ABD de istihbarat örgütlerince karıştırılacak mı?
992 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

01.04.2017

Amerika'daki düşünce kuruluşlarında, sade Türkiye için değil, tüm dünya ülkeleri için felaket senaryoları yazılır ve bu senaryolar üzerinde beyin fırtınaları estirilir. Bu senaryolardan biri yıllar önce Hudson Enstitüsü'nde hazırlanmıştı.

Bir senaryo
Bu senaryoda İstanbul ve Ankara'daki PKK kaynaklı sabotajlar ertesinde Türkiye Irak'a askeri müdahalede bulunuyordu. Burada cevabı aranan soru Amerika'nın bu durumda nasıl davranacağıydı. Bu arada Amerika'nın Irak topraklarında yaşayan ve destek alan PKK'nın yönetici isimlerini Türkiye'ye teslim edip etmeyeceği de cevabı aranan sorulardandı.

Hep ABD var 
Bu senaryonun tartışılmasının üzerinden en az 10 yıl geçti. Ama hâlâ PKK'lılar Irak topraklarında. Geçen hafta Ankara'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı'na da "Irak'taki PKK'lı yöneticileri bize teslim ederseniz pek çok sorun çözümlenir" denildi. 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/04/01/abd-de-istihbarat-orgutlerince-karistirilacak-mi

Yorum:

Vakit çalışma vakti

Komplo teorileri ile geleceği şekillendirmeye çalışanlar bazen yüksek sesle düşünerek bir yandan da algı operasyonu işini halletmek istiyorlar. Adına istihbarat denen örgütün arka planda sadece Sermaye’nin buyruklarını yerine getirdiği bilinse de bu gerçek maalesef açık açık söylenemiyor.

Sermaye sadece B planı ile çalışmıyor. Anlık değişimler için bile alt yapısı hazır. Bunun bir örneğini yakın zamanda ABD seçimlerinde gördük. Çıkarlar ve bunun sonucu olarak da tercihler bir anda değişiverdi.

Sermaye’nin insanlık için tasarladığı birçok dünya modelinde, kaybeden değişse de kazanan hiç değişmemekte, hep kendi olmaktadır. Bu kadar özenle ve çabayla yapılan işlerin yoğunluğundan ve yorgunluğundan olsa gerek Allah’ın planı hep görmezden geliniyor ya, işte işin en keyifli yanı da budur, bana göre.

Allah’ın mekrinin zalimi nasıl darmaduman ettiğini izlemek için arkamıza yaslanmadan önce, çok çok önce bu zaferde pay sahibi olmak için çalışmamız gerekiyor. Bu gayreti gönlü barıştan yana olan herkes için candan diliyorum.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 407 | Tarih: 2.04.2017
Ergün Diler
Yeni ittifak
İslamiyet ve komünizm
1271 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
ABD de istihbarat örgütlerince karıştırılacak mı?
Vakit çalışma vakti
992 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Bu Sistem Başkasının Eline Geçince Kim Ne Der?
“Evet” çıkarsa pişmanlık
944 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Dünyanın 50 yılını İngiltere, Rusya ve Türkiye şekillen
Dev olmak istemiyoruz!
791 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler