28.09.2017
Ünlü kalp cerrahı müteveffa DeBakey'in otomobili arıza yapınca tamirciye gitmiş. Tamirci arabanın kaputunu açmış ve DeBakey'e dönerek sormuş:
"- Ben ve siz neredeyse aynı işleri yapıyoruz. Ben şimdi kaputu açtıktan sonra bir bakışta problemin nerde olduğunu anlayacağım, bujileri temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım... Söylesenize, nasıl oluyor da siz milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?"
DeBakey gülerek cevap vermiş tamirciye:
"Anlattıklarının hepsini motor çalışıyorken yapmayı deneyebilir misin?"
Motoru durdurmamak
Siyasetçiler de DeBakey'in tanımladığı gibi, motoru durdurmadan hastalıkları onaran mesleğin sahipleri değil midir? Şu anda mesela Kuzey Irak Kürt Yönetiminin dünyanın gündemine soktuğu "Referandum Krizi" var. Bu krizi çözüme kavuştururken, motoru da durdurmamak gerekiyor. Yani krizi savaşa taşımadan ve ilgili tüm tarafların halklarına zarar vermeden bir çözüm üretmesi gerekiyor siyasetçilerin... Mesela Barzani'ye kızıp, aşırı söylemlerle tüm Kürtleri karşı tarafa itmemek de gerekiyor.
Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/09/28/motoru-durdurmadan-otomobili-tamir-edebilir-misiniz
Yorum:
Tamir kimin umurunda!
Ne motor ne de araba birilerinin umurunda.
Eğer siyasiler gerçekten kaygılanıyor olsaydı öyle fevri ve düşüncesiz davranmazlardı. İç ve dış siyasette alınan hangi karar üzerinde yeterince kafa yoruluyor, araştırma ve istişare yapılıyor?
Bir sabah uyanıyorsunuz “Artık kahvaltıda ekmek yenmeyecek” deniyor. Bir sonraki gün “Ekmek bulunmayan sofrada kahvaltı yapılmayacak”, daha da sonraki gün “Biz bir açıklama yapana kadar kahvaltı yapmak yasaklanmıştır” benzeri saçma sapan değişikliklerle karşılaşıyorsunuz.
Böylece inovasyon yapmış olmuyorsunuz, gelişmiş olmuyorsunuz. Nakit ve vakit kaybına bir de öfkeye sebep oluyorsunuz.