Oyun kuruldu
901 Okunma, 3 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

05/05/2017

1-Oyun kuruldu

Rothschildler Doların %90’anına hükmediyor. Pentagon’un silahı var.  Sermaye silahı daha yenemedi. Aile silahla güç oluşturdu, 110 ülkeye girdi. Sermaye’nin silah gücü Arap baharını oynadı, üste geçti. Oradan İran, Kafkasya, Rusya ve her yere gidecek dünyada silah gücü ile savaşacaktı. Yunanistan’ı borç vererek teslim aldı.

- Osmanlı İmparatorluğunu borçlandırdılar, duyunu umumiyeyi kurdular. Öylece yıktılar. Cumhuriyet’ten borçları tahsil ettikten sonra Demokratik Parti’yi getirdiler. Borçlanmaya başladık. Bugün borcumuzun miktarını bile bilemiyoruz. Yani Türkiye’yi henüz teslim almadılar. Yapı işletmelerindeki sözleşmelerle Türkiye süratle orya doğru gidiyor. Adil Düzen borçları iki sene içinde ödeyecek reçetelere sahiptir.

 

2- İnce hesap

Batıya o kadar bağlanıyoruz ki başka yeri görmüyoruz. Şimdi Li Ailesi Rothschildler kadar etkili. Tüm Sermaye’ye sahip, iktidarda da hep onun adamları var.  Çin’e gidiyoruz, Hindistan’a gidiyoruz.  Batı silahla dünyayı fethederken, Çin Li Ailesi ile dünyayı ortaklıkla fethediyordu. Rothschild taşeronluk yapıyor. Sermaye başkanları çocukluktan yetiştirir, başkanlar ABD’de hep böyle yetiştirildi. Şimdi Fransa’da Le Pen ve Macron, ikisi de Sermaye’nin adamı.  Macron Rothschildler’in yanında yetişmiştir. Onu kendinden 24 yaş büyük biri ile evlendiren odur. Başkan olursa ilk işi Euro’dan çıkmak olacak. Sonra da AB’den çıkacak çünkü Aile AB’yi dağıtma kararında.

-Aile Avrupa’nın sağladığı imkanlarla bugünkü duruma geldi. Şimdi Çin ile ABD’yi birleştirip dünyaya onlarla hakim olma planında. Türkiye’deki ‘Evet’ler gibi Fransa da AB’den çıkış yolunda. Böyle varsayalım. Bizim yapacağımız nedir? Önce İran’la çok iyi bir diyaloğa girmeliyiz. İslam alemini bir güç olarak ortaya çıkmalıdır. Ondan sonra Rusya ve Almanya’yı anlaştırmalıyız. Avrupa Birliği’ne Rusya, İran ve Türkiye girmelidir. Adil Düzen ile İstanbul’da kurulacak kuyumcular kooperatifi ile yeni para sistemini getirmeliyiz. Çin’in ortaklık tekliflerine sonuna kadar yerimizi açmalıyız. Sermaye iki yıl içinde can verir. Pentagon da bizim yanımızda olacak.

 

3- Türkiye’nin rolü

Kim FETÖ’cü? İsimler versem çoğunuz gidersiniz. Görünene bakıyoruz. Gülen Cemaati’ni CIA kurdu. Paris’te 2015’te bir dergi basıldı ve 12 kişi öldü. Dünya ayağa kaldı. 18 saat sonra Nijer’de bir kasabaya baskın yapıldı ve 2000 kişi öldü.  Dünyada ses çıkmadı. Çünkü Afrika’yı sömürme savaşı idi. Afrika’da Fransa etkili. ABD arabasına benzin koymak için Fransa’dan bu etkiyi almak zorunda. Nijer’de devlet başkanına Fransa Jet hediye etti. Yöneticilerinin çoğu Fransa’dan maaşlıdır. ABD giremiyor.   2017 38 Afrika ülkesinde 70 kadar us kuran ABD on binlerce asker bulundurmaya başladı. Macron Afrika’da ve Ortadoğu’da Sermaye’yi hakim kılacak. Le Pen ise Rusya ve devletleri hakim kılacak. Türkiye bu savaşta cephesini belirlemek için başkanlığa gidiyor. Türkiye’de kadrolar değişiyor. ABD taraftarları tasfiye oluyor. Türkiye İslami çizgiye girdi ve kimse geri çeviremez.

-  Savaş Fransa ile Amerika arasında değildir. Savaş siyasetle Sermaye arasındadır. Tezgâh kurulmuş, tüm ekonomik faaliyetler büyük şirketlerin emrindedir. Evet, Rothschildler, Rockefeller ve diğerleri. Dava bunların hükmetmesidir. Sömürme çarkı devam edecektir. Aslan payı kimin olsun, kavga onun kavgasıdır. Türkiye de oyundadır. Kimin kazanacağı belli değil, beklenmedik olaylar oluyor. Yazarın unuttuğu bir şey vardır. Sömürüyü tek başına başaramayacak. Sermaye ile yönetim anlaşıp birleşip sömürüye devam edecektir ama yine de yenileceklerdir.

 

4- Ankara satrancı

Sermaye Katoliklerle savaşıyor. İtalya da yakında Yunanistan gibi Sermaye’ye teslim olmaya doğru gidiyor. Papa endişeleniyor. İtalya’nın çökmesi demektir, Katolikliğin silinmesi demektir. Bunun için üç gün Avrupa devletleri papalıkta toplandı. Türkiye önemli.

- Roma Hıristiyanlığı kabul ederek dünyanın İslam’dan önceki büyük uygarlığını kurdu Germenler Roma’yı işgal ettiler ama Hıristiyan oldular. İkiye ayrılan Roma, dünyaya 2000 yıldır hükmediyor. Sermaye (Yahudiler)  Hıristiyanlarla savaşmak zorunda kaldılar. Protestanlığı onlar icat etti. Ortodoks ve Katolikliği de onlar yaptı. Yirminci yüz yılda Hıristiyanlık yeniden canlanmaya başladı. Sermaye onu yok etmeye çalışıyor. Kendisi yok olacaktır.  Kuran böyle diyor. Hazreti İsa’yı Peygamber olarak kabul eden Müslüman ve Hıristiyanlar daima galip olacaklardır.  Papa’nın silahı yok ama iki milyar Hristiyan’ın üçte ikisi Katolik.

 

5-Türkiye’nin rolü

Avrupa dağılıyor.  Türkiye önemli ülke haline geliyor. Sermaye hep başarıyor.

- Güçlü bir Papa olan 16.Benedikt istifa etti. Sermaye yanlısı bir papaydı. İslamiyet’e karşı tutumu diğerlerinden farklı idi. İlgilenmez gözüküyordu.  Şimdi Sermaye papalığın üstüne gidiyor. Papa da karşısına çıkıyor. Müslümanlarla bir olma durumundadır.

İngiltere’den ayrılmak isteyenlerin sayısı Türkiye’deki evetçilerin sayısı kadar. Biraz sonra Sermaye yenilecek.  Aile yalnız Avrupa’da değil dünyadaki etkisini de kaybedecek. İngiltere o zaman yeniden beni alın diye başvuracak. Avrupa kabul eder mi, bilmiyorum.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Türkiye’nin Rolü

Diler’in dediği gibi Türkiye dünya siyasetinde büyük etkisi olan bir ülkedir. Bunun sebepleri şunlardır.

  a) Türkiye dünyanın merkezindedir. Boğaz üzerindeki köprüler, açılan tüneller Asya’yı Avrupa’ya bağlıyor. İnsanlık tek topluluk haline gelmiştir. Artık kan damarları oluşmuş yürek atmaya başlamıştır. Kalp durduğu zaman hayat da durur. Bunun için çok önemli yere sahiptir.

  b) Bugünkü uygarlık İslam uygarlığının laikleşmiş şeklidir. Onun kuvvet medeniyetine dönüşmüş şeklidir. İslam uygarlığını iki güçlü temsilcisi vardır. Araplar arasında ortaya çıkmıştır. Kuran Arapçadır. Arapların bundan başka rolleri yoktur. İslam uygarlığını taşıyan İran ve Türkiye olmalıdır. Silah gücüyle Türkiye, uygarlaşmadaki rolü ile İran etkili olmuştur. Araplar Sünni, İran Şii’dir. Türkler ise karışıktır. Dolayısıyla İslam aleminde Türkiye en etkin ülkedir. İranlılarla da hiçbir sorunu yoktur.

 c)Medeniyetler iki medeniyetin sentezinden doğar. Üçüncü bin yıl uygarlığı da İslam ve Avrupa medeniyetinin sentezinden doğacaktır. Türkiye bunun hazırlığını yapmıştır. Yaptığı inkılaplarla ve İslamiyet’i de bırakmayarak yeni uygarlığın tek adayı olmuştur. İster istemez geleceğe bakan gözlerde hep Türkiye vardır.

d)Türkiye bugün dünyanın en gelişmiş ülkesidir.

1)Üçüncü bin yılın ekonomisi olan halk ekonomisinde en ileri ülkedir. Banka kontrolünde olmayan ekonomide Türkiye seviyesinde başka ekonomi yoktur. Aile ile savaşı Türkiye yürütüyor.

2)Türkiye geleceğin din anlayışı olan müspet ilme dayalı din anlayışında çok çok ileridedir. Gülen olayı tüm dünyayı korkutur hale gelmiştir.

3)Demokratik yönetimde Türkiye dünyanın en ileri ülkesidir. Bütün baskılara ve barajlara rağmen mecliste dört parti vardır. Parti başkanlarını Sermaye atamıyor. İştirak en yüksek seviyededir.

4) Nihayet üçüncü bin yıl uygarlığını kuracak ilim, Adil Düzen ilmi Türkiye’de vardır.

İşte bu sebeplerden dolayı Türkiye önemli ülke halindedir.  CHP Türkiye’yi dünyadan tecrit etti. DP grubu Türkiye’yi Avrupa’ya teslim etti. Erbakan Türkiye’ye Milli Görüş’ü getirdi. Bugünkü önemi Adil Düzen’dendir. Türk halkı tüm baskılara rağmen İslamiyet’i bırakmadı.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
07.05.2017
14:45


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 913

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 913. Hafta - 06 Mayıs 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 913. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

ADİL DÜZEN'de UZLAŞMA

NASIL UZLAŞACAĞIZ?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Kur’an, namaz, zekât ve biz ne yapıyoruz?

Türkiye, insanlık ve çağımız inkılap bekliyor…

Namazın hikmetleri, eğitimin anası Kur’an ve

‘KUR’AN VE İLİM’ olmadan hiçbir şey olmaz

‘Ve de ki; HAK GELDI, BATIL ZAİL OLDU’

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 19. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1) و 
...

ve

https://www.youtube.com/watch?v=So1AVvXJNS8

...

Reşat Nuri Erol
07.05.2017
15:42


BİR AHŞAP EV YAPMANIN EN İYİ ZAMANI, YİRMİ YIL ÖNCEYDİ... 
(O ZAMANLAR BAŞLADIK VE İLK DENEMELERİMİZİ YAPTIK!)
İKİNCİ EN İYİ ZAMAN, ŞİMDİ; EVET, ŞİMDİ!
REŞAD / RNE 

Reşat Nuri Erol
10.05.2017
12:21


https://plus.google.com/114588617481941084288