Yerli ecnebiler referandumdan ne anlar ki?
909 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

14.04.2017

Bir İngiliz'in ya da bir Alman'ın Türkiye'nin sorunlarını anlaması ve alternatif çözümler üzerinde sağlıklı yorum yapması, herhalde çok kolay değildir. Bu İngiliz'e ya da Alman'a pazar günü Türkiye'de yapılacak Anayasa referandumu ile ne tür bir yeniden yapılanma ile nelerin amaçlandığını uzun uzun anlatsanız da, anlattıklarınızdan ertesi güne çok az şey kalır belleklerde...

Tıpkı ortalama eğitimli bir Türk vatandaşının İngiltere'deki Brexit referandumunun felsefesine duyacağı aşinalık gibidir durum.

Ecnebi Türkiyeliler 
Bu noktada zor olan ya da anlaşılması çok kolay olmayan durum bazı Türkiyelilerin kendi ülkelerine ecnebi gibi yaklaşmaları, kendi halklarına karşı bir nevi öfke duymalarıdır. Sanki bir ortak kader paylaşmak söz konusu değildir.
İçinde bulunduğumuz coğrafyanın yansımaları terör ve istikrarsızlık biçiminde sosyo- politik ortamımızı altüst ederken, bu ikilemden çıkmak için anayasa reformu yapmaya çalışmak bu ecnebi vatandaşlara göre sadece küçük siyasi hesaplarla izah edilebilir.

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/04/14/yerli-ecnebiler-referandumdan-ne-anlar-ki

 

Yorum:

Türkiye’nin tarihi önemi

Yazarın ecnebi dediği kesim hiç olmazsa hem etnik, hem kültürel hem de siyasi olarak Türkiye’ye yabancıdır ve neyin ne olduğunu doğru anlamaları ve yorumlamaları gayet zordur. Doğru yorumlama işini Türkiye’de yaşayan halkın yanı sıra siyasetle aktif ilgilenen insanların ve bil fiil siyaset yapanların da anlamadığını hesap edersek bu gayet normal bir sonuçtur.

Ülkede anayasa değişikliği söz konusu, yeni bir anayasa hazırlanıyor ama bir çok insanın bu anayasanın içeriğinden bile haberi yok. Domino taşı misali herkes bir yanındakinden duyarak, ama doğru ama yanlış bir şeyler söylüyor ve bu kanı çığ gibi büyüyüp bir ülkenin yüzü olarak ortaya çıkıyor.

Çoğu kez bu etkileşime bile gerek kalmadan insanlar tek şahıs üzerinden hareket ederek, lider öncülüğünde hareket ediyor. Bunun doğru ve gerekli olduğu durumlar olsa da her zaman için bireysel görüş değerini korumalıdır diye düşünüyorum.

Sonuç olarak bugünkü referandumdan her ne çıkarsa çıksın Türkiye’nin tarih perdesindeki rolü önemini koruyacak ve Allah bu ülkeyi, dünyaya Adil Düzen’in gelmesi için ayakta tutacaktır.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 409 | Tarih: 16.04.2017
Ergün Diler
Yeni elebaşı kim!
Tek Silah
1108 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Yerli ecnebiler referandumdan ne anlar ki?
Türkiye’nin tarihi önemi
909 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Yine yeni yeniden: Kılıçdar da Kılıçdar
Acınası durumdayız
873 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Çifte vesayet düzeni sona erdirilmedikçe...
YOLCU VE HANCI SAVAŞI!
844 Okunma
Ali Bülent Dilek