Türkiye’den sonra dünyadaki en ilginç ülke hangisidir?
790 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

22.04.2017

Dünyanın en güzel ve en ilgi çekici ülkesi bizim için tabii ki Türkiye'miz... Ama her ülkeyi kendi insanları en güzel ve en ilgi çekici olarak görür. Yine de bazıları "Artık bu ülkede yaşamak istemiyorum" diyerek başka ülkelere göç ederler ya da göç etmeyi düşünürler. Siyaset ve adalet dahil, acaba hangi ülkeler hangi alanlarda gerçekten diğer ülkelerden farklıdır?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/04/22/turkiyeden-sonra-dunyadaki-en-ilginc-ulke-hangisidir

Yorum:

Aynı yolun yolcuları

Türkiye’nin ilginç bir ülke olmasını orada yaşanan siyasi veya medyatik olaylara bakarak veya diğer ülkelerde yaşanan ve haber yapılan ilginç olaylar üzerinden kıyas yoluyla değerlendirmeler yapmak gerçekten çok önemli bir kabulü gözden kaçırmayı gerektirir.

İlkokul eğitiminden beri söylenegelen bir söz vardır; ‘Türkiye’nin jeopolitik önemi’. ‘Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan ülkemiz dünya için vazgeçilmez bir öneme sahiptir…’  bu ifade hemen hemen herkesin bildiği bir gerçektir ama asıl önemli olan bu kuru kuruya söylenen coğrafi özellik değildir. Doğu medeniyetine ve Batı medeniyetine ev sahipliği yapmış ülkemiz bu anlamda çok ama çok büyük bir zenginliğe sahiptir. Bu zenginlik de hiç kuşkusuz ki siyasi bazı hedefleri ve bunun sonucunda başarıları getirecektir. Kuran düzenine göre yeni bir dünya anlayışının getirilmesi için işe başlanacak ülke olan Türkiye, Adil Düzen ile bu hedefine ulaşacaktır. Bu benim inancım dahası duamdı ama hiç şüphesiz bu inancı paylaşan başkaları da vardır. Adına Adil Düzen demeseniz de Kuran’ın rehberliğinde bir dünya düzenine inanıyorsanız sizinle aynı yerdeyiz, aynı duadayız.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 410 | Tarih: 23.04.2017
Ergün Diler
Enerji savaşı
Meçhuller
979 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
2019'da yüzde 48.4'ün başkan adayı kim olmalı
Sermaye’nin “Evet” başarısı
905 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Milletin devletine ve 5 Millî Seferberliğe doğru...
Osmanlı kapitalizme neden yenildi?
900 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Türkiye’den sonra dünyadaki en ilginç ülke hangisidir?
Aynı yolun yolcuları
790 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler