Almanya tüm Türk halkını karşısına alıyor
762 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

30.06.2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'da yapılacak G-20 Zirvesi dolayısıyla Almanya'ya yapacağı ziyaretin tadı şimdiden kaçtı. Alman siyasetçiler Erdoğan'ın Almanya'daki Türklerle buluşmasını resmen reddettiler.

Tutumları böyleymiş 
Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk vatandaşlarına seslenmek için resmi başvuru yaptığını ve talebi kesin olarak yerine getiremeyeceklerini açıkladı. Gabriel, G-20 kapsamında Erdoğan'ın Türk vatandaşlarına hitap etmesi durumunda güvenliğinin sağlanmasının mümkün olmayacağını ve Almanya'nın içinde bulunduğu siyasi durumun bu tür bir etkinlik için uygun olmadığını söyledi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert de "Bakan Gabriel'in yaptığı açıklamayı Başbakan da onayladı. Alman hükümetinin tutumu bu şekildedir" diye konuştu.

PKK gösteri yapabilir 
Eğer bugün de bir başka Alman yetkili "7-8 Temmuz'da Hamburg'da Almanya'da yaşayan PKK yandaşlarının bir miting yapmalarına izin verildi" şeklinde bir açıklama yaparsa, kimse şaşırmaz. 

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/06/30/almanya-tum-turk-halkini-karsisina-aliyor

 

Yorum:

Aynı oyun, aynı seyirci

İnsanlar yaşananlardan ders çıkarmış olsalardı, dünya gerçekten çok daha iyi bir yer olurdu. Hemen galeyana gelmesiyle ünlü Türk halkı işin içine bir de milli değerler girince hiç dizginlenemez bir hale geliyor.

Bir devlet başkanı yaşadığı yerin başkanıdır ve öncelikli görevi temsil ettiği halka hizmet etmektir. Bu, iç siyaset için olmazsa olmazdır. Dış siyasette ise öncelikle komşularından, sonra bölgesinden sorumludur. O sorumluluk da herkese müdahale ve koruyucu olma anlamında değil, sulh ile ilişkileri sürdürmek manasındadır.

Bizde ısrarla başka devletlerin iç işlerine müdahale etme hastalığı peydah olmuş.

Birkaç tane kriterimiz var; halkı Türk olsun, halkı Müslüman olsun, halkı mazlum olup sokağa dökülmüş olsun.

Bize hicret edeni, vatandaş yapıp korumak bizim görevimizdir, bu yapılabilir ama başkasının iç işlerine karışmak, yönetimini eleştirip halkını yönetime isyana yönlendirmek kabul edilebilir bir şey değildir. O yüzden Almanya’da yaşayan Türk halkının nüfusu ve etkinliği ne olursa olsun, onlar oranın vatandaşıdır ve oranın kanunlarına tabidirler. Bizim cumhurbaşkanımızın bu halka sokak konuşması yapmasının nasıl bir ehemmiyeti olabilir ki? Bu resmen iki tarafı da gaza getirmek için tezgahlanan bir oyundur ve daha önce de defalarca sahnelendi. Buna rağmen hep aynı ilgiyle ve tepkiyle izlenmesi sizi bilmem ama beni dehşete düşürüyor.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 420 | Tarih: 2.07.2017
Ergün Diler
Para ve silah
Yeni Düzen
1111 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
İnsanlığın dekadansla ölüm dansı, çıkış yolu ve Türkiye
Hız, Haz ve Ayartı!
1057 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
İmam Hatip öz evlat, Fen Lisesi üvey evlat
Namaz kıldırma memuruna ihtiyaç yok
800 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Almanya tüm Türk halkını karşısına alıyor
Aynı oyun, aynı seyirci
762 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler