Yeni ittifak
1270 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

31/03/2017

1-Yeni ittifak

İngiltere AB’den ayrıldı. Trump başkan oldu. Rusya ile bir olmaya başladı. Birden beklenmedik bir olay oldu. Fransa’da Cumhurbaşkanı olacak zatı Rusya Moskova’da en saygılı bir şekilde ağırladı. Suriye’de artık Rusya Fransa birlikte hareket edecek.

-  Mahir Kaynak’ın çok önce haber verdiği Sermaye planı Avrupa-Çin ve Rusya-AB birliğine kıl payı yaklaşılmıştı. İngiltere Avrupa’dan ayrılmış.  Rusya ile ABD birbirine yakınlaşmış. Türkiye Rusya ve ABD tarafı, İran da AB tarafı olmuştu. Beklenmedik olay Sermaye’nin planını alt üst etti. Mahir Kaynak’ın teorisine karşı çıkmış Rusya ile AB bir Çin ve ABD birleşmiştir. Gorbaçov sosyalizmin tahakkümünü sona erdirmiştir. Putin ise üçüncü bin yılın barış içinde olmasını sağlayacağa benziyor. Üçüncü bin yıla Rusya’nın büyük payı olacaktır.

Türkiye, İran, Rusya ve Avrupa Birliği dayanışma içinde üçüncü bin yılı kuracaklardır. Çin tarafsız kalabilir. ABD sonunda ülkesine çekilmek zorunda kalır.

 

2- İncirlik sorunu

Rusya Müslümanlarla birleşerek etkin bir devlet olmaya kalkıştı. Rus uçağı düştü, gerginlik oldu. Sonra düzelmeye gitti. 15 Temmuz oldu. Merkez İncirlik havaalanı idi. Herkes yakalanıyor oraya dokunan yok.

- Rus uçağı düştüğü zaman yazdım “Uçağı Türkler düşürmedi.” diye. “Türkiye özür dilesin.” dedim. Sonunda dediğim oldu. Yine “15 Temmuz’u ne CIA, ne de Gülen yaptı.” dedim. Zaman dediklerimi haklı çıkarıyor.

15 Temmuz’u Sermaye hazırladı.  Ergenekon’da milliyetçi subaylar ordudan uzaklaştırıldı. 15 Temmuz’da İslamcı subaylar uzaklaştırılacaktı. Gelecek darbede Türkçü subayları uzaklaştıracak ve ordu çökertilecekti. ABD CIA Rusya generali aracılığı ile darbeyi haber verdi. Ordu Gülenci subaylarla anlaştı. Darbeyi öne alarak iki saat içinde savaşı bitirdi. İncirlikteki subaylar, ikiye ayrılmıştı. Sermaye’nin yanında olanlar ve devletin yanında olanlar. Henüz ayrım sonuçlanmadı. Gülenci subaylar için de aynı şey söz konusudur. Onlardan da kimin ne tarafta olduğu bilinmiyor. Türkiye olağanüstü hali kaldırıp yeniden teşkilatlanmalıdır. Adil yargı oluşturulduktan sonra suçlularda ileri gelenler yakalanıp cezalandırılmalıdır.

 

3- AB’nin çırpınışı

AB dağılıyor. Le Pen gelirse Avrupa dağılmış olacak. Basın Le Pen’e karşı.  Türkiye yıkılacak AB’nin yanında olmamalı.

- Avrupa Birliği Papalığa dayanmaktadır. Papalık İslamiyet’le bir olup Sermaye’yi devre dışı etmek istiyor. Rusya da AB’nin yanında olacak.  Trump kazandığı gibi Le Pen de kazanabilir. İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrılabilir ama Avrupa Birliği dağılmayacaktır. Türkiye ve İran AB’nin yanında yer alacaktır. Rusya ABD’nin yanında yer alacaktır. Çıkarları bunu gerektirir. Çin tarafsız kalacaktır. Hindistan ve Pakistan Avrupa Birliği’nin yanında yer alacak. Böylece İngiliz hâkimiyetinden kurtulacak. Amerika’da ne olacak? Sermaye yenilecek olan AB içinde yer alacak. Böylece üçüncü bin yıl uygarlığı savaşsız kurulacak. ABD Sermaye’nin yanında almakta direnirse üçüncü cihan savaşından sonra üçüncü bin yıla geçilecek. Türkiye’de çıkan evet üçüncü cihan savaşı anlamındadır. Çıkacak hayır savaşsız uygarlığa geçilecek anlamındadır. Sosyal olaylarda tahminler daima aksi olabilir.

 

4-Öksüz’ün telefonu

Öksüz’e vizenin iptal olduğu söylendi. Sır oldu. Hala ortada yok. ABD Dış İşleri geleceği günde yeniden devrede. Dengeler kurulacak ama nasıl kurulacağı bilinmiyor. İki yıl içinde yeni düzen oluşacaktır.

- Dünyanın bugün çözmesi gereken sorunların başında İsrail Devleti gelmektedir. Sermaye’nin ömrü bitti ama İsrail oğullarının ömrü bitmedi. Üçüncü bin yıl içinde ondan sonra da İsrail oğulları var olacaklardır. İsrail topraklarında yaşayacaklar. Türkiye, İran, Rusya ve AB bir araya gelip İsrail sorununu Tevrat ve Kuran’ın hükümlerine göre çözmelidirler. ABD ve Çin karışmamalı. İkinci sorun da karşılıksız para sorunudur. Bunu da altın bonosu ile çözmelidir. Bu da Tevrat ve Kuran’ın öğrettiği ile mümkün olur. Bu iki sorun çözülmezse dünya üçüncü cihan savaşı yapmak zorunda olur.

 

5- Dehşet dengesi

ABD ve İngiltere beraber görülse de aralarında çıkar çatışması var. Ülkemiz tehlikeli bir yerde ise de bunun yararı da vardır.

- 1960’larda yazdıklarım sosyalizm ve kapitalizmin dağılacağı şeklinde idi. Bunu ekonomideki döngü kanunları ile açıklamıştım. Sosyalizm yıkıldı. Kapitalizme değil liberalizme döneceğini yazdım. Söylediğimin benzeri oldu. Kapitalizmin de sosyalizm olacağını yazdım. Bugün ABD’de kapitalizm yıkılmıştır. Ne geleceği belli değildir. Bütün bu karışıklıklar Adil Düzen hazırlığıdır. Marks’ın komünizm dediği şey aslında Kuran düzenidir.   Farkları yorumda anlatalım.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

İslamiyet ve komünizm

Marks, “Aile sona erecek, mülkiyet sona erecek, din sona erecek, devlet sona erecek, insanlık komünizme geçecek.” demişti. Bu sona erişleri şöyle açıklamıştı. “Önce devlet güçlenecek, mülkiyeti, aileyi, dini ve vatanı kaldıracak.” diyordu. Sovyet sosyalist devletler birliği bunun için kurulmuştu. “Sonunda işçiler devlete el koyarlar ve komünizm gelir.” demişti. Biz ise aksini iddia ettik. Marks’ın kehanetleri kısmen gerçekleşti. Aile yapısı değişti. Mülkiyet değişti, din değişti, devletler krizde ama Marks’ın dediklerinden hiçbirisi olmadı. Varlıklarını korumaktadır. Marks’ın kehaneti bir asırlık bir deneme ve kırk milyon insanın ölümü ile sona erdi. Aslında Marksizm İslam düzenine zemin hazırlıyordu. Ömrünü doldurmuş tarım dönemi sosyal yapısı sona eriyor, işçilik dönemi sona eriyor. Ortaklık dönemi başlıyor.

Marks’ın kehanetleri gerçekleşmeyecek ama Marks’ın komünizmi yerine İslamiyet gelecektir.

1- Kuran’a göre emeksiz özel mülkiyet yoktur. Doğa bütün insanlığındır. Emeğe sahip olunur. Yarısı insanlar arasında eşit bölüşülür diğer yarısı ise üretenlerin emek payı olur. Mülkiyet kalkmaz ama emeksiz malik olma sistemi kalkacağı gibi doğa imkanları da insanlar arasında eşit olarak bölünür. Mülkiyet var sömürü yok.

2- Yüz lojmanlı apartmanlar yapılacak ve burada 15 yaşını doldurmuş kıza ve erkeğe iş ve mesken verecektir. Böylece on beş yaşında dolduranlar evlenme imkanını bulacaklardır.   Evlenme zenginlerin imtiyazından çıkarılacaktır. Evlilik dışı ilişiklere izin verilmeyecektir. Evlenme, boşanma son derece kolay olacaktır. Hukuken kolay olacaktır. Fiilen de kolay olacaktır. Çünkü evli olsun olmasın herkesin çalışma kredisi vardır. Ayrıca yeryüzü kira payından çalışmadan yaşam hakkı da vardır. Miras çocuklara intikal eder ama başka hiçbir hak miras yoluyla intikal etmez. Aile vardır ama aile imtiyazı yoktur.

3- Dinler vardır. Dini örgütle devlet içinde yer alır. Hiçbir dinin başkasının dinine hükmetmesi söz konusu değildir. Dini vecibeleri yerine getiremeyen kimse zorlanmaz. Herkes inancını savunma hakkına sahiptir. Kimse başka inanç sahiplerine saldırmayacaktır. Bir şey dini olduğu için suç olmaz, suç olduğu halde dini ise suç olmaktan çıkmaz. Aile imtiyazı olmadığı gibi mezhep imtiyazı da yoktur. Dinler vardır. Dinlerin tahakkümü yoktur.

4- Son olarak insanlık tek topluluktur. Birlikte aralarında çıkan nizaları hakemler yoluyla hallederler. Devletler hakem kararlarının uygulanması için oluşmuş silahlı güçlerdir. Hakem kararlarına uymayan topluluklar cephe savaşı ile yok edilir. İller devletler içinde iç güvenliği kişilerle mücadele ederek sağlarlar. Hakem kararlarını uygularlar. Bucaklar doğrudan yönetilen devletçiklerdir. Hukuk düzeni orada geçerlidir. Yerinden yönetim ile yaşanır. Merkezi kararlar taşrada geçerli değildir. Merkez hakim değil hadimdir. Hanelerin emrindedir. Yargı onun emrinde değildir.

 

Hasılı Marks’a göre komünizm halk hakimiyetidir. Bize göre İslamiyet’te çoklu olarak dayanışma içinde örgütlenme halka aittir. Demek ki Marks’ın haber verdiği ama tarif etmediği düzen İslam düzenidir. Marks komünizmin silah zoru ile geleceğini iddia ediyordu. Kuran ise inananların getireceğini bildiriyor. Karşı gelenler helak olacak ama onları inananlar değil Allah helak edecek. Doğal afetler, aralarında çıkan nizalar ve savaşlarla helak olacaklardır.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
02.04.2017
08:08


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 908

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 908. Hafta - 01 Nisan 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 908. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

YENİ PARTİ

EMEKLİ ASKERLERE DAVET

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

KUR’AN bugün bana ne söylüyor diye OKU!

KUR’AN’ın getirdiği düzen ADİL DÜZEN’dir

KUR’AN VE İLIM 907. Hafta Semineri’mizden

Her şeye rağmen “ADIL DÜZEN” gelmektedir

Adil Düzen, Erbakan, ESAM ve diğer konular

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 14. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1) 
... ,,, ...
...






Sayı: 407 | Tarih: 2.04.2017
Ergün Diler
Yeni ittifak
İslamiyet ve komünizm
1270 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
ABD de istihbarat örgütlerince karıştırılacak mı?
Vakit çalışma vakti
991 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Bu Sistem Başkasının Eline Geçince Kim Ne Der?
“Evet” çıkarsa pişmanlık
944 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Dünyanın 50 yılını İngiltere, Rusya ve Türkiye şekillen
Dev olmak istemiyoruz!
791 Okunma
Ali Bülent Dilek