek. Faizli ekonomi sistemi sona ermelidir. Sermaye’ye karşı yerel sermaye canlanmakta.  Halk yönetimi yaygınlaşmaktadır. ABD’deki uzlaşma dünyanın iktisadi ve siyasi düzenini geri getirecektir. Bunların hepsi Adil Düzen’e hazırlıktır.

 

3-Asıl mesele

ABD’de kargaşa devam ediyor. Birileri “Putin, Trump ve Erdoğan üçlüsü dünyayı yönetiyor” diyor. Kimi buna karşı.

-Statta top oynanıyor, seyirciler topu takip edip, heyecanlanıyor. Sonra birileri yeniliyor veya berabere kalıyorlar. Seyir bitmiyor. Yeni maç oynanıyor.  Ben maç seyretmem. Sonuçları bile merak etmem. Halkı oyunla meşgul etmek koyun sürüsü olarak yönetme tuzağıdır. Bu çatışma da böyledir. Ne var ki hayat stat değildir. Oyalama ile hayat yürümez. Dünya ansızın gelecek korkunç tehlike ile karşı karşıya. Gemimizi yapıp tufana karşı kendimizi koruyacağız. Gemi nedir? Yüz lojmanlı apartmanlardır. Yüz villalı dinlenme evleridir.

 

4- Tiyatro

ABD de iç çatışma maçı devam ediyor. Sermaye’nin Nevada projesi gündemde.

- Sermaye, karşılıksız faizsiz doları batırma, altın doları çıkarma projesini yapmıştı. Doları Nevada’da toplayacak, onunla altınları satın alıp batıracak. O altınlarla altın karşılığı dolar çıkaracak. ABD ile yeniden yoluna devam edecek. Clinton kazansaydı planı bu idi. Şimdi de aynı ballı kaymağı Trump’un önünde. Trump iç ve dış dengeleri sağlarsa bu projeye seve seve atlayacak.

 

5-Türkiye’nin yolu

28 Kasım’da Mersin’den kalkan İpek Yolu treni Kars’tan geçerek Bakü’ye vardı. İpek Yolu projesinde Türkiye merkezdir. Pentagon kaybetmek üzere.  ABD sermayesi Suriye terörünü nizami ordu haline getiriyor. Türkiye’ye savaşı onlar başlatacak.

-  Türkiye üç asırdır Avrupa’nın kuyruğuna takılmış orada oluşan gruplardan birine katılmaktadır. Genellikle mağlup olacak grubun yanında yer alır. İmparatorluk böyle yıkıldı. Şimdi Sermaye Türkiye’yi küçük istemektedir. Ekonomisi bozuk olacak, silahı olmayacak ama onun parası ve silahı ile güçlü olacak. Türkiye tetikçi olarak kullanılacak. Akevler’in desteklediği Erbakan’ın dünyaya anlatması ile Türkiye büyümeye devam ediyor. Dünya Sermaye’nin emrinden çıktı.  Şimdi Sermaye ne yapacağını daha bilmiyor. Değişik projeler uygulanıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sermaye’ye akıl

Kuran’ın açık ifadesi ile Sermaye için iki yol var. Faizli ekonomi sisteminden vazgeçecek. Doları bugünkü altın değeri ile tespit edip karsız alıp satmaya başlayacak. Yani dolar bundan sonra altına kote edilecek. 50 senedir dolandırdığı insanlıktan özür dileyecek. Uygarlıkta yaptığı büyük hamle karşılığı sayılacak.

Sermaye, kendi aralarında tekel oluşturmayacaktır. Arz ve talep kanunları ile şirketler batacak ve yenileri gelecek. Yahudi olmayanlar da o sermayede yerini alacak. Böylece Sermaye tekelcilikten uzaklaşacak.

Sermaye’nin yapacağı başka iş ise serbest piyasada ticaret yapmaktır. Üretim yapmayacak. İlim, din ve siyaset üzerindeki hakimiyetini bırakacak. O sadece kazanacak ve kazancını Ar-Ge çalışmalarına harcayacaktır. Uygarlaşmada dolarını ve ilmini kullanacak. Hükmetmek için değil hizmet etmek için kullanacak.

Tevrat’ta İsmailoğlularına vaat edilmiş toprakları dünyanın güvencesinde isteyecek. Ondan fazla toprağına talip olmayacak. Bu sınırı Tevrat ve Kuran hükümleri ile hakemler tespit edecek. İsrail’de oturacak ama dünya ile ticari ilişkileri olacak, gümrük ve vizeler kalkacak.

Kuran’ın İsrail oğullarına biçtiği kaftan budur. Giyip giymemekte serbesttir. Kuran “dönerseniz biz de döneriz” diyor.

Sonuç olarak; yukarıdaki önerileri Sermaye dinlerse, üçüncü bin yılın hizmetlisi olarak varlığını sürdürecektir, dinlemezse Sermaye yok olacak. Bu iki aile kalmayacak.  Bunları yapmak faizli dünyayı yönetmekten çok daha kolaydır. Tercih onun.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 442 | Tarih: 3.12.2017
Ergün Diler
İç hesaplaşma
Sermaye’ye akıl
951 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Amerikan yargısı neden inandırıcı olamıyor?
Tam bir tiyatro
907 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
REZA, RÜŞVET VE ÇÜRÜMÜŞLÜK
ABD HEDEF SAPTIRIYOR
899 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Tuvalete gitmek de ABD’nin iznine mi bağlı?
Artık akıllanmak gerek
863 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İslâm’ın önünü açmaya odaklanırsak, kimse diz çöktüreme
Avrupa mı? Asya mı? değil Avrasya birliği!
799 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler